Euroleague: Ο Χάρπερ «υπέγραψε» το διπλό της Βαλένθια και ο Μίροτις της Μπαρτσελόνα - Δείτε βίντεο

Euroleague: Ο Χάρπερ «υπέγραψε» το διπλό της Βαλένθια και ο Μίροτις της Μπαρτσελόνα - Δείτε βίντεο

Η Μπασκόνια «ισοπέδωσε» την Αρμάνι - Ο σοβαρός τραυματισμός του Μπράουν, «επισκίασε» το μεγάλο διπλό της Μονακό στο «Astroballe» - Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Collage_Maker-02-Dec-2022-01_11-AM
Η Βαλένθια βγήκε νικήτρια από το «θρίλερ» με την Παρτίζαν στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου, επικρατώντας με 100-96 στην παράταση (84-84 κ.α.) στο τελευταίο ματς του πρώτου μέρους της 11ης αγωνιστικής της Euroleague.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της εφετινής διοργάνωσης, οι «νυχτερίδες» πήραν ένα σπουδαίο διπλό μετά από τρεις σερί ήττες, χάρις στον επιθετικό οίστρο του Τζάρεντ Χάρπερ και του Λόπεθ-Αροστέγι και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-6. Στο 4-7 «έπεσε» η Παρτίζαν που γνώρισε τη δεύτερη ήττα στην έδρα της.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα ισορροπημένα, με τους Σέρβους να ξεφεύγουν από τα μέσα της δεύτερης περιόδου χάρις την αποτελεσματικότητα των Λεσόρ και Νάναλι, κλείνοντας το ημίχρονο στο +6 (43-37). Το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό και στην τρίτη περίοδο και στο τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε απόλυτο ντέρμπι. Ο Πάντερ από τη μία και ο Χάρπερ από την άλλη «βομβάρδιζαν» διαρκώς τα καλάθια, όμως το 40λεπτο δεν έβγαλε νικητή (84-84).

Στην παράταση ένα τρίποντο του Λόπεθ-Αροστέγι χάρισε προβάδισμα... νίκης στη Βαλένθια, που συντήρησε μία μικρή διαφορά ως το τέλος και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Στους 22 πόντους και στα 10 ριμπάουντ σταμάτησε ο Λεσόρ για την Παρτίζαν, με τους Πάντερ και Νάναλι να προσθέτουν από 19π. και 15π. αντίστοιχα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε στους 4 πόντους σε 27'22''. Ο Γουέμπ ήταν πρώτος σκόρερ της Βαλένθια με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Λόπεθ-Αροστέγι ακολούθησε με 17π., όμως ο πλέον καθοριστικός στο φινάλε ήταν ο Χάρπερ (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-37, 64-60, 84-84, 96-100 (παρ.)

Valencia takes OT win in Belgrade!  | Round 11, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague


Η Μπασκόνια «ισοπέδωσε» την απογοητευτική Αρμάνι
Κλείσιμο
Η Μπασκόνια ξεπέρασε γρήγορα την ήττα της από την Μπαρτσελόνα και «ξέσπασε» πάνω στην απογοητευτική φέτος Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας με 78-62 στην «Buesa Arena» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Σαρωτικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι Βάσκοι, που «έπνιξαν» με την άμυνά τους, τους Ιταλούς, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 6-5 και παραμένοντας σταθερά στην οκτάδα. Δεν μπορεί να σηκώσει... κεφάλι η ομάδα του Μιλάνου που γνώρισε την 6η σερί ήττα της στη διοργάνωση και υποχώρησε κι άλλο στο 3-8 και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε «εκρηκτικά» τον αγώνα, πάτησε... γκάζι από την πρώτη περίοδο όταν «έχτισε» μία διαφορά 15 πόντων (24-9) και δεν ξανακοίταξε πίσω της. Η προσπάθεια των Ιταλών να ξαναμπούν στο ματς στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου δεν είχε διάρκεια, διότι οι Βάσκοι έβρισκαν συνεχώς λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

Ο Ντάριους Τόμπσον με 15 πόντους και 7 ασίστ έκανε πάλι τη... διαφορά για την Μπασκόνια, η οποία πήρε σκορ από 11 διαφορετικούς παίκτες. Μόνος του πάλευε για την Αρμάνι ο Μπράντον Ντέιβις με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 38-27, 54-45, 78-62

Baskonia routs Milan! | Round 11, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague


Ο σοβαρός τραυματισμός του Μπράουν, «επισκίασε» το μεγάλο διπλό της Μονακό στο «Astroballe»
Ένα επιθετικό «ξέσπασμα» της Μονακό στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με τη Βιλερμπάν, της χάρισε το δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα και την οδήγησε στην 8η εφετινή νίκη της στην Euroleague. Οι Μονεγάσκοι πέρασαν απ’ το «Astroballe» με 84-75 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-3, παραμένοντας σταθερά εντός της πρώτης τετράδας, ωστόσο, τη μεγάλη νίκη τους «επισκίασε» ο σοβαρός τραυματισμός του Τζον Μπράουν, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το παρκέ 41’’ πριν το φινάλε. Υποχώρησε κι άλλο στο 3-8 η Βιλερμπάν, που γνώρισε την 5η σερί ήττα της στη διοργάνωση.

Το γαλλικό ντέρμπι δικαιολόγησε απόλυτα το χαρακτήρα του για τρεις περιόδους, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι στο σκορ, κλείνοντας και τα τρία δεκάλεπτα στην ισοπαλία. Στην τελευταία περίοδο ωστόσο, το «ξύπνημα» του Τζόρνταν Λόιντ -την ώρα που «σίγησε» ο «καυτός» μέχρι το 30’ Μάικ Τζέιμς (17π.)- και τα καθοριστικά καλάθια των Άλφα Ντιαλό και Ντόντα Χαλ έδωσαν μία διψήφια διαφορά στη Μονακό (έτρεξε επί μέρους σκορ 24-15), την οποία συντήρησε εύκολα ως το φινάλε...

Οι Τζέιμς και Μοτεγιούνας μέτρησαν από 17 πόντους για τη Μονακό, με τον Λόιντ (11π.) να είναι καθοριστικός στο φινάλε. Το... πάλεψαν οι Ομπασοχάν και Λάιτι (από 13π.) για τη Βιλερμπάν, όμως στο τέλος «έμειναν» από δυνάμεις...

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 45-45, 60-60

Monaco triumphs in French derby! | Round 11, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague


Ο Μίροτιτς επέστρεψε και «υπέγραψε» το διπλό της Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο
Ο Νίκολα Μίροτιτς επέστρεψε στα παρκέ της Euroleague μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και ήταν εκείνος που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην τρίτη σερί νίκη της στην Euroleague και στο δύσκολο, αλλά νικηφόρο πέρασμά της από το Βερολίνο με 88-86 επί της Άλμπα. Στο 8-3 βελτίωσε το ρεκόρ της η καταλανική ομάδα, την ώρα που οι Γερμανοί γνώρισαν την 8η σερί ήττα τους (3-8).

Στην «Mercedes-Benz Arena» ο Μαυροβούνιος φόργουορντ ήταν όλα τα... λεφτά για την «Μπάρτσα» κι εκείνος που «καθάρισε» στο φινάλε, όταν οι Γερμανοί «επέστρεψαν» για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, καλύπτοντας διαφορά 14 πόντων.

Ο Μίροτιτς ευστόχησε στις 3 απ’ τις 4 βολές που εκτέλεσε στο φινάλε και κράτησε το προβάδισμα για την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε «μπλοκάρει» επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, γλιτώνοντας τους «μπλαουγκράνα» από μία οδυνηρή ήττα.

Με 19 πόντους και τρομερή στατιστική (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα) ολοκλήρωσε ο σούπερ σταρ της «Μπάρτσα» τον αγώνα, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Νίκολας Λαπροβίτολα με 16 πόντους και Κόρι Χίγκινς με 15 πόντους. Ο Ταμίρ Μπλατ (17π.) και ο Τζάλεν Σμιθ πάλεψαν για την ανατροπή της Άλμπα, αλλά δεν τα κατάφεραν...

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 46-45, 57-71, 86-88

Barcelona survives a thrilling finale! | Round 11, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής στη Euroleague και η βαθμολογία έχουν ως εξής:


Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 86-88

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 82-71

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μονακό (Γαλλία) 75-84

Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 78-62

Παρτιζάν (Σερβία)-Βαλένθια (Ισπανία) 96-100 παρ. (84-84 κ.α.)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 02/12

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 02/12

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 02/12 (20:00)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 02/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φενερμπαχτσέ 9-1

Μπαρτσελόνα 8-3

Μονακό 8-3

Ρεάλ Μαδρίτης 7-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-4

Ζαλγκίρις Κάουνας 6-4

Αναντολού Εφές 6-5

Μπασκόνια 6-5

Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-5

Βαλένθια 5-6

Βίρτους Μπολόνια 4-6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-6

Ερυθρός Αστέρας 4-6

Παρτιζάν 4-7

Μπάγερν Μονάχου 3-7

Άλμπα Βερολίνου 3-8

Βιλερμπάν 3-8

Αρμάνι Μιλάνο 3-8




Ειδήσεις σήμερα:

Λευκός Οίκος: Μπάιντεν και Μακρόν έφαγαν με τις συζύγους τους - Στο «μενού» τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Μεγάλη η πιθανότητα κατολίσθησης ογκόλιθων σε μήκος ενός χιλιομέτρου

Άννα Μαρία Βέλλη για την κακοποίησή της από πρώην σύντροφό της - «Κοπάνησε το κεφάλι μου στο πάτωμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης