Basket League, Άρης-Ολυμπιακός 66-83: Περίπατος στο Παλέ

Basket League, Άρης-Ολυμπιακός 66-83: Περίπατος στο Παλέ

Ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ άμυνας στο Nick Galis Hall καθώς επικράτησε του Άρη με 66-83 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basket League επεκτείνοντας το αήττητο σε Ελλάδα και Euroleague

5713929
Ένα ξέσπασμα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου αποδείχθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό ούτως ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη απέναντι στον Άρη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα αλλά και σωστής λειτουργίας στην επίθεση όπου ο Τζο Μπόλομποϊ έδειξε τις ικανότητές του στη δημιουργία και ο Αϊζάια Κάαναν επιβεβαίωσε τις δικές του στην εκτέλεση. Παίζοντας δίχως τους Τολιόπουλο, Καββαδά και με τον Τζέι Ντι Νότε να δίνει κακή παράσταση, ο Άρης δεν κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστικά.

Ο αγώνας
Μέσα από την άμυνα ζώνης (1-3-1) και την ευστοχία στο μακρινό σουτ (3/7), ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο (9-6, 4’) καθώς δεν του επέτρεψε να δομήσει σωστές επιθέσεις. Ωστόσο, δεν έδωσε ουσία στα επτά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε σ’ αυτό το διάστημα καθώς ήταν απογοητευτικός στην εκτέλεση από κοντινή απόσταση (2/10). Ο Ολυμπιακός απέκτησε καλύτερη λειτουργία στην επίθεση από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ ο Κώστας Σλούκας καθώς επίσης και γιατί ο Ταρίκ Μπλακ ανταποκρίθηκε στον ρόλο που του ανέθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας λειτουργώντας περισσότερο σαν… φουνταριστός στο πόλο απέναντι στις σύνθετες ζώνες του Άρη (13-20, 10’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnubi6htyjox)


Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν 0-11 σερί (13-24, 12’) κρατώντας τον Άρη δίχως καλάθι για περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά και παίρνοντας πόντους από τον Βεζένκοφ. Η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 18 πόντων (16-34, 16’) για τους Πειραιώτες καθώς έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα και την επίθεση είχαν συνεργασίες, αλλά δεν τη διατήρησαν έως το τέλος του ημιχρόνου όπου έπειτα από ατομικές προσπάθειες του Τζος Χάγκινς ο Άρης μείωσε σε 25-41.

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, επιθετικά είχε λύσεις από τους Μπόλομποϊ, Βεζένκοφ και η διαφορά πήγε στο +23 (29-52, 24:30). Εκεί ο Άρης βρήκε κάτι που απεγνωσμένα έψαξε στο προηγούμενο διάστημα καθώς είχε συνεργασίες στην επίθεση (42-60, 28’) αλλά ό,τι έχτιζε μπροστά το έχανε πίσω καθώς ο Αϊζάια Κάαναν με 4/6 τρίποντα σ’ αυτό το δεκάλεπτο αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση για την ομάδα του (46-68, 30’).

Με τη διαφορά στα επίπεδα των 22 πόντων η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Γκούντγουιν βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ έπειτα από αυτό της 1ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό, ομοίως και ο Τζος Χάγκινς, ενώ ο Γιώρηγος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής (54-76, 35’).

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-41, 46-68, 66-83

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν η συντριπτικά ποιοτικότερη ομάδα βάζει διπλάσια ένταση στην άμυνά της και παράλληλα έχει εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση και αντίστοιχα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Από το 13-13 (07:30) ο Ολυμπιακός πήγε το παιχνίδι στο 16-34(16’) κι εκεί τελείωσαν όλα.

Ο MVP: Ο Μπόλομποϊ λειτούργησε εξαιρετικά στις σύνθετες άμυνες ζώνης του Άρη είτε τελειώνοντας τις φάσεις είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του ενώ ο Κάαναν έδωσε την έξτρα πάσα και ασφάλεια στο μακρινό σουτ.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σάσα Βεζένκοφ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το απέδειξε στο γήπεδο όπου έκανε τα πρώτα βήματά του.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τζέι Ντι Νότε κατέστρεψε ένα σωρό επιθέσεις του Άρη ενώ ο Όμηρος Νετζήπογλου δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Στη δεύτερη περίοδο ο 3ος διαιτητής Χριστινάκης τιμώρησε με τεχνική ποινή τον Άρη γιατί καθυστέρησαν οι παίκτες του να βγουν στο παρκέ μετά το τάιμ άουτ αλλά εκεί παρενέβη η Τσαρούχα και ακύρωσε την υπερβολική απόφαση του συναδέλφου της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αν ο Άρης είχε 17 επιθετικά ριμπάουντ (τα οποία ελαχίστως αξιοποίησε) τα οποία έβγαλαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τα ρούχα του, στο τέλος της 3ης περιόδου ο Ολυμπιακός σούταρε με 66% στα σουτ εντός παιδιάς και με 58% (10/18) στο τρίποντο.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ψεγάδι στην εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν η προστασία του ριμπάουντ γιατί στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού πήρε εξαιρετικό βαθμό. Και από τη στιγμή που σούταρε με τέτοια αποτελεσματικότητα, ο Άρης δεν θα μπορούσε να τον ακολουθήσει στο σκορ ειδικά από τη στιγμή που είδε τον κατ’ εξοχήν σκόρερ του (Νότε) να παρουσιάζεται τόσο κακός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης