Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0: Άνετη νίκη πρωτιάς στο «αντίο» του Πικέ

Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0: Άνετη νίκη πρωτιάς στο «αντίο» του Πικέ

Παρά το χαμένο πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Μπαρτσελόνα νίκησε στο ρελαντί την Αλμερία στο «Καμπ Νόου» και ανέβηκε στη κορυφή της La Liga και στο +2 από την Ρεάλ Μαδρίτης - Τελευταίο ματς του Ζεράρ Πικέ στο γήπεδο-σπίτι του

26419309
Ήταν η βραδιά του. Ο Ζεράρ Πικέ έδωσε το τελευταίο του ματς στο «Καμπ Νόου» και, πιθανότατα, το τελευταίο παιχνίδι της τεράστιας καριέρας του με τη Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε στο ρελαντί την Αλμερία (2-0) και ανέβηκε στη κορυφή της La Liga, στο +2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αν και με ματς περισσότερο.

Ο Τσάβι επέλεξε τον «Γκέρι» ως βασικό και, μάλιστα, ο καλός του φίλος Σέρχιο Μπουσκέτς του παραχώρησε ευγενικά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, για μια ενδεκάδα που μπορεί να θεωρηθεί βασική, έστω και με τον Μάρκος Αλόνσο πάλι ως κεντρικό αμυντικό.

Ο Ρούμπι, με παρελθόν στους Μπλαουγκράνα, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για την Αλμερία, εστιάζοντας στην άμυνα, αφού ξεκίνησε με τρία στόπερ και με φουλ αμυντική προσέγγιση.

Calentamiento FC Barcelona vs UD Almería


Το ματς της Μπαρτσελόνα με την Αλμερία ήταν το τελευταίο του Ζεράρ Πικέ στο «Καμπ Νόου», καθώς ο 35χρονος στόπερ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα του να αποσυρθεί. Ο Ισπανός αμυντικός κατά την αλλαγή του αποθεώθηκε από τους περίπου 92.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο και από τους συμπαίκτες του μετά το παιχνίδι.

Ο Πικέ φανερά συγκινημένος πήρε το μικρόφωνο για να στείλει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του και εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αγάπη του στην ομάδα της καρδιάς του και τόνισε πως δεν είναι αντίο, καθώς κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει.

Κλείσιμο
«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες. Να ευχαριστήσω εσάς τους οπαδούς, να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο και όλους τους άλλους στο σύλλογο.

Στη ζωή, όταν μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι μερικές φορές πρέπει να αφήσεις μία αγάπη να φύγει. Δεν ήταν ποτέ μία εύκολη απόφαση μετά από τόση πολλή αγάπη που βρήκα στην Μπαρτσελόνα, όμως ήταν η στιγμή για να αποχωρήσω.

Αγαπώ πάρα πολύ την Μπάρτσα και για αυτό πιστεύω πως είναι η σωστή στιγμή να φύγω. Δεν είναι αντίο. Είμαι πεπεισμένος πως ότι θα βρεθώ εδώ ξανά στο μέλλον. Γεννήθηκα εδώ και θα πεθάνω εδώ. Ζήτω η Μπαρτσελόνα για πάντα».



Χαμένο πέναλτι του Λεβαντόφσκι

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι πριν από την διακοπή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Μπάρτσα μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κρατούν καθόλου την μπάλα.

Μόλις στο τέταρτο λεπτό, ένα ακούσιο χέρι του Καΐκι μέσα στην περιοχή οδήγησε τον διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα του πέναλτι μέσω VAR, στο πρώτο πέναλτι υπέρ των Καταλανών στη φετινή σεζόν.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κοίταξε τον Πικέ για να του δώσει την δυνατότητα να το εκτελέσει, αλλά ο Ζεράρ του είπε να το κάνει αυτός. Και ο Πολωνός, παρ’ ότι δεν το συνηθίζει, το σούταρε άσχημα, με την μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και να βγαίνει άουτ (7’).



Το χαμένο πέναλτι του Πολωνού αποδείχθηκε προάγγελος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών για να ανοίξουν το σκορ, ακόμα και για να «καθαρίσουν» το ματς.

Ο πολύ κεφάτος Φεράν Τόρες ήταν αυτός που πλησίασε πιο κοντά στο γκολ, με τον τερματοφύλακα Φερνάντο να… κατεβάζει ρολά σε προσπάθειες του, αλλά και των Ουσμάν Ντεμπελέ, Πέδρι και Λεβαντόφσκι.

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, βγήκαν ελάχιστα από το καβούκι τους, αλλά λίγο έλειψε να προηγηθούν ύστερα από λάθος του Φρένκι Ντε Γιονγκ, με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να αποτρέπει το γκολ του Λαρζί Ραμαζανί σε τετ – α – τετ.

Γκολάρα Ντεμπελέ, σφραγίδα Ντε Γιονγκ

Ο Τσάβι, ο οποίος ζητούσε συνεχώς ηρεμία από τους ποδοσφαιριστές του, είδε στο τρίτο λεπτό της επανάληψης τον άστοχο μέχρι εκείνο το σημείο Ντεμπελέ να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και, αφού «χόρεψε» με προσποιήσεις δύο αντιπάλους μπαίνοντας στην περιοχή, πλάσαρε εκεί όπου ο Φερνάντο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 1-0.



Ο Γάλλος, διπρόσωπος ακόμα και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 (58’), τέσσερα λεπτά προτού οι Μπλαουγκράνα σημειώσουν και δεύτερο γκολ ώστε, επί της ουσίας, να «κλειδώσουν» τη νίκη τους.

Ύστερα από σέντρα του εξαιρετικού Τζόρντι Άλμπα ο Ανσού Φατί, ο οποίος μόλις είχε μπει ως αλλαγή αντί του (πολύ καλού και δικαιολογημένα εκνευρισμένου) Φεράν Τόρες, απέτυχε να νικήσει από κοντά τον Φερνάντο, αλλά ο Φρένκι Ντε Γιονγκ καραδοκούσε και έκανε το καθησυχαστικό 2-0.



Αποθέωση του δακρυσμένου Πικέ

Ο Φερνάντο με τις αποκρούσεις του (διψήφιο αριθμό) κράτησε το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα για την Αλμερία, με την Μπάρτσα να χάνει και άλλες ευκαιρίες, την ώρα που ο Πικέ έβλεπε το τέλος να πλησιάζει.

Αυτό έγινε στο 84’, όταν ο Τσάβι τον έκανε αλλαγή με τον Αντρέας Κρίστενσεν, με τον κόσμο να τον αποθεώνει, να φωνάζει «πρόεδρος, πρόεδρος» (ξέρει κάτι;) και τον 35χρονο κεντρικό αμυντικό να αποχωρεί δακρυσμένος.

Για χάρη του, άλλωστε, σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση στη φετινή σεζόν (προσοχή, σε ματς με την Αλμερία!), αφού 92.605 θεατές θέλησαν να αποχαιρετήσουν από κοντά έναν από τους κορυφαίους στόπερ στην ιστορία του συλλόγου.









Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε, Πικέ (84’ Κρίστενσεν), Μάρκος Αλόνσο, Τζόρντι Άλμπα – Πέδρι, Μπουσκέτς (68’ Γκάβι), Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (68’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (61’ Ανσού Φατί).

Αλμερία (Ρούμπι): Φερνάντο – Μέντες, Καΐκι (46’ Μπάμπιτς), Έλι (68’ λ. τρ. Εγκουάρας), Μπραντάριθ, Ακιέμε – Ρομπερτόνε (79’ Πορτίγιο), Μελέρο (68’ Πουιτζμάλ), Κόστα – Λέο Μπαπτιστάο (46’ Ντιέγκο Σόουζα), Ραμαζανί.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 12 αγώνες): Μπαρτσελόνα (13) 34, Ρεάλ Μαδρίτης 32, Ατλέτικο Μαδρίτης 23, Μπέτις 23, Οσασούνα (13) 23, Ρεάλ Σοσιεδάδ 22, Αθλέτικ Μπιλμπάο (13) 21, Βιγιαρεάλ 18.


gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα

Τζιτζικώστας: Η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία άρθηκε ύστερα από παρέμβαση της ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

Κακοκαιρία «Eva»: Μήνυμα 112 για αποφυγή μετακινήσεων στην Αττική

Συγκλονίζει η μητέρα Γαρυφαλλιάς: «Εύχομαι το παιδί μου να είναι το τελευταίο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης