Super League 1, ΑΕΚ-Ιωνικός 4-1: Ονειρική πρεμιέρα στο νέο της σπίτι - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Ιωνικός 4-1: Ονειρική πρεμιέρα στο νέο της σπίτι - Δείτε τα γκολ

Καλύτερο ποδαρικό στην Opap Arena δεν μπορούσε να φανταστεί η ΑΕΚ - Οι Γκατσίνοβιτς (6', 65'), Γκαρσία (26'), Αραούχο (62') οι σκόρερ της εξαιρετικής Ένωσης με τον Ιωνικό να μειώνει στις καθυστερήσεις με τον Ελευθεριάδη

5693760
Ήταν 3 Μαΐου του 2003 όταν η ΑΕΚ έπαιξε για τελευταία φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια και αποχαιρέτησε το «Νίκος Γκούμας» με το 4-0 επί του Άρη. Μετά από 19 χρόνια και πέντε μήνες η Ένωση γύρισε στη φυσική της έδρα στο πρώτο ιστορικό ματς της OPAP Arena και η καυτή ατμόσφαιρα των 32.000 εκστασιασμένων οπαδών της την έσπρωξε προς τη νίκη! Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με το δεξί στο νέο τους σπιτικό επικρατώντας άνετα με 4-1 του Ιωνικού και σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση διατηρώντας τη διαφορά των έξι βαθμών από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Ο Γκατσίνοβιτς στο 6' σκόραρε το πρώτο ιστορικό γκολ και ο Λιβάι Γκαρσία στο 26' διπλασίασε τα τέρματα των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι σκοράροντας άλλα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος με τον Αραούχο στο 62' και ξανά με τον Γκατσίνοβιτς στο 66', για να έρθει ο Ελευθεριάδης στο 93' και να γράψει το τελικό 4-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cncjbwo7kojd)


Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Σπανός
Τα αναμενόμενα πρόσωπα επέλεξε ο Ματίας Αλμέιδα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το πρώτο ιστορικό ματς στην OPAP Arena. Ο Στάνκοβιτς στην εστία, ο Μουκουντί μαζί με τον Βίντα στο κέντρο της άμυνας, με τον Μοχαμαντί να επανέρχεται στο βασικό σχήμα στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής και τον Ρότα να καλύπτει το δεξί. Ο Σιμάνσκι ήταν σε ρόλο εξαριού, με τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς αριστερά και δεξιά, τον Πινέδα σε επιτελικό ρόλο και τους Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Για τον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα. Ο Χουτεσιώτης ήταν στο τέρμα, Ρομαό, Αντούνες και Τσιριγώτης στην αμυντική γραμμή, με τους Βαλεριάνο και Μύγα στις δύο πλευρές, τους Τσίμπσαχ, Κάνιας και Λοβέρα στον άξονα και τον Οφόσου μαζί με τον Ιωαννίδη στην επίθεση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cncg8vrpqfm9)


Η Φιλαδέλφεια έβαλε... φτερά στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ!
Κλείσιμο
Η OPAP Arena πήρε... φωτιά πριν καν ξεκινήσει το ματς καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα με καπνογόνα και τραγούδι προκάλεσαν... πανικό και έκαναν την πρώτη σέντρα να καθυστερήσει για 20 λεπτά. Εξίσου ανατριχιαστικό ήταν και το πανό που σηκώθηκε από το πέταλο των οργανωμένων της Ένωσης για την Original Παραδείσου και τα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή. Και μόλις ξεκίνησε το ματς, η καυτή φυσική έδρα της ΑΕΚ έβαλε... φτερά στα πόδια των παικτών της που «έπνιξαν» τον Ιωνικό από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων πριν την ανάπαυλα.

Το πρώτο ιστορικό γκολ στην OPAP Arena μπήκε πολύ νωρίς. Από τη... Δεκελείας! Στο 6' ο Γκατσίνοβιτς από αριστερά με ένα εξαιρετικό δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Χουτεσιώτη κάνοντας το 1-0 και ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cncgxheq7ve1)


Η φωνή των 32.000 οπαδών της Ένωσης έσπρωχνε τους παίκτες του Αλμέιδα για το δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 12' από την κεφαλιά του Βίντα μετά από κόρνερ, ούτε στο 15' από το σουτ του Μοχαμαντί καθώς και οι δύο προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο. Ήρθε όμως στο 26'...

Μετά από σαραντάρα μπαλιά του Πινέδα, ο Ελίασον με μια σέντρα από τα δεξιά έφερε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής του Ιωνικού και εκεί ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τον αντίπαλό του στον αέρα και με κεφαλιά έγραψε το 2-0 σηκώνοντας ξανά όλο το γήπεδο στο πόδι!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnchbxngpm61)


Οι κιτρινόμαυροι ήταν το απόλυτο αφεντικό στον χώρο του κέντρου και είναι ενδεικτικό ότι οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο μισάωρο κατάφεραν να περάσουν τη σέντρα! Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ συνέχιζε να... σφυροκοπά έχοντας κι άλλες ευκαιρίες για τρίτο τέρμα πριν το ημίχρονο. Αλλά τόσο στη φάση διαρκείας στο 37' με Σινμάνσκι, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον όσο και σε εκείνη στο 41' με το σουτ του Πινέδα εκτός περιοχής η μπάλα δεν μπήκε για τρίτη φορά στα δίχτυα, όπως δεν συνέβη ούτε στο σουτ του Ρότα στις καθυστερήσεις.

Πάρτι στις εξέδρες, πάρτι και στο γήπεδο με... τεσσάρα!
Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ψάχνοντας με... λύσσα και τρίτο τέρμα. Ο Ιωνικός είχε την πρώτη του τελική στο 51' με γυριστό του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Φατιγκά που πέρασε δίπλα από το κάθετο, με τους Νικαιώτες στα επόμενα λεπτά να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γρήγορα η ΑΕΚ βγήκε ξανά μπροστά και στο 58' άγγιξε το τρίτο γκολ όταν μετά το γέμισμα του Ελίασον, ο Πινέδα κοντρόλαρε και σούταρε, αλλά η μπάλα έγλυψε το οριζόντιο!

Ότι δεν έγινε στο 58' όμως έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Αραούχο δεν θα μπορούσε να μην βάλει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ σε μια τέτοια μέρα. Στο 62' ο Αργεντινός φορ με την επιμονή του σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Αντούνες και κατέληξε αργά στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 3-0, με τον «Τσίνο» να πανηγυρίζει μπροστά στο πέταλο της Original!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnciivevzce1)


Η ΑΕΚ δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι! Όλη η OPAP Arena μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού τέσσερα λεπτά αργότερα πανηγύρισε και το τέταρτο γκολ. Στο 66' ο Ελίασον με μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά έστειλε την μπάλα συστημένη στον Γκατσίνοβιτς και αυτός μέσα στην περιοχή με τη μία κάρφωσε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Χουτεσιώτη για το 4-0!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnciqi9jcopd)


Κάπου εκεί ο Αλμέιδα με το ματς να έχει τελειώσει, ξεκίνησε και τις αλλαγές με τους Άμραμπατ, Τσούμπερ και Μάνταλο να περνάνε για το τελευταίο εικοσάλεπτο. Μάλιστα ο Άμραμπατ στο 71' πήγε να βγάλει και ασίστ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε στη γωνία την προσπάθεια του Αραούχο αποσοβώντας το πέμπτο τέρμα, ενώ τρία λεπτά μετά η κεφαλιά του Βίντα μετά από κόρνερ πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Ο Στάνκοβιτς κλήθηκε να αντιδράσει για πρώτη φορά σε σουτ του Μύγα στο 76' αποκρούοντας την μπάλα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χουτεσιώτης είπε «όχι» στον Τσούμπερ. Ο Αλμέιδα στο τελευταίο δεκάλεπτο έβγαλε τον Γκατσίνοβιτς για το standing ovation με τον Γαλανόπουλο να περνάει στη θέση του και να γνωρίζει και αυτός την αποθέωση από την κερκίδα. Το ίδιο συνέβη και στα τελευταία λεπτά με τον Αραούχο να αφήνει τη θέση του στον Κοσίδη. Μάλιστα ο νεαρός φορ είχε και τελική στο 91' για πέμπτο γκολ με τον Χουτεσιώτη να βγάζει το σουτ στη γωνία του. Ο Ιωνικός έβαλε το γκολ της τιμής στο 93' με τον Ελευθεριάδη να φεύγει στην κόντρα και να πλασάρει τον Στάνκοβιτς για το τελικό 4-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cncjbwnxdrfl)


MVP: Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σκόραρε το πρώτο ιστορικό γκολ στην OPAP Arena, σημείωσε και δεύτερο στη συνέχεια και ολοκλήρωσε μια συγκλονιστική εμφάνιση.

Στο ύψος τους: Ποιον να πρωτοβάλεις εδώ... Ο Ελίασον με δύο ασίστ ήταν σούπερ, ο Πινέδα ήταν το απόλυτο... μηχανάκι στον χώρο του κέντρου, ο Λιβάι Γκαρσία χρίστηκε σκόρερ και πάλευε μπροστά, όπως και ο Αραούχο που επίσης έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, ενώ ο Μουκουντί ήταν απροσπέλαστος στην άμυνα.

Αδύναμος κρίκος: Οι Τσίμπσαχ, Κάνιας και Λοβέρα στη μεσαία γραμμή του Ιωνικού ηττήθηκαν κατά κράτος από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Η γκάφα: Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάποια φάση έτσι μέσα στο ματς καθώς σε όλα τα γκολ η καθολική ανωτερότητα της ΑΕΚ ήταν αυτή που μέτρησε.

Το στραγάλι: Ο Φωτιάς θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στο 9' σε μαρκάρισμα των Μύγα και Τσιριγώτη πάνω στον Αραούχο, αλλά δεν κλήθηκε ούτε από τον Τζήλο που ήταν στο VAR.

Το ταμείο του Gazzetta: Η δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας φάνηκε από το πρώτο ιστορικό ματς της ΑΕΚ στην OPAP Arena 19 χρόνια και πέντε μήνες μετά το «αντίο» στο «Νίκος Γκούμας»! Η ΑΕΚ με μια ολοκληρωτική πρώτη παράσταση μπροστά στο τρελαμένο κοινό της που έβαλε... φωτιά στις εξέδρες επικράτησε εύκολα με 4-1 και ξεκίνησε με το δεξί στο νέο της σπίτι στήνοντας πάρτι σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (82' Γαλανόπουλος), Πινέδα (70' Μάνταλος), Ελίασον (70' Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία (70' Τσούμπερ), Αραούχο (88' Κοσίδης)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιριγώτης (87' Σάκιτς), Αντούνες (67' Μίλο), Κάνιας, Τσίμπσαχ (46' Φατιγκά), Βαλεριάνος, Λοβέρα, Οφόσου (67' Ελευθεριάδης), Ιωαννίδης (67' Μάντζης)



Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»: Παράταση ως τέλη Οκτωβρίου για εξαργύρωση voucher εκπαιδευτικών

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ - «Ψεύτες και μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί, τους εύχομαι περαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης