Premier League: Χάαλαντ, Φόντεν οδήγησαν τη Σίτι στον θρίαμβο με 6-3 επί της Γιουνάιτεντ - Δείτε τα γκολ

Premier League: Χάαλαντ, Φόντεν οδήγησαν τη Σίτι στον θρίαμβο με 6-3 επί της Γιουνάιτεντ - Δείτε τα γκολ

Παράσταση για ένα ρόλο στο ντέρμπι του Μάντσεστερ για την 9η αγωνιστική της Premier League - Οι Χάαλαντ (35', 37', 64'), Φόντεν (8', 44', 73') με χατ τρικ διέλυσαν την άμυνα της Γιουνάιτεντ που μειωσε με Άντονι (56'), Μαρτιάλ (84', 90' πεν.)

matsester
Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε περίπατο κόντρα στη Γιουνάιτεντ του Τεν Χάαγκ κι αν δεν τραβούσε... χειρόφρενο στο φινάλε το σκορ θα έφτανε σε δυσθεόρατα ύψη.

Το τελικό 6-3 πραγματικά είναι κολακευτικό για την εμφάνιση που έκαναν οι «κόκκινοι διάβολοι» οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν με 4-0 από το 44', με τους Χάαλαντ, Φόντεν να εκτελούν όπως και όποτε ήθελαν πετυχαίνοντας αμφότεροι χατ τρικ (τρίτη φορά συμβαίνει στην ιστορία της Premier League).

Το πρώτο χτύπημα ήρθε μόλις στο 8', όταν μετά από εξαιρετική ανάπτυξη ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Φόντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντε Χέα.



Η Σίτι συνέχισε να πιέζει, είχε δοκάρι, ευκαιρίες και στο 35΄ ήταν η σειρά του Χάαλαντ ο οποίος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0.

Κλείσιμο


Μάλιστα, σε ηλικία 22 ετών και 73 ημερών, ο Έρλινγκ Χάλαντ έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκοράρει στο πρώτο του ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη φανέλα της Σίτι στην Premier League, μετά τον Μάριο Μπαλοτέλι τον Οκτώβριο του 2011 (21 ετών 72 ημερών).

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Νορβηγός χτύπησε ξανά καθώς στο 37' από μαγική ασίστ Ντε Μπρόινε με κοντινή προβολή πέτυχε το 3-0 και στο 44΄από δική του ασίστ ο Φόντεν με προβολή διαμόρφωσε το 4-0.





Κάπου εκεί οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο και πολλοί δεν είδαν το γκολ του Άντονι στο 56' όταν  νίκησε με φοβερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής τον Έντερσον.

Όσοι πίστεψαν στην... αντεπίθεση, διαψεύστηκαν καθώς στο 64΄ ο Χάαλαντ από ασίστ του Γκόμεζ σκόραρε για το 5-1 γράφοντας ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League με τρία χατ-τρικ σε τρεις διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις!



Στο 73΄ ήταν η σειρά του Φόντεν να σημειώσει χατ-τρικ μετά από νέα ασίστ του Χάαλαντ διαμορφώνοντας το 6-1 με τον κόσμο να παραληρεί στις κερκίδες.



Κάπου εκεί η Σίτι κατέβασε ταχύτητα και η Γιουνάιτεντ κατάφερε να μειώσει με δύο γκολ του Μαρτιάλ στο 84' και στο 90' (με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (41΄ Γκόμεθ), Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ, Γκρίλις (

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν (40' Λίντελοφ), Μαρτίνες, Μαλάσια (46' Μαλάσια), ΜακΤόμινεϊ (59' Κασεμίρο), Έρικσεν, Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο (70' Φρεντ), Ράσφορντ (59' Μαρσιάλ)

.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδονησία: Οπαδοί ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε γήπεδο, πάνω από 174 οι νεκροί

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μελιδόνι Φθιώτιδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης