Η Premier League είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους τραυματισμούς

Η Premier League είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους τραυματισμούς

Νέα έρευνα που αφορά τις πέντε μεγάλες λίγκες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δίνει μια μεγάλη αρνητική πρωτιά στην Premier League

Kante2
Οι φωνές των ανθρώπων του ποδοσφαίρου για άμεσες αποφάσεις περιορισμού των αγώνων που διεξάγονται σε κάθε σεζόν ολοένα και πληθαίνουν και μια νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε όσους υποστηρίζουν ότι οι ποδοσφαιριστές οδηγούνται σε σωματική εξόντωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθιηκαν την περσινή αγωνιστική περίοδο (2021-2022), συγκριτικά με την σεζόν 2020-2021, είχαμε 20% αύξηση στους τραυματισμούς που σημειώθηκαν στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματς (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία).

Συγκεκριμένα πέρσι είχαμε 4.810 τραυματισμούς ποδοσφαιριστών εκ των οποίων των 25.5% (1231 τραυματισμοί) αφορούσαν προβλήματα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονταν στις ομάδες της Premier League που θεωρείται εδώ και χρόνια το πιο σκληρό.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από εξειδικευμένους συνεργάτες ααφαλιστικών εταιριών, οι τραυματισμοί αυτοί κόστισαν στις αγγλικές ομάδες μία περιουστιά καθώς εκτιμάται ότι είχαν απώλειες εσόδων περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι ομάδες του Big-5 «έχασαν» κοντά στα 530 εκατ.!!! Κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κόστος ξεπέρασε το φράγμα των 500 εκατ΄.

Από τις αγγλικές ομάδες αυτή με τις μεγαλύτερες αγωνιστικές απώλειες ήταν η Τσέλσι που είχε 97 τραυματισμούς για να συμπληρώσουν την πρώτη τριάδα η Γιουνάιτεντ (81), Λίβερπουλ (80), ενώ η πρωταθλήτρια Σίτι είχε 67.

Η ομάδα με τα μεγαλύτερα... έξοδα για τραυματίες δεν ήταν αγγλική, καθώς αυτή η πρωτιά ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν (περίπου 40 εκατ. ευρώ), ενώ η πρωτιά και στις απουσίες πήγε εκτός Αγγλίας με την Ρεάλ να έχει συνολικά 114 ποδοσφαιριστές της που μπήκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν στο απουσιολόγιο του Αντσελότι.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο της έρευνας έχει να κάνει όμως με τους τραυματισμούς των παικτών κάτων των 21 ετών, οι οποίοι τη σεζόν 2018-2019 ήταν μόλις 30, αλλά πέρσι έφτασαν στους 326 (!!!).

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται, τα νερά μας είναι απορθητα

Συμμορία με «έδρα» την Πολυτεχνειούπολη ληστεύει κατάστημα σε 22'' - Δείτε βίντεο

Αφιέρωμα στη θρυλική καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης