Super League 1, Λαμία-Παναιτωλικός 1-3: Σκοράρει ο Καρέλης, κερδίζουν οι Αγρινιώτες - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Λαμία-Παναιτωλικός 1-3: Σκοράρει ο Καρέλης, κερδίζουν οι Αγρινιώτες - Δείτε τα γκολ

Μετά από 40 μέρες ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες και πάλι εκτός έδρας - Με δύο γκολ του Καρέλη στο πρώτο ημίχρονο κι ένα του Πέδρο σε... νεκρό χρόνο νίκησε με 3-1 στη Λαμία και ξαναβρέθηκε 7ος!

5731112
Στις νίκες και με εμφατικό τρόπο επέστρεψε σήμερα (13/11) ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 3-1 της Λαμίας και αυτόματα εδραιώθηκε ψηλά στην κατάταξη.


Ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο, Γκοράνοφ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σλίβκα, Τζανδάρη στον άξονα, τους Νούνιες, Τσιλούλη στα άκρα και τον Ντε Βινσέντι σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Μανούσο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cobe5mqoyf09)


Ο Γιάννης Αναστασίου είχε τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπακάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρτεσον, Φλόρες, Ντίας στον άξονα, τους Μόρσει, Νταγκό στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».

Ντίας «έφτιαχνε»-Καρέλης «έβαζε»
Κλείσιμο
Στο πρώτο ημίχρονο «έλαμψε» το δίδυμο των Ντίας-Καρέλη του Παναιτωλικού και ήταν ο λόγος που οι «κυανοκίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1 υπέρ τους. Ο «κάπτεν» και ο 30χρονος φορ αντίστοιχα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για τα «καναρίνια» και μεν πρώτος «έφτιαχνε» ο δε δεύτερος «εκτελούσε».

Μόλις στο 7' και μετά από ωραία μακρινή μεταβίβαση του Χουχούμη ο Ουρουγουανός βρέθηκε μεταξύ των γραμμών της Λαμίας και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Καρέλη που ακολουθούσε σαν «τρέιλερ» και με τη σειρά του πλάσαρε εύστοχα τον Σαράνοφ. Στο 27' «κουβάλησε» την μπάλα πολλά μέτρα, «βρέθηκε» με τον Ελληνα επιθετικό και όταν ο γκολκίπερ των γηπεδούχων θέλησε να τον «καλύψει» εκείνος «έκοψε» για τον Καρέλη που ανατράπηκε από τον Ντε Βινσέντι. Ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι, το VAR «συμφώνησε» και ο τελευταίος ευστόχησε από τα 11 βήματα.

Ενδιάμεσα (11') ο Ντε Βινσέντι με πολύ ωραίο σουτ είχε ισοφαρίσει για τη Λαμία, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα (41') ο Παναιτωλικός «άγγιξε» το 1-3 όταν ο Φλόρες βρήκε τον Νταγκό στον κενό χώρο και ο νεαρός «τελείωσε» τη φάση, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε με τα πόδια.

Σε ένα χρονικό διάστημα (1'-45') όπου οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που κατά διαστήματα παρατηρούνταν στον άξονα των γηπεδούχων, που με τη σειρά τους βρέθηκαν σε δυο τρεις περιπτώσεις με αξιώσεις στα καρέ του Ανέστη, όμως τους έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά.

Η Λαμία την κατοχή, ο Παναιτωλικός την «κόντρα»
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με σαφή εκατέρωθεν προσανατολισμό, καθώς η Λαμία ήθελε να μεταφέρει τη δράση στο μισό του Παναιτωλικού και τουλάχιστον να ισοφαρίσει, ενώ τα «καναρίνια» να βρουν στην κόντρα ένα τρίτο γκολ. Στα πρώτα λεπτά ο Νταγκό (47') δεν έκανε καλό τελείωμα αν και βρέθηκε σε θέση βολής, ενώ ο Νούνιες της Λαμίας βρέθηκε στο 52' φάτσα με το 2-2 όταν μετά από σέντρα του Τσιλούλη έκανε την κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Εκτοτε η αναμέτρηση κυλούσε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή αλλά ως εκεί.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν άριστα το τακτικό κομμάτι, δεν άφηναν κενούς χώρους και την ίδια στιγμή ήταν πολύ επικίνδυνοι στο τρανζίσιον, όπου 78' απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σενγκέλια (ο Κορνέζος έκανε κομβικό stop). Τα δεδομένα του αγώνα δεν άλλαξαν ούτε μετά το 76' όταν ο Φέστα πήγε σε ένα 4-4-2 (πιο πριν «έχασε» τον Μποάκι με τραυματισμό στα πλευρά) και μάλιστα στο φινάλε όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ και ανέβηκε και ο Σαράνοφ, ο Φλόρες έβγαλε για τον Πέδρο στην κόντρα και εκείνος σε ρυθμό προπόνησης πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 1-3..

MVP: Ο Ντίας. Ο «κάπτεν» του Παναιτωλικού «έφτιαξε» ουσιαστικά και τα δύο «κυανοκίτρινα» γκολ, ενώ έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα και ήταν ο βασικός λόγος που τα «καναρίνια» πήραν το κέντρο.

Στο ύψος του: Ο Καρέλης βρήκε δις στόχο, ο Χουχούμης έκανε ίσως το καλύτερό του ματς με την «κυανοκίτρινη» φανέλα (εξαιρετική και η μπαλιά του στο 0-1), ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σλίβκα. Δεν «φάνηκε» τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Η «γκάφα»: Στο πρώτο ημίχρονο οι γραμμές της Λαμίας είχαν μεγάλη απόσταση και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Παναιτωλικός. Στη φάση του 1-2 ο Ντίας «κουβάλησε» την μπάλα για πολλά μέτρα ανενόχλητος.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Τσακαλίδης καταλόγισε σε ροή αγώνα το πέναλτι στον Καρέλη και το VAR «συμφώνησε».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η Λαμία είχε ένα γκολ και μία «καθαρή» φάση (του Νούνιες), ενώ ο Παναιτωλικός βρήκε τρεις φορές δίχτυα και απώλεσε ισάριθμες ευκαιρίες (δύο με τον Νταγκό και μία με τον Σενγκέλια).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες (56’ Ασκόφσκι), Μανούσος (56’ Μποάκι, 63’ Γιακουμάκης), Ντε Βισέντι (76’ Μαρμεντίνι), Σλίβκα, Σίμον, Γκοράνοβ, Τσιλούλης (76’ Καραμάνος), Κορνέζος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντίας (79’ Μλάντεν), Νταγκό (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Μορσεϊ (46’ Σενγκέλια), Καρέλης (85’ Ζοάο Πέδρο).

Δείτε εδώ live την κίνηση στους δρόμους

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ανήλικος ποζάρει με όπλο σε γνωστό club της Αθήνας

Ο Ιρανός που ενέπνευσε την ταινία «Terminal» πέθανε στο αεροδρόμιο όπου έζησε για... 18 χρόνια!

Μάρτιν Σκορσέζε: Το «ευεργετικό» άσθμα, τα ναρκωτικά και οι 10 καλύτερες ταινίες του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης