Euroleague, Ολυμπιακός - Άλμπα 86-76: «Καθάρισαν» Βεζένκοφ, Παπανικολάου

Euroleague, Ολυμπιακός - Άλμπα 86-76: «Καθάρισαν» Βεζένκοφ, Παπανικολάου

Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ σημείωσαν 43 πόντους και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην νίκη επί της Άλμπα (86-76) και στο 7-3 στην Euroleague

5739871
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, μπορεί να έδειξε κουρασμένος, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν αυτός που έπρεπε και επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 86-76. Οι γηγενείς παίκτες των «ερυθρόλευκων» (Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Λαρεντζάκης) πήραν την ομάδα από το χέρι, τους βοήθησε κι ο Μπολομπόι και παρέμειναν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς κάποια μάδα να υπερέχει της άλλης. Από τη μία ο Βεζένκοβ και από την άλλη ο Μπλατ πρόσφεραν σκορ και η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 11-10 (6’). Στο διάστημα μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου ο Ολυμπιακός βιαζόταν, έκανε λάθη, δέχτηκε πόντους στον αιφνιδιασμό κι είδε την Άλμπα να τον προσπερνά με 13-19 (9’).



Η παρουσία των Σλούκα και Μπολομπόι φρέσκαρε κάπως τον Ολυμπιακό και χάρη στις συνεργασίες των δύο συγκεκριμένων παικτών η διαφορά μειώθηκε αρκετά (30-31, 14’). Ας όψεται ο Λο που βοήθησε με τους πόντους του την Αλμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει ρυθμό. Λαρεντζάκης και Κάνααν έπαιζαν σπουδαία άμυνα, ο Σλούκας μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη και ο Μπολομπόι με 9 γρήγορους πόντους μετέτρεψε το σκορ σε 37-31 (17’). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μετά το τάιμ άουτ, βελτίωσαν την άμυνά τους στο pick ‘n’ roll και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 39-38.
Κλείσιμο

Μπορεί στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός να έβρισκε πόντους με δυσκολία, όμως η άμυνά του λειτουργούσε υποδειγματικά και έτσι ξέφυγε με 46-38 (23’). Ο ΜακΚίσικ είχε ανάψει την… σπίθα που είχαν ανάγκη οι γηπεδούχοι, αλλά ο ίδιος με τεχνική ποινή έφτασε τα 4 φάουλ και κάθισε στον πάκο. Η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και έτσι με τους Σίκμα και Σμιθ να μπαίνουν στην εξίσωση του σκορ μείωσε σε 48-46 (27’).


Το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και ο Ολυμπιακός ήθελε να δείξει στον αντίπαλο από νωρίς πως δεν θα έχανε αυτό το παιχνίδι. Σλούκας, Βεζένκοβ και Παπανικολάου «κουβάλησαν» την ομάδα στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου, όμως κάποια λάθη στην άμυνα δεν επέτρεπαν να… χτίσουν διαφορά κι έτσι το 70-63 εξανεμίστηκε γρήγορα (70-68, 35’). Στο επόμενο λεπτό ο Σλούκας έδωσε δύο ασίστ τις οποίες μετέτρεψαν σε καλάθια Λαρεντζάκης και Παπανικολάου με αποτέλεσμα το 77-68 (36’). Η τελευταία προσπάθεια των Γερμανών να επιστρέψουν στέφθηκε με αποτυχία χάρη στην άμυνα και ένα τρίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα το 86-76..

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο 70-68, ο Ολυμπιακός βρήκε καλάθια από Λαρεντζάκη και Παπανικολάου και ξέφυγε στο σκορ. Όταν η Αλμπα πλησίασε σε 77-72, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ευστόχησε σε τρίποντο και έβαλε τέλος.

MVP: Ο Κώστας Σλούκας ήταν μαγικός τελειώνοντας με double double. Πρόσφερε 12 πόντους, 11 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Καταπληκτικός ο Κώστας Παπανικολάου με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Σπουδαίος και ο Σάσα Βεζένκοβ με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζόελ Μπολομπόι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και πρόσφερε 12 πόντους και 3 ριμπάουντ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βοήθησε ξανά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.


Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Λουκ Σίκμα με 7 πόντους, 3 ασίστ (λίγες για αυτόν) και 5 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε με 24 ασίστ για μόλις 9 λάθη ενώ έκανε και 9 κλεψίματα. Η Αλμπα έδωσε 17 ασίστ (7 λιγότερες από τον μέσο όρο της) και έκανε 17 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός φάνηκε πως δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια, αλλά είχε θέληση στην άμυνα και αυτή τον βοήθησε να πάρει τη νίκη. Οι Ελληνες της ομάδας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πρωταγωνίστησαν σε ένα ματς που έκρυβε παγίδες για όποιον δεν ήταν προσεκτικός.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 39-38, 61-59, 86-76

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης

Μουντιάλ 2022: Ανατριχιαστική η ακτινογραφία στο κρανίο του Σαουδάραβα παίκτη μετά τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης