Super League 1, ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1: Ανατροπή - σωσίβιο στο ντέρμπι των ουραγών - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1: Ανατροπή - σωσίβιο στο ντέρμπι των ουραγών - Δείτε τα γκολ

Με πρωταγωνιστές τους Μπιφουμά - Νέιρα που χρησιμοποιήθηκαν ως «αλλαγές» και «λυτρωτή» τον Ντουρμισάι στο 82', ο ΟΦΗ ανέτρεψε το 0-1, νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό στο «Γεντί Κουλέ» και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League 1

5732588
Μία τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα (14/11) ο ΟΦΗ, καθώς κέρδισε 2-1 με ανατροπή τον Λεβαδειακό στο ντέρμπι της ουράς και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Σε ένα ματς όπου έλαμψε ξανά ο άστρο του Νέιρα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Μανδά στα γκολπόστ, τους Λάρσον, Βούρο, Διαμαντή, Τοράρινσον στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Περέα στον άξονα, τους Μπαλογιάννη, Μπουζούκη στα άκρα και τους Ντίκο, Ντουρμισάι επιθετικούς.

Ο Λεβαδειακός είχε τον Μάρκοβιτς στο τέρμα, τους Τσάπρα, Μπαχανάκ, Βινίσιους, Βήχο στην άμυνα, τους Χάμοντ, Νίκα στον άξονα, τους Γιαννιώτα, Βρακά στα άκρα και τον Σκβάρκα πίσω από τον Δούμτσιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coc9wrmssl01)


Το 0-1 στα 58 δευτερόλεπτα και μετά... δεν κουνήθηκε φύλο!
Κλείσιμο
Σέντρα στο ματς και τα πάντα άλλαξαν στα 58 δευτερόλεπτα. Τότε ο Βρακάς εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ του αγώνα και ο Ντουρμισάι που σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι για να απομακρύνει έστειλε κατά λάθος την μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανδά και ύστερα στα δίχτυα του, παρά την προσπάθεια των συμπαικτών του να απομακρύνουν.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι την ανάπαυλα ο αγώνας κυλούσε στο ίδιο τέμπο, καθώς οι Κρητικοί είχαν την κατοχή σε επίπεδα άνω του 60%, αλλά δεν «έφτιαχναν» φάσεις. Οι Βοιωτοί τακτικά έπαιρναν άριστα, «έστελναν» τους αντιπάλους τους στα άκρα ώστε να αναπτυχθούν (οι Μπαλογιάννης, Μπουζούκης ήταν ουσιαστικά στον άξονα και ανέβαιναν τα δύο τους μπακ) και έτσι οι του ΟΦΗ αρέσκονταν σε σέντρες/γεμίσματα που αποτελούσαν εύκολη «λεία» για τους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο έβγαλαν τρεις τελικές, όλες με το κεφάλι που μάλιστα δεν βρήκαν τέρμα (κατά χρονική σειρά από Μπουζούκη, Περέα, Ντίκο, οι δύο πρώτες πάντως ήταν υπό καλές προϋποθέσεις).

Εσωτερικές αλλαγές ο ΟΦΗ, μεγάλη ευκαιρία ο Λεβαδειακός
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Νταμπράουσκας προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές, καθώς έφερε τον Μπουζούκη στον άξονα, έστειλε τον Ντουρμισάι στα άκρα και ο ΟΦΗ «γύρισε» σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1. Ωστόσο με το «καλημέρα» ο Λεβαδειακός «άγγιξε» το γκολ, όταν ο Σκβάρκα διέκρινε ένα κενό, έπαιξε για τον Γιαννιώτα που βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, αλλά ο Βούρος με σωτήρια προβολή έβαλε το stop λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.


Η αναμέτρηση συνέχισε να έχει την εικόνα του πρώτου μισού αν και ένα «κλικ» οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν κενούς χώρους (π.χ. απείλησαν με ένα σουτ του Ντουρμισάι, πάτησαν περιοχή και σε άλλες περιπτώσεις), μέχρι που φτάσαμε στο 74'. Τότε ο ΟΦΗ τα έπαιξε όλα για όλα και με την είσοδο των Ντιουσέ, Μπιφουμά, Νέιρα έγινε άκρως επιθετικός, ενώ ο τελευταίος απέδειξε (ξανά) γιατί ξέρει μπάλα όσο λίγοι στη Super League.

Ο Νέιρα σκόραρε στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, στην πρώτη «έφτιαξε» το γκολ που ο ίδιος σημείωσε!
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που επέστρεψε πρόσφατα από έναν τραυματισμό ήταν, μαζί με τον Μπιφουμά, οι «χρυσές αλλαγές» των γηπεδούχων και τους οδήγησε στην ανατροπή, ενώ δεν είναι τυχαίο πως σκόραρε στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, αφού με την πρώτη «έφτιαξε» το γκολ που ο ίδιος σημείωσε!

Στο 75' λοιπόν «έσπασε» για τον Μπιφουμά ο οποίος έπαιξε αμέσως για τον Τοράρινσον που έκανε το over lap και ο Ισλανδός σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί όπου ο Νέιρα είχε ακολουθήσει τη φάση και με κοντινή κεφαλιά έφερε τον αγώνα στα ίσα.

Κάθετη Νέιρα, ασίστ Μπιφουμά και ο σκόρερ Ντουρμισάι ξέσπασε σε κλάματα
Πλέον ο αγώνας είχε νέα δεδομένα, αφού οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και λίγο αργότερα ο Νέιρα έβαλε την «υπογραφή» του στην ανατροπή τους. Με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Μπιφουμά που επίστης πιστώνεται μεγάλο μέρος του come back και ο 30χρονος την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Ντουρμισάι που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο 26χρονος φορ ξέσπασε σε κλάματα (είχε και τα γενέθλιά του) απόρροια της μεγάλης σημασίας που είχε ο αγώνας και απέμεναν 15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις. Σε αυτό το διάστημα οι Κρητικοί διαχειρίστηκαν το παιχνίδι, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να «απαντήσει» αλλά ελέω απουσιών δεν είχε λύσεις και έτσι το 2-1 παρέμεινε ως το φινάλε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coc9zsqj81yx)


MVP: Ο Νέιρα. Ο Αργεντινός μπήκε στο ματς στο 74' και το... γύρισε μόνος του. Πέτυχε το 1-1 που «συμμετείχε» στη δημιουργία του, με εξαιρετική του κάθετη ξεκίνησε το 2-1 και έδειξε πως γνωρίζει πολλά κιλά μπάλα!


Στο ύψος του: Κομβικότατος ο Μπιφουμά, που όπως και ο Αργεντινός έτσι και εκείνος ήρθε από τον πάγκο και βοήθησε τον ΟΦΗ να φτάσει στην ανατροπή αφού «συμμετείχε» και στα δύο του γκολ. Μεγάλη η συμβολή του Ντουρμισάι ξέχωρα από το 2-1, ενώ αν ο Βούρος δεν «διάβαζε» σωστά τη φάση του 47' και δεν έκανε το stop στο σουτ του Γιαννιώτα, ίσως τώρα μιλάγαμε/γράφαμε για άλλο ματς. Από τον Λεβαδειακό για 70 και κάτι λεπτά ο κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Χάμοντ, που είχε «κερδίσει» τον άξονα και μάλιστα έκανε το κλέψιμο για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 47', αφού εκείνος πήρε την κατοχή και έπαιξε γρήγορα για τον Σκβάρκα (ήταν η φάση κλειδί).


Αδύναμος κρίκος: Ο Βινίσιους. Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ έβγαζε αφύλακτους παίκτες στο ύψος της μικρής περιοχής του Λεβαδειακού και ο στόπερ του αντιμετώπισε προβλήματα.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο για δεύτερη κίτρινη στον Βρακά και στο δεύτερο για ορισμένες περιπτώσεις πέναλτι. Αρχικά σε μαρκάρισμα του Τσάπρα επί του Μπαλογιάννη όπου ο ρέφερι Αγγελάκης το είδε στο VAR αλλά καταλόγισε φάουλ στην αρχή της φάσης του Ντουρμισάι στον Μπαχανάκ και ύστερα για χέρι του τελευταίου όπου τόσο εκείνος σε ροή αγώνα όσο και το VAR είπαν «παίζετε».


Το «ταμείο» του Gazzetta: Αγώνας που «έσπασαν καρδιές» έγινε στην Κρήτη. Μέχρι το 70' ο Λεβαδειακός έλεγχε το ματς, ενώ αν είχε κάνει το 0-2 με τον Γιαννιώτα τότε θα είχε «αγκαλιάσει» τη νίκη. Η είσοδος του Νέιρα αλλά και του Μπιφουμά έγειρε την πλάστιγγα για τους γηπεδούχους που εκμεταλλεύτηκαν την ατομική ποιότητα των παικτών τους, κυρίως του Αργεντινού. Οι Βοιωτοί δεν είχαν λύσεις (αντιμετώπιζαν και προβλήματα τραυματισμών) και έτσι ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Τοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (Ντιουσέ 74'), Μπουζούκης (Τζου 61'), Μπαλογάννης (Νέιρα 74'), Ντίκο (Μπιφουμά 74'), Ντουρμισάι (Στάϊκος 87').
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Βήχος, Μπαχανάκ, Βινίσιους, Τσάπρας, Βρακάς, Γιαννιώτας (Tσιριγώτης 86'), Νίκας, Σκβάρκα (Σακό 89'), Χάμοντ, Δούμτσιος (Πέτρε 79').



Ειδήσεις σήμερα:

Μυστικές συνομιλίες Αμερικανών και Ρώσων - Θα παρίσταται και ο αρχηγός της CIA

Βρετανία - Παρουσιαστής του BBC εξομολογείται: «Έχω καρκίνο στο τελικό στάδιο, μου μένουν λίγοι μήνες ζωής»

Παύλος Χαϊκάλης: «Για ό,τι έγινε φταίει ο Κρόνος, θέλει πολύ σεξ» - Η προκλητική… διάγνωση για τον Μίχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης