Super League 1, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Αϊτόρ ανατροπής και στο +7!

Super League 1, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Αϊτόρ ανατροπής και στο +7!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολιβέιρα στο 18', αλλά ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ του Αϊτόρ (51', 73' πέν.) έκανε την ανατροπή - 6χ6 οι πράσινοι που είναι στο +7 από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό στη Super League 1

5692898
Από το 2017 είχε να γευτεί ο Παναθηναϊκός το νέκταρ της νίκης μέσα στην Τούμπα. Μετά από οκτώ ανεπιτυχή αποτελέσματα οι «πράσινοι» με ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ πήραν ένα μεγάλο «διπλό» κάνοντας το 6/6 στο πρωτάθλημα!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» τους 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές, που ξεκίνησαν στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ (1-1) και τον Νάσπμπεργκ, αντί του τραυματία Κουλιεράκη. Ο Νορβηγός στόπερ έκανε το ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ακριβώς δύο μήνες μετά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη και την ενσωμάτωσή του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Ο Κοτάρσκι ήταν στο τέρμα, με τους Λύρατζη και Βιεϊρίνια στα δύο άκρα, τους Ίνγκασον-Νάσμπεργκ στο κέντρο της αμυντικής τετράδας, ενώ στον άξονα αυτοί που έχουν το προβάδισμα είναι οι Ντάντας, Κούρτιτς και Αουγκούστο και μπροστά οι Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς και Ολιβέιρα.

Η αποψινή βραδιά ανήκε στον Αντρέ Βιεϊρίνια που έγραψε ιστορία φτάνοντας στις 287 συμμετοχές και στην πρώτη θέση στην ιστορία του ΠΑΟΚ σ’ ότι αφορά τους ξένους ποδοσφαιριστές

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επανάφερε στο κέντρο της άμυνας τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον ενώ ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έμεινε εκτός αποστολής, με τον Μπερνάρντ να ξεκινά για πρώτη φορά ως βασικός.

Οι «πράσινοι» άρχισαν το ντέρμπι της Τούμπας με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης, Τσέριν, Ρούμπεν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στα άκρα της επίθεσης ο Μπερνάρντ με τον Αϊτόρ και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Ο ΠΑΟΚ χτύπησε απ’ τα αριστερά και με Ολιβέιρα
Κλείσιμο
Στο πρώτο 45λεπτο η Τούμπα έγερνε απ’ τα αριστερά της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Διαβασμένος ο Λουτσέσκου έδωσε εντολή στους παίκτες του να χτυπήσουν την προφανής αδυναμία του Σάντσες. Οι «ασπρόμαυροι» ακολουθώντας την οδηγία του προπονητή τους, έβγαζε τέσσερις και πέντε παίκτες σ’ αυτό το κομμάτι του γηπέδου.

Από εκεί ήρθε και το γκολ με το οποίο ο «Δικέφαλος» μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Ζίβκοβιτς πίεσε την πρώτη πάσα, έκλεψε την μπάλα, ο Αουγκούστο έκοψε στα δύο την «πράσινη» άμυνα του και ο Ολιβέιρα μόνος απέναντι στον Μπρινιόλι δεν μπορούσε να αστοχήσει γράφοντας το 1-0.

Η επόμενη ξεκάθαρη στόχευση του ΠΑΟΚ ήταν να αποκόψει τον Ρούμπεν ώστε να να μην παίρνει την πρώτη πάσα από τα στόπερ της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε κάτι αντίστοιχο με τον Ντάντας, αλλά οι γηπεδούχοι πήγαν στη σίγουρη λύση της ανάπτυξης απ’ τα αριστερά εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Κώτσιρα. Ο Βιεϊρίνια ανέβαινε διαρκώς κάτω από το μισό του γηπέδου και Ζίβκοβιτς έκανε δύσκολη τη ζωή του Σάντσες σ’ ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με την εξαιρετική κόντρα επίθεση που έφερε τον Αίτόρ σε θέση βολής, ωστόσο ο Κοτάρσκι ήταν εκεί και έβγαλε το σουτ του επιθετικού του Παναθηναϊκού. Από το 15' μέχρι το 30' o ΠΑΟΚ είχε 62% κατοχή μπάλας, περιόρισε τον Παναθηναϊκό στο 38%, δείγμα της πολύ αποτελεσματικής πίεσης των γηπεδούχων και των κακών επιλογών των φιλοξενούμενων. Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση το σουτ του Αϊτόρ δεν έχει καταφέρει να βρεθεί με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ξαναφάνηκε με το σουτ του Σπόραρ στο 37ο λεπτό αν και ο Σλοβένος έκανε κακή επιλογή, καθώς θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Αϊτόρ.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Ολιβέιρα που είδε την κεφαλιά του να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ! Το δεύτερο γκολ του 31χρονου επιθετικού με την «ασπρόμαυρη» φανέλα ήταν εξαιρετικό από την αρχή ως το τέλος του. Ο «Δικέφαλος» είχε προηγηθεί στα 5 από τα 6 παιχνίδια πρωταθλήματος, το ζητούμενο ήταν να καταφέρουν οι παίκτες του να «κλειδώσουν» το προβάδισμα τους και να μην παίξουν για πολλοστή φορά με τη φωτιά. Το ντέρμπι είχε πολύ δρόμο....

Ο Αϊτόρ χτύπησε δύο φορές…
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε έξι λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ο Πέρεθ στη δεύτερη καρμπόν πάσα ακριβείας πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Τις έψαχναν οι «πράσινοι» αυτές τις κάθετες πάσες. Ο Αϊτόρ με άψογο κοντρόλ πέρασε και τον Κοτάρσκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι ισορροπίες στο ντέρμπι άλλαξαν μέσα σε μερικά λεπτά. Οι «ασπρόμαυροι» εκτός από το γκολ της ισοφάρισης είδαν τον βασικό και μοναδικό τους φορ, τον Νέλσον Ολιβέιρα να βγαίνει off στο 57ο λεπτό με πρόβλημα στο δικέφαλο και έβγαλαν το υπόλοιπο του ντέρμπι με τον Μπίσεσβαρ στην κορυφή της επίθεσης!


Ο Αϊτόρ ξαναχτύπησε στο 73ο λεπτό του ντέρμπι. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Κοτάρσκι βγήκε με άτσαλο τρόπο από την εστία του και στην έξοδο του βρήκε με τις γροθιές τον Σπόραρ. Ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ πήγε VAR και έδωσε την παράβαση, με τον Ισπανό να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά (1-2) στο σκορ.

Η απάντηση του Λουτσέσκου ήταν η είσοδος των Ελ Καντουρί και Τσαούση στο παιγνίδι, αντί των Ντάντας και Βιεϊρίνια, ενώ έδωσε εντολή στους Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς να αλλάξουν πλευρές. Στο τελευταίο πεντάλεπτο και τις καθυστερήσεις έβαλε τον νεαρό Γκορντεζιάνι (έκανε ντεμπούτο) στην κορυφή της επίθεσης και πέρασε τον Μπίσεσβαρ στο δέκα καιτον Κωνσταντέλια, αντί του Λύρατζη.

Ο Κωνσταντέλιας ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 90’ όταν αρχικά ο Βαϊνμπέργκερ καταλόγισε αρχικά πέναλτι για να πάρει πίσω την υπόδειξή του εξετάζοντας τη φάση στο μόνιτορ.

MVP: Ο Αϊτόρ χτύπησε δις στην Τούμπα και υπέγραψε το «διπλό» του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η ποιότητα του Ρούμπεν Πέρεθ έκανε τη διαφορά στη μεσαία γραμμή και έκρινε το ντέρμπι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πληρώσει ακριβά την αδυναμία του Σάντσες.


Η ΓΚΑΦΑ: Ο άγαρμπος τρόπος με τον οποίο βγήκε ο Κοτάρσκι στη φάση του 69ου λεπτού κόστισε στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Βαϊνμπέργκερ (Αυστρία) κλήθηκε από τον συμπατριώτη Σουτενρούμπερ στο VAR να εξετάσει on the field τη φάση του δίνοντας πέναλτι στο χτύπημα του Κοτάρσκι κατά την έξοδο πάνω στον Σπόραρ. Ο Αυστριακός ξαναπήγε στο VAR για να δει τη φάση του Κωνσταντέλια παίρνοντας πίσω την αρχική απόφαση του για πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ντέρμπι, αλλά το πρόβλημα στο σκοράρισμα που έχει δεν του επέτρεψε να κλειδώσει το ματς, ενώ έχασε και τον μοναδικό κανονικό σέντερ φορ του και σκόρερ του στο σημερινό ντέρμπι (Ολιβέιρα) παίζοντας με τον… Μπίσεσβαρ στην κορυφή για σχεδόν μισή ώρα. Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε τον τρόπο να περάσει από την καυτή Τούμπα και να συνεχίζει την αήττητη πορεία του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (85’ Κωνσταντέλιας), Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ντάντας (77’ Καντουρί), Κούρτιτς (85’ Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Ολιβέιρα (58’ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (95’ Σάρλια), Μπερνάρντ (90’ Γκάνεα), Σπόραρ (85’ Ιωαννίδης)






Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6Η)
Σάββατο 1 Οκτωβρίου
Λαμία - Λεβαδειακός 1-0

Κυριακή 2 Οκτωβρίου
Αστέρας Τρίπολης -ΟΦΗ 2-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0
Βόλος – Άρης 2-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός (18.00μμ)
AEK -Iωνικός (20.00μμ)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 6 ΑΓΩΝΕΣ
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 18
2. Π.Α.Ο.Κ. 11
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11
4. ΑΡΗΣ 10
5. A.E.K. 9
6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 8
7. ΒΟΛΟΣ 8
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 7
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 7
10. ΛΑΜΙΑ 6
11. Ο.Φ.Η. 4
12. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7Η)
Σάββατο 8 Οκτωβρίου
Παναιτωλικός – Βόλος (17.00μμ)
Ιωνικός – ΠΑΣ Λαμία (19.30μμ)

Κυριακή 9 Οκτωβρίου
ΟΦΗ – Ολυμπιακός (16.00μμ)
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (16.30μμ)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (19.30μμ)
Αρης – ΑΕΚ (21.15μμ)

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου
Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (18.00μμ)


Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε καθαρίστριες στη Μύκονο έφαγαν... παραισθησιογόνες σοκολάτες και πήγαν για νοσηλεία!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης