Super League 1, Βόλος - Άρης 2-0: «Μπλόκο» στη Θεσσαλία

Super League 1, Βόλος - Άρης 2-0: «Μπλόκο» στη Θεσσαλία

Ο Βόλος επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Ντέλετιτς, Μπαριέντος - Οι Θεσσαλοί έπαιζαν με 10 από το 55' λόγω αποβολής του Άλχο

5692450
Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο του Βόλου στο πρώτο ημίχρονο έγραψε το story της νίκης των Θεσσαλών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς στο ίδιο διάστημα ο Άρης πλήρωσε τις σοβαρές αδυναμίες του στην αριστερή πλευρά κι ένα πείραμα που δεν πέτυχε.

Ο Άλαν Πάρντιου έριξε στο παιχνίδι ό,τι επιθετικό όπλο είχε, είδε τον Ζερβίνιο να θυμίζει κάτι από τον ποδοσφαιριστή που θαυμάζαμε στο παρελθόν αλλά δεν έφτασε στην εύρεση δρόμου επιστροφής στο παιχνίδι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnbnmbn24zlt)


Εκπλήξεις επιφύλαξε μόνο ο Πάρντιου
Με εξαίρεση το αριστερό άκρο της άμυνας όπου ο Ουές προτιμήθηκε αντί του Λούνα, ο Βόλος παρατάχθηκε με την ίδια 11αδα (σε πρόσωπα και τακτική) για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Άρη όπου οι αλλαγές ήταν επιβεβλημένες. Γιατί η απουσία του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας ανάγκασε τον Άλαν Πάρντιου να «βαφτίσει» στόπερ τον Μάρβιν Πίρσμαν αν και ήταν η 57η φορά στην καριέρα του Βέλγου που χρειάστηκε να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο. Πλην της κορυφής της επίθεσης, ο Βρετανός επέλεξε τους ίδιους παίκτες σε σχέση με τις επιλογές που είχε κάνει στη νίκη επί του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά όμως ο Άντρε Γκρέι δεν πήρε φανέλα βασικού καθώς προτιμήθηκε ο Λούις Πάλμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnbl1pr0y2hd)
Κλείσιμο


Runn’ gun παιχνίδι
Ο ρυθμός ήταν έντονος από το πρώτο λεπτό καθώς οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που κουβαλούν από την αρχή του Πρωταθλήματος. Ο Άρης επένδυσε στην τεχνική κατάρτιση και την ταχύτητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του αλλά δεν είχε ευστοχία στην τελική προσπάθεια καθώς στο 4ο λεπτό ο Νταμπό μόλις που έκανε επαφή εντός περιοχής, εν συνεχεία ο Εμπακατά σούταρε πάνω σε σώματα και στο 11’ ο Ντιόπ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα μισό μέτρο έξω από την εστία του Βόλου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ένα πείραμα που δεν βγήκε για τον Άρη με τη χρησιμοποίηση του Μάρβιν Πίρσμαν σε ρόλο στόπερ κι όσες φορές σήκωσαν την μπάλα στην περιοχή των «κίτρινων» βρήκαν φάση. Στο 12’ ο Οζέγκοβιτς πλησίασε στο 3ο γκολ του στο Πρωτάθλημα αλλά δεν το βρήκε με κεφαλιά ενώ στο 21’ από τα πόδια του Φαμπιάνο η μπάλα κύλησε προς τα δίχτυα αλλά ο Κουέστα είχε έγκαιρη
αντίδραση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnbmpfaee43d)


Το πεντάλεπτο του Βόλου και του… πανικού
Μέσα σε πέντε λεπτά ο Βόλος απέκτησε ισχυρό προβάδισμα εκμεταλλευόμενος τη δυσλειτουργία της αριστερής πλευράς του Άρη. Ο Μαζικού είχε πρόβλημα στα αμυντικά καθήκοντά του, Πίρσμαν και Ντιόπ δεν ήταν καλύτεροι και από εκεί άρχισε η φάση του 25ου λεπτού όπου από ενέργεια του Οζέγκοβιτς (ξέφυγε και από τον Φαμπιάνο) και απόκρουση του Κουέστα ο επερχόμενος Ντέλετιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnbloohna5xd)



Δυόμισι λεπτά αργότερα ο Μαζικού με επιπολαιότητα προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα εντός γηπέδου νομίζοντας ότι τον κάλυπτε ο Πίρσμαν. Και πάλι ο Οζέγκοβιτς καραδοκούσε, μπήκε στην περιοχή και κατά τον διαιτητή Βεργέτη ανατράπηκε από τους Ντιόπ-Μαζικού. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπαριέντος έκανε το 2-0 για του γηπεδούχους (30’).


Οι αλλαγές του Πάρντιου και η αποβολή του Άλχο
Το σχέδιο με τον Μάρβιν Πίρσμαν σε ρόλο στόπερ δεν πέτυχε και ο Άλαν Πάρντιου έριξε τον Ενκουλού στο παιχνίδι στις αρχές του δεύτερου μέρους, όπως προχώρησε και στην αντικατάσταση του Πάπε Σέικ Ντιόπ με τον Ματέο Γκαρσία αναζητώντας καλύτερη δημιουργία και μονοπάτι επιστροφής στο παιχνίδι. Στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ο Αργεντίνος υπέπεσε σε λάθος από το οποίο προήλθε το ακυρωθέν (λόγω οφ σάιντ) τέρμα του Βόλου. Στο 54’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Άλχο ανέτρεψε τον Ιτούρμπε καθώς ο Παραγουανός ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnbloohvddq1)


Ο Άρης προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης αναζητώντας ένα γκολ καθώς ο Βόλος απέκτησε πιο αμυντική λογική, έπαιξε με τον χρόνο και επιδίωξε κατ’ αυτόν τον τρόπο να παγώσει τον ρυθμό. Στο 67’ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Μαντσίνι ο Κλέιμαν άγγιξε την μπάλα η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 68’ ο Βρετανός προπονητής του Άρη έπαιξε τα ρέστα του καθώς άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-2-4 με τους Μάνου Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία τους δύο εσωτερικούς μέσους και τους Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα και Γκρέι στην τετράδα της επίθεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnblb3171i6h)


Ο Βόλος κράτησε τον Άρη εκτός περιοχής
Παρά το άκρως επιθετικό σχήμα του ο Άρης δεν βρήκε τρόπους διάσπασης της άμυνας του Βόλου. Οι γηπεδούχοι είχαν απόλυτα παθητικό ρόλο στο γήπεδο, αλά κράτησαν τους αντιπάλους τους εκτός περιοχής. Πέρα από τα ανεβάσματα του Εμπακατά από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης και κάποια γεμίσματα του τελευταίου, οι «κίτρινοι» δεν είχαν τρόπο έκφρασης στη επίθεση. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 86’ όταν ο Ματίγια δεν μπόρεσε να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο για να ακολουθήσει του σουτ του Μπαριέντος όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.


Οι δύο φάσεις του Ζερβίνιο
Ο Ζερβίνιο προσπάθησε να στρώσει δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι για την ομάδα του αλλά στο 86’ σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι και στο 90’ ο Κλέιμαν απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Ιβοριανού πριν η μπάλα καταλήξει στο δεξί παραθυράκι. Εκεί ουσιαστικά χάθηκαν και οι τελευταίες ευκαιρίες για τον Άρη ενώ ο δε Βόλος κρατώντας ανέπαφη την εστία του «κλείδωσε» τη νίκη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ουές, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ντέλετιτς, Λούνα (Βόλος), Ντιόπ, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο (Άρης)

MVP: Ο Οζέγκοβιτς δεν βρήκε το τρίτο του γκολ στο Πρωτάθλημα αλλά από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι φάσεις των δύο τερμάτων του Βόλου καθώς ο Σέρβος κέρδισε και το πέναλτι.

Στο ύψος τους: Η αμυντική τετράδα του Βόλου μαζί με τους Τσοκάνη, Μπαριέντος έκανε εξαιρετική δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο εξουδετερώνοντας όλα τα γεμίσματα του Άρη.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Στο πρώτο ημίχρονο, η αριστερή πλευρά του Άρη έμπαζε από παντού καθώς Πίρσμαν, Μαζικού και Ντιόπ έκαναν κακό παιχνίδι.


Η «γκάφα»: Η αντίδραση των Μαζικού-Πίρσμαν στη φάση του κερδισμένου πέναλτι του Βόλου καθώς ο πρώτος έδωσε την κατοχή στον αντίπαλό του και ο δε Πίρσμαν αντί να βοηθήσει τον συμπαίκτη του έβλεπε τη φάση σαν απλός θεατής.

Το «στραγάλι»: Στο δεύτερο παιχνίδι του στη Superleague ο Χρήστο Βεργέτης από την Αρκαδία έχασε φάσεις και ελέγχεται για τη φάση του Ουές (τη σκαριά στον Εμπακατά) για την οποία ο παίκτης του Βόλου θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε και για το μαρκάρισμα με τα δύο πόδια του Μπαριέντος στον Νταμπό, επίσης στο πρώτο ημίχρονο. Στη φάση του κερδισμένου πέναλτι για τον Βόλο συμφώνησε με τον Κουμπαράκη (VAR) ότι υπήρξε ανατροπή του Οζέγκοβιτς. Σωστή η απευθείας αποβολή του Άλχο καθώς ο Ιτούρμπε ήταν πράγματι σε προφανή θέση για γκολ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Όλα κρίθηκαν στο εκρηκτικό πεντάλεπτο (25’-30’) του Βόλου όπου πέτυχε δύο τέρματα και ο δε Άρης πλήρωσε βαρύ τίμημα για τα σοβαρά προβλήματα που είχε στην αριστερή πλευρά του. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κίτρινοι» κατέγραψαν υψηλότατα ποσοστά κατοχής μπάλας αλλά ο Βόλος είχε εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Ουές, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Πάουλο Φερνάντες, Μεθκίδα (64’ Ματίγια), Ντέλετιτς (70’ Πίρινεν), Οζέγκοβιτς (85’ Κούτσιας).

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (46’ Ενκουλού), Μαζικού, Νταμπό (68’ Γκρέι), Ντιόπ (46’ Ματέο Γκαρσία), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (79’ Καμάτσο), Πάλμα (74’ Ζερβίνιο)

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε καθαρίστριες στη Μύκονο έφαγαν... παραισθησιογόνες σοκολάτες και πήγαν για νοσηλεία!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης