Βρετανία: Η «Μις Ουκρανία 2016» έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου

Βρετανία: Η «Μις Ουκρανία 2016» έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου

Εκατοντάδες Ουκρανοί πρόσφυγες μετείχαν στην αθλητική διοργάνωση που έγινε χθες στο Λονδίνο – Συνολικά έτρεξαν 42.000 δρομείς ηλικίας 18-29 ετών

kiose2
Όλο εκπλήξεις ήταν ο μαραθώνιος που διεξήχθη χθες στην καρδιά του Λονδίνου με εκατοντάδες Ουκρανούς πρόσφυγες να φορούν τα αθλητικά τους συμμετέχοντας στην εκδήλωση .

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», ο ηλιόλουστος καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχος των 42 χιλιάδων δρομέων, ηλικίας 18 έως 89 ετών, που συμμετείχαν στο μαραθώνιο.

Η 23χρονη Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία κατέκτησε τον τίτλο της νεότερης γυναίκα που αναδείχθηκε νικήτρια του αγώνα παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο ισχίο και το γόνατο, λίγο πριν κόψει το νήμα. Η Yehualaw τερμάτισε πρώτη κάνοντας δύο ώρες, 17 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Yalemzerf Yehualaw Of Ethiopia Wins The Women 2022 London Marathon


Έκλεψε την παράσταση η πρώην «Μις Ουκρανία»

Αυτή όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν η πρώην «Μις Ουκρανία», Viktoriya Kiose, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»:

Κλείσιμο
«Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς και τηλεπαρουσιάστρια, γεννήθηκε στη χώρα όπου μαίνεται ο πόλεμος του Πούτιν από τις 24 Φεβρουαρίου».

Η 29χρονη Ουκρανή τερμάτισε σε λιγότερο από τέσσερις ώρες έχοντας στο πλευρό της τον αρραβωνιαστικό της Kostiantyn Bidnenko. Αφού τερμάτισε, η Kiose πόζαρε στους φωτογράφους κραδαίνοντας όλο περηφάνια τη σημαία της χώρας της.



Το ζευγάρι συμμετείχε στον μαραθώνιο για να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν στο «United24», ένα ουκρανικό ίδρυμα για την υποστήριξη του λαού που βομβαρδίζεται από τα ρωσικά πυρά τους τελευταίους έξι μήνες, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα .

Якщо, раптом, хтось думає, що за гарною обгорткою - цукерочка 😁 Ні, друзі, там праця над собою, сльози, відірвані/сині...

Posted by Victoria Kiose on Sunday, October 2, 2022


Το ζευγάρι εγκατέλειψε την πατρίδα του τον περασμένο Φεβρουάριο, μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, και από τον Μάιο έχει βρει καταφύγιο στη Βρετανία.

«Όταν ακούς ανθρώπους να σε υποστηρίζουν και να φωνάζουν το όνομα της χώρας σου, νιώθεις ευθύνη όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για τη χώρα σου και τον λαό σου», δήλωσε ο σύντροφος της «Μις Ουκρανία 2017», μετά το τέλος του μαραθωνίου.

Miss Ukraine London Marathon 2022


Μεταξύ των 42.000 δρομέων που ίδρωσαν χθες τη φανέλα τους ήταν ο 50χρονος Ολυμπιονίκης Τζέιμς Κράκνελ, η 54χρονη παρουσιάστρια ειδήσεων του BBC, Σόφι Ράγουορθ και ο 56χρονος DJ Κρις Έβανς.





Ειδήσεις σήμερα:

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν στήσει 10 θαλάμους βασανιστηρίων στο Ιζιούμ - Συγκλονιστικό οδοιπορικό του AP


Στο αυτόφωρο ο 41χρονος που «υποχρέωσε» αεροσκάφος σε αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη


Προφυλακίστηκε ο 33χρονος που απήγαγε και βίασε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Κόρινθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης