Λιονέλ Μέσι: Κορυφαίος στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία

Λιονέλ Μέσι: Κορυφαίος στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία

Η έρευνα έγινε στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης

26209182
O Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν/Αργεντινή) είναι ο καλύτερος-πολυτιμότερος παίκτης στην Ευρώπη τα πέντε τελευταία χρόνια και ο Ροντρίγκο (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους νεαρούς παίκτες, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της TicketSource -στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα της Βαρκελώνης "Mundo Deportivo"-, η οποία ανέλυσε δεδομένα για όλους τους παίκτες που έχουν παίξει στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης τις τελευταίες πέντε σεζόν.

Ο Μέσι, ο οποίος χθες σημείωσε δύο γκολ στη «φιλική» νίκη με τον Ισημερινό, φτάνοντας τα 90 με την Αργεντινή και ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση των διεθνών σκόρερ (πίσω από Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλί Νταεΐ), αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ευρώπη, έχοντας παίξει 205 παιχνίδια, όπου έχει απολογισμό 162 τέρματα και 79 ασίστ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πολωνός διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει σημειώσει 207 γκολ τα τελευταία πέντε χρόνια, τα περισσότερα από κάθε παίκτη και 45 παραπάνω από τον ίδιο τον Μέσι.

Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που έχει δύο παίκτες στο "top 10", τον Κιλιάν Μπαπέ και τον Καρίμ Μπενζεμά, οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Ο επιθετικός της εθνικής Βραζιλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, Ροντρίγκο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους νεαρούς παίκτες, καθώς έχει «γράψει» περισσότερες από 100 συμμετοχές με τους Μαδριλένους τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε ηλικία μόλις 21 ετών, έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης και θεωρείται πιθανός διάδοχος του Νεϊμάρ στη Βραζιλία.

Κλείσιμο
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Άγγλος Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έχει μόλις τέσσερις συμμετοχές λιγότερες από τον Ροντρίγκο. Ο Σάκα έχει ήδη εμφανιστεί σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση με την εθνική Αγγλίας, καθώς έχασε το κρίσιμο πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 με αντίπαλο την Ιταλία.

Στη λίστα των παικτών με τους περισσότερους αγώνες προηγείται ο Σαντιό Μανέ (224 ματς), ο οποίος βρίσκεται μπροστά από τον Άνχελ Κορέα (220) και τον Καρίμ Μπενζεμά (218).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ειδήσεις σήμερα:

Έντεκα νεκροί, 50 αγνοούμενοι στην προχθεσινή επίθεση τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσo - Δείτε βίντεο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει για την «κόλαση» της Φαίης

Ζωγράφου: Ο 30χρονος «Έσκο», οι ληστείες, η απαγωγή γιου δημοσιογράφου και τα μοιραία λάθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης