La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης - Τζιρόνα 1-1: Γκέλα και στο -1 η Μπαρτσελόνα - Δείτε τα γκολ

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης - Τζιρόνα 1-1: Γκέλα και στο -1 η Μπαρτσελόνα - Δείτε τα γκολ

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου έχασε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη μαχητική Τζιρόνα (1-1), αν και έμεινε μόνη πρώτη, αλλά στο +1 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα – Πρώτη αποβολή στην καριέρα του Τόνι Κρόος

la_liga
Και όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει νικήσει Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Σεβίλλη στη φετινή La Liga, αλλά έχει χάσει τέσσερις βαθμούς στην έδρα της από… Οσασούνα και Τζιρόνα!

Η καταλανική ομάδα, η οποία παλεύει για την παραμονή της, στάθηκε εξαιρετικά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και, με έναν συνδυασμό μαχητικότητας και τύχης, πήρε την ισοπαλία (1-1), με τους Μαδριλένους να είναι πάλι μόνοι πρώτοι, αλλά μόλις στο +1 από την δεύτερη Μπάρτσα.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος για έναν ακόμα αγώνα δεν είχε στη διάθεσή του τον Καρίμ Μπενζεμά, έχασε λίγο πριν από την σέντρα λόγω μυϊκού προβλήματος τον Ορελιέν Τσουαμενί, με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά να παίρνει την θέση του συμπατριώτη του στην μεσαία γραμμή, στην οποία επέστρεψε ο Λούκα Μόντριτς.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών ο Μίτσελ, ο οποίος ξεκίνησε στην ενδεκάδα ως αριστερό μπακ τον Μιγκέλ Γκουτιέρεθ (το καλοκαίρι μετακόμισε από τη Ρεάλ στην Τζιρόνα αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ), κρατώντας όμως στον πάγκο τον Ρεϊνιέρ, ο οποίος αγωνίζεται στην καταλανική ομάδα ως δανεικός από την Βασίλισσα.

Δοκάρι ο Ροντρίγκο, δοκάρι ο Ερέρα
Παραμονές του αγώνα ο Μίτσελ, ο οποίος σήμερα (30/10) γιόρτασε τα 47α γενέθλιά του, προανήγγειλε ότι «πάμε στο «Μπερναμπέου» για να νικήσουμε» και η τακτική του προσέγγιση, αλλά και η εικόνα της ομάδας του, τον επιβεβαίωσε απόλυτα, αφού η Τζιρόνα ήταν… φαρμάκι στις αντεπιθέσεις και ζόρισε πολύ την Ρεάλ.

Ο Μόντριτς έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με το «καλημέρα», με τον Τάτι Καστεγιάνος να απαντάει σχεδόν αμέσως με κεφαλιά – ψαράκι που είχε πολύ κίνδυνο για την εστία του Τιμπό Κουρτουά.

Οι γηπεδούχοι, βεβαίως, είχαν τον πρώτο λόγο, χωρίς πάντως να κυριαρχούν ιδιαιτέρως στην κατοχή (51%-49% στο πρώτο μέρος), με τον Πάουλο Γκατσανίγκα να κάνει μια καταπληκτική απόκρουση στον Ροντρίγκο, τον πιο δραστήριο παίκτη των Μαδριλένων, μαζί με τον Βινίσιους Ζούνιορ.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έπαιξε και πάλι ως «αντί – Μπενζεμά», ήταν αμφίβολος λόγω αδιαθεσίας, αλλά έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες της ομάδας του στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας δοκάρι σε «κεραυνό» ύστερα από πάσα του Φεδερίκο Βαλβέρδε (23’).

Κλείσιμο
Οι Καταλανοί, καλά κλεισμένοι στην άμυνα και βγαίνοντας εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις, άγγιξαν δύο φορές το γκολ, πρώτα με κεφαλιά του Βαλερί που έφυγε ελάχιστα άουτ (18’) και, κυρίως, με σουτ στη κίνηση του Γιάνγκελ Ερέρα μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι (39’).

Προβάδισμα με Βινίσιους...
Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ με προσπάθεια του Γιάν Κόουτο, με τη Ρεάλ να ταλαιπωρείται από την αντίπαλη τακτική, αλλά και την προβληματική (για άλλη μια φορά) κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επιχείρησε και στο δεύτερο μέρος να επιβάλει το παιχνίδι της, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, με αποτέλεσμα ο Αντσελότι να κάνει μια επιθετική αλλαγή, βγάζοντας τον Καμαβινγκά και περνώντας στην θέση του τον Μάρκο Ασένσιο.

Ο Βαλβέρδε, ο οποίος οπισθοχώρησε λίγο για να συνδράμει σε Μόντριτς και Τόνι Κρόος, δεν ξέχασε τις επιθετικές του πρωτοβουλίες και, μετά από φάση διαρκείας στην γεμάτη από διπλή ζώνη άμυνας της Τζιρόνα, σέρβιρε έτοιμο το γκολ στον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος με προβολή προ κενής εστίας πέτυχε το γκολ που λύτρωσε την Ρεάλ (70’)

Λίγο νωρίτερα, ο Κουρτουά είχε κάνει τρομερή απόκρουση σε προσπάθεια του Βαλερί (66’), σε μια φάση όπου υποδείχθηκε οφσάιντ, αν και δεν υπήρχε, στην πρώτη αξιοσημείωτη επιθετική ενέργεια της Τζιρόνα στο δεύτερο μέρος.

...απάντηση με πέναλτι του Στουάνι
Ο Γκατσανίγκα με καταπληκτική απόκρουση σε γυριστό σουτ – φαρμάκι του Ασένσιο (73’) κράτησε μέσα στο παιχνίδι την Τζιρόνα, η οποία κατάφερε μάλιστα να φτάσει μέχρι την ισοφάριση, με ένα αρκετά τραβηγμένο πέναλτι.

Ύστερα από προσπάθεια του Νταβίντ Λόπεθ, η μπάλα βρήκε στο στήθος του Ασένσιο και στη συνέχεια στο χέρι. Στην ροή της αναμέτρησης, ο διαιτητής Μάριο Μελέρο δεν υπέδειξε τίποτα αλλά, ύστερα από συνεννόηση με το VAR, έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Κρίστιαν Στουάνι, ο οποίος είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα (μαζί με Ρεϊνιέρ και Τόνι Βίγια), δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, νίκησε τον Κουρτουά και επανέφερε την ισορροπία στο σκορ (80’).

Η ισοφάριση των φιλοξενούμενων έβαλε και πάλι άγχος στην Ρεάλ, η οποία επιχείρησε να πάρει ξανά το προβάδισμα, με τον Βινίσιους να μην προλαβαίνει ύστερα από συρτή σέντρα του Καρβαχάλ.

Σαν να μην έφτανε το 1-1, μάλιστα, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κρόος σταμάτησε αντίπαλο στην κόντρα και, για πρώτη φορά στην καριέρα του και μετά από 740 επίσημα παιχνίδια (!), αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί (87’ Έντερ Μιλιτάο) – Μόντριτς, Καμαβινγκά (61’ Ασένσιο), Κρόος – Βαλβέρδε (87’ Μαριάνο Ντίαθ), Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ.

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Αρνάου, Μπουένο, Νταβίντ Λόπεθ, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ (63’ λ. τρ. Χαβιέρ Ερνάντεθ) – Ρομέου – Κόουτο (59’ Ρικέλμε), Ερέρα (76’ Ρεϊνιέρ), Αλέις Γκαρθία, Βαλερί (76’ Τόνι Βίγια) – Καστεγιάνος (76’ Στουάνι).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:


Οι ύποπτες επενδύσεις του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου στη Νορβηγία με θέα... βάσεις του ΝΑΤΟ


Ένα σύγχρονο «love story» - Καναδοί ερωτεύτηκαν σε… ασανσέρ ξενοδοχείου στην Αθήνα


Από το κύμα συμπαράστασης στην απόλυτη κατακραυγή - Το νέο «δράμα» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης