Stoiximan Basket League: Εγκρίθηκε η αύξηση των ξένων

Stoiximan Basket League: Εγκρίθηκε η αύξηση των ξένων

Η πρόταση που ψηφίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ είναι οι ομάδες να έχουν δικαίωμα για rotation στην εξάδα των ξένων σε κάθε αναμέτρηση από μια «δεξαμενή» επτά παικτών 

5692762
Το ζήτημα των 6+1 ξένων παικτών στις ομάδες της Basket League έπεσε στο τραπέζι στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Η πρόταση που ψηφίστηκε στη Γ.Σ. (με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά) για αλλαγή σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι οι ομάδες να έχουν το δικαίωμα για αλλαγή της εξάδας των ξένων παικτών σε κάθε αναμέτρηση από μια «δεξαμενή» επτά παικτών και να τη δηλώνουν ως τις 12 το μεσημέρι του κάθε αγώνα.

Οι ομάδες που θα έχουν επτά συμβόλαια ξένων παικτών, θα έχουν δικαίωμα για δυο αλλαγές στον πρώτο γύρο της Basket League και τρεις στον δεύτερο.

Όσον αφορά τις ομάδες που συνεχίζουν με έξι συμβόλαια ξένων παικτών, ισχύει το σύστημα των τριών αλλαγών στον πρώτο γύρο και τριών στον δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ο συνολικός αριθμός των ξένων που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν παραμένει 12.

Πλέον απομένει η γνωμοδότηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και ακολούθως ο έλεγχος νομιμότητας από την Πολιτεία, για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο μέτρο που αφορά τους ξένους παίκτες της λίγκας. Κάτι που βρήκε εξ' αρχής αντίθετο τον ΠΣΑΚ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως παράλογη που θα βλάψει το ελληνικό μπάσκετ.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»: Παράταση ως τέλη Οκτωβρίου για εξαργύρωση voucher εκπαιδευτικών

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ - «Ψεύτες και μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί, τους εύχομαι περαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης