Η «εκρηκτική» πορεία της Νάπολι που ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της

Η «εκρηκτική» πορεία της Νάπολι που ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της

Με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στο τιμόνι της κατατρόπωσε τα πλούσια θηρία του Βορρά: τη Γιουβέντους της οικογένειας Ανιέλι, τη Μίλαν του Μπερλουσκόνι και την Ίντερ του Μοράτι

NAPOLI_MA_2
Όταν στα μέσα Αυγούστου οι ομάδες της Serie A ετοιμάζονταν για τη σέντρα της νέας χρονιάς, οι προβλέψεις των ειδικών για τη μάχη του τίτλου ήταν απόλυτες… Σ’ ένα γκάλοπ 13 δημοσιογράφοι από τα κορυφαία ιταλικά ΜΜΕ έδωσαν ως ξεκάθαρα φαβορί τις Μίλαν (6 ψήφοι), Ίντερ (5 ψήφοι) και αουτσάιντερ της Ρόμα, Γιουβέντους (από μία ψήφο).

Τρεις μήνες αργότερα και με σχεδόν το 1/3 του φετινού μαραθωνίου να έχει διεξαχθεί, η Γιουβέντους είναι στο -10 από την κορυφή, η Ίντερ στο -8, η Ρόμα στο -7 και η Μίλαν στο -6. Όλες τις παραπάνω τις προσπερνά η (εξαιρετική και φέτος) Αταλάντα η οποία όμως επίσης είναι στο -5 από την πρώτη θέση.

Δείτε το βίντεο: Πως η Νάπολι έγινε η πιο ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή ομάδα
How Napoli Became The Most Exciting Team In Europe! | EFD Explained


Εκεί που βρίσκεται η απίθανη Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Μια ομάδα την οποία δεν υπολόγιζε κανείς ότι θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις φέτος, ωστόσο οι παρτενοπέι μετρούν 10 νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και το βράδυ της περασμένης Τρίτης (1 Νοεμβρίου) έτρεξαν ένα απίθανο σερί 13 νικών (σε πρωτάθλημα και Champions League) το οποίο σταμάτησε στο Άνφιλντ (ήττα με 2-0 από τη Λίβερπουλ) προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρικής κοινωνίας.

Κι όλα αυτά από μια ομάδα η οποία κόντεψε να διαλυθεί την περασμένη άνοιξη, «διαλύθηκε» εν τέλει το καλοκαίρι όταν έφυγε η ραχοκοκκαλιά της και οι οπαδοί της έβριζαν διοίκηση, προπονητή και νέους παίκτες, αλλά τώρα όλοι πίνουν νερό στο όνομα τους και ονειρεύονται το πρώτο σκουντέτο μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.

Ονειρεύονται τη στιγμή που θα είναι πάνω από τους πλούσιους βόρειους, όπως ακριβής τη χρυσή πενταετία του Μαραντόνα, όταν η φτωχή και ταπεινή Νάπολι τα έβαζε με τα θηρία: τη Γιουβέντους της οικογένειας Ανιέλι, τη Μίλαν του Μπερλουσκόνι και την Ίντερ του Μοράτι.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, οι απόγονοι του Ντιεγκίτο, μπορεί να μην έχουν τη λάμψη του Αργεντινού και των συμπαικτών του, έχουν όμως την αλεγρία, το πάθος και το ταλέντο εκείνης της ομάδας, αναγκάζοντας τους Ναπολιτάνους να συρρέουν κατά χιλιάδες στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για να απολαύσουν κάθε φορά μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση. Αν και την κορυφαία (μέχρι στιγμής) την έδωσαν επί Ολλανδικού εδάφους όταν στις 4 Οκτωβρίου διέλυσαν στο Άμστερνταμ με το απίστευτο 6-1 τον Άγιαξ, που είχε προηγηθεί στο σκορ.

Δείτε το βίντεο: Τα γκολ του KHVICHA KVARATSKHELIA
KHVICHA KVARATSKHELIA - Crazy Skills, Goals & Assists - 2022/23
Κλείσιμο

Κι εκείνο το βράδυ ήταν η μοναδική στιγμή που από το στόμα του, αρχιτέκτονα αυτού του ποδοσφαιρικού θαύματος, Λουτσιάνο Σπαλέτι, μια ατάκα που κάποιες άλλες εποχές (όχι ιδιαίτερα μακρινές) θα θεωρούνταν ασέβεια…

«Απόψε ακόμη κι ο Μαραντόνα θα ήταν περήφανος για εμάς», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος μαζί με την ομάδα του ψάχνει κι αυτός τη λύτρωση… Μετά από 25 χρόνια στην προπονητική, δεν έχει γευτεί ακόμη την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ιταλίας, παρά μόνο δύο κυπέλλων κι ενός σούπερ καπ. Οι δύο τίτλοι που κατέκτησε στη Ρωσία με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης προφανώς και είναι σημαντικοί, αλλά δεν είναι το ίδιο. Εκεί είχε τα λεφτά της Gazprom για να πάρει ότι ήθελε.

Στη Νάπολι, στη δεύτερη του σεζόν έχασε το βασικό κορμό του, έφτιαξε μια νέα ομάδα με λεφτά που φαίνονται αστεία μπροστά στα ποσά που ξοδεύουν οι πλούσιες ομάδες του Βορρά, ωστόσο μέσα στο χορτάρι τα δικά του αστέρια λάμπουν εκτυφλωτικά.

«Kvarastella», ήταν ο 8στηλος τίτλος της Corriere dello Sport τη Δευτέρα 28 Αυγούστου όταν η Νάπολι επικρατούσε με 4-0 της Μόντσα για τη 2η αγωνιστική της Serie A. Κι αφορούσε τον 21χρονο Κβίσα Κβαρατσχέλιας ο οποίος τότε είχε κάνει το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ νέος παίκτης των παρτενοπέι με 3 γκολ και 1 ασίστ στα 2 πρώτα ματς.

Δείτε το βίντεο: Τα highlights του αγώνα Napoli-Sassuolo 4-0
Napoli-Sassuolo 4-0 | Napoli are unplayable! Goals & Highlights | Serie A 2022/23

Το «Kvarastella» λίγο αργότερα έγινε «Kvaragoal» γιατί συνέχιζε να σκοράρει ακατάπαυστα, αλλά πλέον σε όλη τη Νάπολι τον αποκαλούν «Κβαραντόνα». Ακόμη κι ο Ντιέγκο από κει ψηλά που βλέπει, τ’ ακούει και χαμογελάει.

Η δύσκολη άνοιξη, το εφιαλτικό καλοκαίρι και το φθινόπωρο των θαυμάτων

Αν στις τρεις εποχές που αναφέρονται στο παραπάνω μεσότιτλο (και περιγράφουν τα όσα απίθανα έζησε η Νάπολι από τον Απρίλιο του 2022 έως σήμερα), προστεθεί (εφόσον συνεχιστούν αυτά τα αποτελέσματα) και ο χειμώνας της καταξίωσης τότε θα έχουμε την ποδοσφαιρική έκδοση των «τεσσάρων εποχών» του Αντόνιο Βιβάλντι.

Γιατί τώρα όλα μπορεί να μοιάζουν ιδανικά για την καλοκουδισμένη μηχανή που έχει φτιάξει ο Σπαλέτι, αλλά πιστέψτε μας πριν ξεκινήσει η σεζόν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός των παρτενοπέι δεν θα πόνταρε ένα ευρώ στην ομάδα του.

Η κατάρρευση της περσινής σεζόν

Τον περασμένο Απρίλιο η ποδοσφαιρική Ιταλία ζούσε ένα ποδοσφαιρικό θρίλερ καθώς τρεις ομάδες, Μίλαν (67 βαθμούς), Νάπολι (66 βαθμούς) και Ίντερ (63 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο) διεκδικούσαν τον τίτλο.
Στη Νάπολι, ενάμιση χρόνο μετά το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όλοι ζούσαν με την προσμονή της κατάκτησης του σκουντέτο για να το αφιερώσουν στη μνήμη του Ντιεγκίτο.

Δείτε το βίντεο: Τα highlights του αγώνα Roma-Napoli 0-1
Roma-Napoli 0-1 | Osimhen stuns Roma with a belter: Goals & Highlights | Serie A 2022/23

Κι η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος μετά από δύο χρόνια ανεργίας είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2021 τους παρτενοπέι, έδειχνε ότι είναι ικανή για να κόψει πρώτη το νήμα, ωστόσο ο Απρίλιος αποδείχθηκε πραγματικά καταστροφικός.
Σε δύο κολλητά εντός έδρας ματς η Νάπολι κατάφερε να χάσει με 3-2 από την αδιάφορη Φιορεντίνα και να μείνει στην ισοπαλία 1-1 με την Ρόμα, ενώ η οριστική ταφόπλακα στα όνειρα για τον τίτλο μπήκε στις 25/4 στο Κάρλο Καστελάνι του Έμπολι.

Στην πόλη όπου ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η Νάπολι προηγήθηκε με 0-2 και διατηρούσε αυτό το προβάδισμα μέχρι το 80’. Εκεί όμως κατέρρευσε πραγματικά για να δεχθεί τρία γκολ σε εννιά λεπτά (80’, 83’, 89’) και το τελικό 3-2 να μετατρέψει την οργή των οπαδών της ομάδας σε… έκρηξη του Βεζούβιου!

Ο αναμορφωτής Σπαλέτι, αυτός που είχε δώσει ξανά όραμα στην ομάδα (τη σεζόν 2017-2018 πάλι η Νάπολι είχε μπει στην τελική ευθεία με αξιώσεις για τον τίτλο, αλλά τον έχασε από τη Γιουβέντους) ήταν πλέον ανεπιθύμητος από τον κόσμο, ενώ κι οι σχέσεις του με τη διοίκηση ήταν… τεταμένες καθώς διαφώνησε έντονα με την απόφαση του προέδρου Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για το περίφημο «ritiro» (η υποχρεωτική διαμονή της ομάδας στο προπονητικό κέντρο ως τιμωρία).

Μάλιστα οι οπαδοί της Νάπολι για να δείξουν την απέχθεια τους προς τον τεχνικό από την Τοσκάνη, στον εκτός έδρας αγώνα με την Τορίνο (7/5), βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή και σήκωσαν ένα πανό που έγραφε: «Σπαλέτι, θα σου επιστρέψουμε το κλεμμένο Panda για να… φύγεις»!

Το συγκεκριμένο Panda, ήταν το αυτοκίνητο του προπονητή που είχε κλαπεί αρκετούς μήνες νωρίτερα έξω από το ξενοδοχείο του με τον Σπαλέτι να απαντά με χιούμορ στην πρόταση τον τιφόιζι: «πρώτα θα δούμε σε τι κατάσταση θα μας το επιστρέψουν, πόσα χιλιόμετρα έχουν διανύσει και κυρίως αν υπάρχουν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο τα CD του Pino Daniele. Όταν αυτό συμβεί Θα το αξιολογήσουμε!».

Δείτε το βίντεο: Τα highlights του αγώνα Νάπολι - Λίβερπουλ 4 - 1
Νάπολι - Λίβερπουλ 4 - 1  | Highlights - UEFA Champions League 2022/23 - 07/09/22 | COSMOTE SPORT HD

Ολικό λίφτινγκ με αποδοκιμασίες

Ο Σπαλέτι παρά τις προβλέψεις παρέμεινε στη θέση του προπονητή, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι ο Ντε Λαουρέντις, σκέφτηκε ότι δεν περίσσευαν τα έξι εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονταν για να τον αποζημιώσει.

Ο διάσημος Ιταλός παραγωγός ταινιών, εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 ως από μηχανής Θεός αναλαμβάνοντας την χρεωκοπημένη (κυριολεκτικά) Νάπολι που είχε βρεθεί στη Γ’ κατηγορία και μέσα σε τρία χρόνια αφού «καθάρισε» όλα τα χρέη, την επανέφερε στη Serie A.

Ιδιόρρυθμος, κυκλοθυμικός, με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και απόψεις, ο Ρωμαίος στην καταγωγή Ντε Λαουρέντις, αργά, αλλά σταθερά επανέφερε τη Νάπολι στην ελίτ της ποδοσφαιρικής Ιταλίας έχοντας χτίσει σ’ αυτά τα 18 χρόνια πολλές ομάδες.

Ωστόσο το φετινό δημιούργημα του (μαζί με τον προπονητή και και τεχνικό διευθυντή Κριστιάνο Τζιουντόλι τον οποίο έφερε από την άσημη Κάπρι το 2015 κι έχει κάνει θαύματα) είναι το πιο μεγάλο τους στοίχημα. Ένα στοίχημα που αμφισβητήθηκε κυρίως από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας…

Δείτε το βίντεο: Τα highlights του αγώνα Milan-Napoli 1-2
Milan-Napoli 1-2 | Napoli come out on top at San Siro: Goals & Highlights | Serie A 2022/23

Μη αντέχοντας την περσινή καθίζηση και την αποχώρηση της ραχοκοκαλιάς της ενδεκάδας (Ινσίνιε, Μέρτενς ελεύθεροι, Κουλιμπαλί στην Τσέλσι, Φαμπιάν Ρουίθ στην Παρί) όταν στις 16 Ιουλίου έγινε η πρώτη συγκέντρωση της νέας χρονιάς το κλίμα μόνο χαρούμενο δεν ήταν…

Οι μεταγραφές των Κβαρατσχέλια (Ρούμπιν Καζάν), Μιν Τζάε Κιμ (Φενερμπαχτσέ), Τζιάκομο Ρασπαντόρι (Σασουόλο), Τζιοβάνι Σιμεόνε (Βερόνα) δεν είχαν ενθουσιάσει κανέναν κι όταν ο Σπαλέτι πήρε το μικρόφωνο ήταν ελάχιστα τα χειροκροτήματα και αρκετά έντονες οι αποδοκιμασίες.

«Κάποιοι παίκτες έφυγαν και παίρνουν πράγματα μαζί τους, όπως οι Οσπίνα, Γκουλάμ, Κουλιμπαλί, Μέρτενς, Ινσίνιε. Έρχονται όμως άλλοι και φέρνουν μαζί τους ενθουσιασμό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν αντέχουμε να χάσουμε όμως είναι την υποστήριξή σας και τον ενθουσιασμό σας, επειδή αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί και δεν μπορεί να αγοραστεί. Ας μείνουμε ενωμένοι λοιπόν. Φόρτσα Νάπολι», είπε ο Σπαλέτι, αφού πρώτα είχε αναγκαστεί να ζητήσει από ένα οπαδό να βγάλει τον σκασμό, όμως οι τιφόζι δεν είχαν πειστεί για το νέο αίμα.



Ο Σπαλέτι δεν είχε πει τυχαία αυτά τα λόγια, γιατί το 2021 είχε βρει μια ομάδα έτοιμη χωρίς να μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά, ο κατά πολλούς υποτιμημένος τεχνικός, κατάφερε αρκετά πράγματα, παίζοντας όπως συνηθίζει σε όλες τις ομάδες του ποδόσφαιρο με επιθετική φιλοσοφία.

Σε μια χώρα που γέννησε το κατενάτσιο, ο Σπαλέτι είναι μια φωτεινή εξαίρεση όπως έχει δείξει σ’ αυτά τα 25 χρόνια, ανεβάζοντας την Έμπολι από τη Γ’ Εθνική στη μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας την Ουντινέζε στην 4η θέση και στο Champions League και παρουσιάζοντας μια Ρόμα με τον Τότε ως ψευτοεννιάρι στα καλύτερα του.

Δείτε το βίντεο: Τα highlights του αγώνα Napoli-Monza 4-0
Napoli-Monza 4-0 | Kvara shines in Napoli win: Goals & Highlights | Serie A 2022/23

Ωστόσο ένα από τα μεγάλα προτερήματα του είναι ότι προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και δεν είναι κολλημένος σ’ ένα σύστημα.

«Πλέον τα συστήματα δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Κι όλα έχουν να κάνουν με τους χώρους που αφήνει ο αντίπαλος. Πρέπει να είσαι γρήγορος στο να τους εντοπίσεις, να αντιληφθείς πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσεις και να έχεις το θάρρος να κάνεις την κίνηση ακόμη κι όταν είσαι υπό πίεση».

Αυτά ήταν τα λόγια του το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου μετά τη δεύτερη νίκη της Νάπολι επί του Άγιαξ (με 4-2 στην Ιταλία), στην προσπάθεια του να εξηγήσει γιατί η ομάδα του τρελαίνει κόσμο.

Μια ομάδα που θέλει να έχει τη μπάλα στα πόδια της (δεύτερη σε ποσοστό κατοχής στο καμπιονάτο), γι’ αυτό και έχει πέντε παίκτες στο τοπ15 με τις περισσότερες πάσες ανά παιχνίδι, αλλά δεν έχει κανέναν στο τοπ25, όσον αφορά τα χιλιόμετρα που διανύουν σε κάθε ματς… Γιατί πολύ απλά έχει φτιάξει μια μεσαία γραμμή (Ζιελίνσκι, Λομπάτκα, Ανγκισά) που… δαγκώνει κλέβοντας συνεχώς μπάλες και… ταΐζει μια επιθετική γραμμή που σκοτώνει (Κβαρατσχέλια, Ρασπαντόρι, Σιμεόν, Οσιμέν).

Σε μια από τις πρώτες προπονήσεις της νέας σεζόν ο Ανγκισά πίεζε απίστευτα τον Οσιμέν και του έκλεψε τη μπάλα με τον Νιγηριανό να διαμαρτύρεται για φάουλ το οποίο δεν έδωσε ο κόουτς κι ο Αφρικανός άρχισε να λέει διάφορα σε έντονο ύφος. Το επόμενο λεπτό είχε πάρει το δρόμο για τα αποδυτήρια. Με την προπόνηση να είναι ανοικτή για τον κόσμο, στις κερκίδες επικράτησε παγωμάρα, αλλά ο Σπαλέτι είχε στείλει το μήνυμα που ήθελε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δείτε το βίντεο: Τα highlights του αγώνα Lazio-Napoli 1-2
Lazio-Napoli 1-2 | Kvara does it again for Napoli: Goals & Highlights | Serie A 2022/23

Τα νέα αστέρια και οι μικροί ήρωες

Το να περάσει ο Σπαλέτι τη φιλοσοφία του στις παλιοσειρές της ομάδας που είχαν συνηθίσει κάτι διαφορετικό δεν ήταν κι η πιο εύκολη διαδικασία. Γι’ αυτό όταν ένας, ένας έφυγε ο ίδιος δεν συμμερίζονταν τις ανησυχίες του κόσμου.
Γιατί ήξερε ότι είχε πλέον στα χέρια του ένα ακατέργαστο διαμάντι όπως είναι ο Κβίσα Κβαρατσχέλια, έναν ογκόλιθο στα μετόπισθεν όπως είναι ο Κιμ Μιν Τζάε, δύο δαίμονες στην επίθεση (Ρασπαντόρι, Σιμενόνε) και μια σειρά από πολύτιμα εργαλεία που υπήρχαν και πριν στη φαρέτρα του, αλλά τώρα είχαν το χώρο για να λάμψουν.

Ο Κβαρατσχέλια ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε και στο άκουσμα ‘νεαρός Γεωργιανός ποδοσφαιριστής’ οι Ναπολιτάνοι εκνευρίστηκαν ακόμη περισσότερο καθώς αυτός έρχονταν για να καλύψει το κενό του Λορέντζο Ινσίνιε. Του αρχηγού της ομάδας που ήταν γέννημα θρέμμα της πόλης…

Τρεις μήνες αργότερα η φανέλα του Κβαρατσχέλια υπάρχει παντού, το όνομα του ακούγεται συνεχώς και η Νάπολι έχει κάνει την κλοπή του αιώνα με τα 10 εκατ. Ευρώ που έδωσε στη Ρούμπιν Καζάν για να τον πάρει. Ο Τζιουντόλι, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Ρωσία, τον έπεισε να γυρίσει στην πατρίδα του και στην Ντινάμο Μπατούμι, κρατώντας τον μακριά από τα βλέμματα των υπολοίπων κι έτσι ο γιος του άλλοτε διεθνή επιθετικού Μπάντρι Κβαρατσχέλια φόρεσε τη μπλε της Νάπολι και μετατράπηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ενσάρκωση της νέας εποχής της ομάδας του ιταλικού νότου.

Χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα το μποέμικο στιλ του με τις φαντεζί ντρίμπλες και το ξεπέταγμα, ο Σπαλέτι τον έκανε πιο επαγγελματία, βελτίωσε απίστευτα τα τελειώματα του, πλέον είναι η ατραξιόν του πρωταθλήματος και το όνομα του έχει αλλάξει σε «Κβαραντόνα».

Η άλλη μεγάλη έκπληξη που διέγραψε από την καρδιά τον Ναπολιτάνων τον Κουλιμπαλί (ο άνθρωπος εγγύηση της άμυνας) είναι ο Κορεάτης Κιμ Μιν Τζάε. Το 2020 ο Σον παρακαλούσε τους ανθρώπους της Τότεναμ να πάρουν τον συμπατριώτη του που τότε αγωνίζονταν στην Κίνα, αλλά δεν τον άκουσαν και τον έφερε στην Ευρώπη η Φενερμπαχτσέ. Οι Τούρκοι το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησαν με τη Ρεν για να τον πουλήσουν, αλλά όταν η Νάπολι άφησε τον Κουλιμπαλί μπήκε σφήνα για τον Κιμ και τον απέκτησε με 18 εκατ. Ευρώ. Ούτε τα μισά από τα 38 εκατ. που πήρε από την Τσέλσι για τον Κουλιμπαλί!

Δείτε το βίντεο: Τα highlights του αγώνα Napoli-Bologna 3-2

Napoli-Bologna 3-2 | Osimhen back to scoring ways in Naples: Goals & Highlights | Serie A 2022/23


Κι όμως οι οπαδοί της Νάπολι όταν ανακοινώθηκε ο Κιμ, σήκωσαν ένα πανό κατά του Λαουρέντις στο οποίο υπήρχαν τρία πακέτα τσιγάρα (μεταξύ των οποίων και τα Kim) και έγραφαν: «Τρία πακέτα με 10 ευρώ. Ζητιάνε μη μιλάς. Πλήρωσε τα χρέη και εξαφανίσου». Τώρα όμως όλοι πίνουν νερό στο όνομα του Κορεάτη ογκόλιθου και σ’ αυτόν που τον έφερε…


Άλλα 8.5 ξόδεψε για να πάρει τον Ρασπαντόρι από την Σασουόλο και τον Σιμεόνε (δανεικό) από τη Βερόνα, ενώ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Ανγκισά από την Φούλαμ (15 εκατ.).
Κι όσο απίστευτο κι αν ακουστεί (για όλα όσα έχει κάνει φέτος) το τέλος της μεταγραφικής περιόδου την βρήκε να έχει κέρδος 13 εκατ. ευρώ.

Πέρα όμως από τα νέα πρόσωπα, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έμοιαζαν να είναι τελειωμένοι, αλλά τώρα λάμπουν κι αυτοί μαζί με τα νέα αστέρια.

Foto_gia_Napoli__Tyxalas__Kim1
Oι οπαδοί της Νάπολι όταν ανακοινώθηκε ο Κιμ, σήκωσαν ένα πανό κατά του Λαουρέντις στο οποίο υπήρχαν τρία πακέτα τσιγάρα (μεταξύ των οποίων και τα Kim) και έγραφαν: «Τρία πακέτα με 10 ευρώ. Ζητιάνε μη μιλάς. Πλήρωσε τα χρέη και εξαφανίσου». Τώρα όμως όλοι πίνουν νερό στο όνομα του Κορεάτη ογκόλιθου και σ’ αυτόν που τον έφερε…


Όπως ο τερματοφύλακας Άλεξ Μέρετ που το καλοκαίρι ήταν στην πόρτα της εξόδου έχοντας μόνο προτάσεις από ομάδες που θα πάλευαν για την παραμονή, αλλά κι ο αμυντικός μέσος Στάνισλαβ Λομπότκα.

Ο Σλοβάκος την περασμένη περίοδο είχε 14 ματς στα οποία αγωνίστηκε 90 λεπτά και ήταν σχεδόν… αόρατος. Φέτος είναι ηγετική μορφή στον άξονα της Νάπολι, αναγκάζοντας τον Σπαλέτι να πει μετά το επιβλητικό 5-2 στην έδρα της Βερόνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος: «Σήμερα ήταν σαν να έβλεπα τον Ινιέστα. Ήταν πραγματικά απίστευτος και έδωσε στην ομάδα την ευκαιρία να παίζει σε κενούς χώρους».

Για την κοινωνία της Νάπολι, αυτό που ζουν φέτος θυμίζει αρκετά τα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν με την άφιξη του Ντιέγκο, μπορούσαν να κοιτάζουν στα μάτια τους πλούσιους του Βορρά.
Τώρα στην ομάδα τους μπορεί να μην έχουν κανένα αστέρι του βεληνεκούς του αείμνηστου Αργεντινού, ωστόσο έχουν πολλά μικρά αστεράκια τα οποία δείχνουν ικανά να τους οδηγήσουν ξανά στην κορυφή του καμπιονάτο και να προκαλέσουν μια νέα έκρηξη του Βεζούβιου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης