Φιλικό παιχνίδι δοκιμών για την Ελλάδα απέναντι στη Μάλτα

Φιλικό παιχνίδι δοκιμών για την Ελλάδα απέναντι στη Μάλτα

Η Μάλτα υποδέχεται σήμερα στις 19:00 την Ελλάδα στη Βαλέτα με τον Γκουστάβο Πογιέτ να ξεκινάει δοκιμές για τα προκριματικά του Euro 2024

5734556
Η εθνική ομάδα της Ελλάδας δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην όμορφη Μάλτα (17/11, 19:00, Cosmots Sport 1). 

Πρόκειται για τον πρώτο φιλικό αγώνα της «γαλανόλευκης» στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του EURO 2024 και πρώτο με αντίπαλο τη νησιωτική χώρα.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ κάλεσε 25 ποδοσφαιριστές , αφήνοντας εκτός αποστολής μεταξύ άλλων τους Βλαχοδήμο, Μαυροπάνο, Τσιμίκα, Μπάλντοκ και Γιακουμάκη ενώ ο στόπερ του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Ρέτσος, είναι μέσα στα νέα πρόσωπα στην αποστολή της "γαλανόλευκης", αφού είχε να βρεθεί σε αποστολή εδώ και 14 μήνες.

Αναλυτικά η αποστολή: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Αθανασιάδης, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ρότα, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας.

O Γκουστάβο Πογιέτ μιλώντας για το παιχνίδι σημείωσε: «Πρώτα απ' όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Το να παίζουμε με διαφορετικές ομάδες με άλλα συστήματα. Ναι θα είναι διαφορετικό για εμάς. Η Μάλτα έχει παίκτες που δεν τα παρατάνε μέχρι το τέλος. Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες - γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ - να δείξουν πράγματα στον προπονητή». 

Για την απουσία της Ελλάδα από το Μουντιάλ τόνισε: «Η ιδέα ήταν πάντα στα μεγάλα τουρνουά όταν ανέλαβα την Εθνική. Η σκέψη ήταν εκεί. Μετά το Nations League - που πήγαμε καλά - έχουμε τώρα 2 επιλογές. Τα προκριματικά που θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μετά τα play offs. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση.

Τις αλλαγές στη διάταξη: Κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Κυρίως από την ποσότητα των παικτών στην άμυνα που δεν τους επετράπη από ομάδες να έρθουν (δεν υπάρχει η υποχρεωτικότητα για αυτά τα φιλικά ματς για τις ομάδες για να δώσουν παίκτες). Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει».

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλωματικό επεισόδιο με τον Δένδια στη Λιβύη - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Ένοχος ο «Dr. Kontos» για 7 ανθρωποκτονίες ασθενών και 6 απόπειρες

Χωρίς συνταγογράφηση το αντιγριπικό εμβόλιο - Από πότε θα ισχύσει η αλλαγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης