Αλμέιδα: «Εγώ δεν λέω στον κρεοπώλη, πώς θα κόψει το κρέας»

Αλμέιδα: «Εγώ δεν λέω στον κρεοπώλη, πώς θα κόψει το κρέας»

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ, για την άποψη που εκφράζουν όλοι στο ποδόσφαιρο, για τους άξονες της φιλοσοφίας του και για τη χρησιμοποίηση του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης

5637990
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα στο δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δικέφαλος» αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του, δηλαδή στην αυτοθυσία, στην αγάπη, στην ένωση και στο πάθος, χαρακτηριστικά που όπως τόνισε θέλει να βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις και όχι μόνο μέσα στα παιχνίδια.

Υπογράμμισε ότι επιθυμία του είναι να μείνει για πολύ καιρό στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε στο πως αποφάσισε να υπογράψει στην Ένωση, ενώ πήρε θέση με ένα απλό παράδειγμα για το γεγονός ότι όλοι έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα ο «Πελάδο» στάθηκε στην απόφασή του να ανοίξει τις προπονήσεις της ΑΕΚ για τους ρεπόρτερ, αναλύοντας τη νοοτροπία του, εξήγησε τον λόγο που πήρε την απόφαση να χρησιμοποιεί στην κορυφή της επίθεσης τον Λιβάι Γκαρσία, έναν παίκτη από τον οποίο περιμένει πολλά και επίσης μίλησε για τους βασικούς ανταγωνιστές της Ένωσης, αλλά και για το τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά όσα είπε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης στην εφημερίδα «Δικέφαλος» ο Ματίας Αλμέιδα:

«Εγώ δε λέω στον κρεοπώλη, πως θα κόψει το κρέας»

-Είσαι πέντε μήνες στην ΑΕΚ. Ποιος ήταν ο λόγος που πήρες την απόφαση για να έρθεις στην ομάδα; Τι είναι αυτό που σε έχει ικανοποιήσει και τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται;

«Εγώ σε όποιο μέρος και να πάω δεν περιμένω κάτι. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου όλοι έχουν απόψεις. Εγώ προτιμώ πρώτα να το ζήσω και μετά να κάνω μια κριτική του μέρους που βρίσκομαι. Για να έρθω στην Ελλάδα, πρώτα μελέτησα αρκετά το ελληνικό πρωτάθλημα, την ομάδα και τους παίκτες ξεχωριστά. Είχα συναντήσεις με τη διοίκηση όπου τους εξήγησα τον τρόπο που δουλεύω. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία, όπου κάναμε μια πολύ καλή δουλειά. Μετά όποιος έρχεται σε μια ξένη χρόνια προσπαθεί να προσαρμοστεί στον πολιτισμό, στην κουλτούρα και στο πως λειτουργούν τα πράγματα μέσα και έξω από το γήπεδο. Τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό. Εγώ συνεχίζω να πιστεύω στα πρότζεκτ».

5665207
Κλείσιμο


-Στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό. Όλοι έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο, ακόμα και εμείς οι δημοσιογράφοι που δεν έχουμε τεχνικές γνώσεις. Πρέπει να συμβαίνει αυτό;

«Επειδή έτσι είναι σε όλο τον κόσμο, εγώ σέβομαι την άποψη των δημοσιογράφων και του κόσμου. Εγώ με τον δικό μου τρόπο, είτε συμφωνώ, είτε όχι. Αλλά να δώσω ένα παράδειγμα. Πάω σε ένα κρεοπωλείο και ο κρεοπώλης μου μιλάει για ποδόσφαιρο. Αυτό τον μετατρέπει σε έναν προπονητή. Εγώ δεν θα μετατρέψω τον εαυτό μου σε κρεοπώλη γιατί σέβομαι τη δουλειά του. Δεν θα του έλεγα πως να κόψει το κοτόπουλο, αν το κόψιμο έπρεπε να είναι κάθετο ή οριζόντιο γιατί δεν είμαι κρεοπώλης. Από τη δική μου την πλευρά έχει τον σεβασμό μου. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν ο κάθε άνθρωπος σέβεται τον άλλο γι' αυτό που κάνει. Εγώ το δέχομαι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα ενστερνίζομαι γιατί διαφορετικά δεν θα έπρεπε οι ομάδες να υπογράφουν προπονητές. Θα μπορούσαν να αλλάζουν κάθε βδομάδα έναν άνθρωπο επειδή εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια. Έτσι κάθε βδομάδα θα μπορούσε να αλλάζει.

Αυτό είναι το όμορφο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Η πραγματικότητα είναι ότι το ποδόσφαιρο δίνει φαγητό σε πολλούς ανθρώπους. Για να μας δώσει το φαγητό που θέλουμε υπάρχουν τα ΜΜΕ, τα social media, οι διοικούντες, πολύς κόσμος. Σε αυτό που καταλήγουμε είναι να μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο αποτελεσμάτων γιατί υπάρχουν ένα εκατομμύριο απόψεις. Ποιος απορροφά όλες τις απόψεις; Ο κόσμος. Με τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα θα μπορούσα να το διαχειρίζομαι μόνο με το τηλέφωνο. Να έβγαινα σε κάθε προπόνηση και να έβγαζα μια φωτογραφία και να έλεγα στον κόσμο τι έκανα και τι σκεφτόμουν. Έτσι η επικοινωνία με τον κόσμο θα ήταν άμεση αλλά θα ήταν λάθος. Η πολιτική, η θρησκεία το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις κατά την άποψή μου τα χειρίζεται ο κόσμος με έναν τρόπο που έχει να κάνει με την επικοινωνία. Αν αυτή υποστηρίζει έναν άνθρωπο τότε είναι καλή για τον ίδιο. Αν είναι κακή προς αυτόν τον άνθρωπο τότε μάλλον θα διαρκέσει λίγο. Γιατί η αλήθεια είναι πως η δουλειά αξιολογείται λίγο. Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε, το δέχομαι.

5649348


Όταν δεν δέχθηκα όλα αυτά ήταν όταν έπαιζα στην Ίντερ. Είχα τρία χρόνια συμβόλαιο στην Ίντερ, έβγαζα πολλά λεφτά, ως κεντρικός χαφ ήμουν από τους καλοπληρωμένους σε ένα από τα καλύτερα κλαμπ του κόσμου, ήμουν βασικός στην Εθνική Αργεντινής, ήμουν στα προκριματικά για να παίξω στο τρίτο Μουντιάλ και όλο αυτό που σας λέω δεν το είχα δεχθεί και ήταν εις βάρος μου. Το επόμενο βήμα ήταν να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Πήγα να μιλήσω με τον Μοράτι. Του είπα: “Πρόεδρε δεν θέλω να παίζω άλλο ποδόσφαιρο. Θέλω να επιστρέψω στην Αργεντινή. Έχω το τρακτέρ μου, έχω τόσες αγελάδες, μπορώ να παράγω τόσο γάλα, πάω στη γενέτειρά μου και κάνω τη ζωή μου”. Αυτός τότε με ρώτησε: “Είσαι καλά στο κεφάλι Ματίας;”. Του είπα: “Ναι γιατί έχω αρχές και δεν πρόκειται να είμαι σε ένα μέρος που δεν θέλω να κάνω τον τουρίστα βγάζοντας τόσα εκατομμύρια κάθε χρόνο”. Οπότε έχει να κάνει με την ειλικρίνεια και πάω εκεί που είμαι ευτυχισμένος. Το να έρθω στην Ελλάδα είχε να κάνει με την ευτυχία μου, δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι. Το να έρθω σε αυτό το κλαμπ έχει να κάνει με τις φιλοδοξίες μου και καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι. Για μένα το ποδόσφαιρο από τα 15 μου αποτελεί πρόκληση».

«Να βλέπω κάθε μέρα αυτοθυσία, αγάπη, ένωση και πάθος»


-Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου είχες πει ότι οι τέσσερις άξονες τις φιλοσοφίας σου είναι η αυτοθυσία, η αγάπη, η ένωση και το πάθος. Ως τώρα ποιες είναι οι στιγμές που έχεις ζήσει στην ΑΕΚ και ανταποκρίνονται σε αυτά τα στοιχεία και ποια από αυτά θα ήθελες να τα ενισχύσεις στην ομάδα;

«Στα παιχνίδια τα έχω δει. Αυτό που χρειάζομαι είναι να τα βλέπω κάθε μέρα. Τη μέρα που η ομάδα καταλάβει ότι αυτό πρέπει να γίνεται κάθε μέρα τότε μετατρέπεται σε ένα πολύ ενωμένο γκρουπ. Τη μέρα που το ποδόσφαιρο μετατρέπεται σε ενωμένο γκρουπ, τότε όλο αυτό γίνεται μια ομάδα. Οι ομάδες αποτελούνται από πολλά άτομα. Γι' αυτό είναι το ίδιο σημαντικό είτε ένας παίκτης παίζει 15 λεπτά, είτε είναι εκτός αποστολής, είτε είναι βασικός, είτε είναι τραυματίας, να προσπαθώ να συμπεριφέρομαι σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι εγώ επιθυμώ να μείνω για πολύ καιρό εδώ. Θέλω να δω το όνειρό μου να πραγματοποιείται. Ξέρω ότι το ποδόσφαιρο έχει δυναμική. Προχθές έγινε μια αλλαγή προπονητή μετά από 40 μέρες. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Είναι πιο εύκολο να διώξεις επτά τύπους, από το να διώξεις 10 παίκτες που δεν λειτουργούν. Αυτό είναι το κακό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο γιατί δεν υπάρχουν πρότζεκτ και συνέχεια. Τι καταφέρνει κάποιος με αυτό; Να μην πιστεύει ο ποδοσφαιριστής. Αν εγώ προσπαθώ να κάνω ένα ενωμένο γκρουπ με πάθος, τότε αυτό σου δημιουργεί έλλειψη εμπιστοσύνης στον οποιονδήποτε».

5665128


-Πλέον με τις ανοικτές προπονήσεις, κάτι που δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε τα προηγούμενα χρόνια, είδαμε τους ποδοσφαιριστές να θέλουν να μείνουν κι άλλο στην προπόνηση ακόμα και γι' αυτό το παιχνίδι, το crossbar challenge. Αυτό δείχνει ότι κάτι αλλάζει; Ότι η ΑΕΚ αποκτά και μια άλλη οντότητα, μια άλλη νοοτροπία;

«Οι αλλαγές έρχονται σιγά σιγά. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη αλλαγή. Αυτό εξαρτάται από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Εμείς ως προπονητικό επιτελείο δεν θέλουμε να είμαστε σαν τουρίστες στην Αθήνα. Δουλεύουμε, αφιερώνουμε πολύ χρόνο και θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλά. Τώρα επειδή υπάρχουν κριτικές, αυτές είναι μέρος του ποδοσφαίρου και είναι καλό που υπάρχουν. Κάποιος θα πρέπει να είναι αρκετά έξυπνος για να μαθαίνει από κάποιες κριτικές. Ένας προπονητής δεν πρέπει να πιστεύει ότι τα ξέρει όλα. Ένας προπονητής θα πρέπει από την άλλη να δείχνει ότι δουλεύει. Εγώ δεν πρόκειται να ανακαλύψω τίποτα καινούργιο. Όλα υπάρχουν πριν από μένα στο ποδόσφαιρο. Δεν είμαι εδώ για να κρύψω το οτιδήποτε.

Όταν εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής σχεδόν κάθε μέρα υπήρχαν δημοσιογράφοι στις προπονήσεις. Υπήρχαν άλλοι κώδικες ή τρόποι τότε. Αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων είναι ότι μπορεί να υπάρχουν τριβές και καυγαδάκια ανάμεσα στους παίκτες, αλλά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο. Τώρα μπορεί ένας ψιλοκαυγάς ή οποιαδήποτε τριβή να γίνει θέμα για όλη την εβδομάδα. Από εκεί ξεκίνησε να κλείνουν σιγά σιγά οι προπονήσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου και να μην επιτρέπεται η είσοδος. Εγώ θεωρώ πως το ποδόσφαιρο δίνει χώρο για όλους. Ας είμαστε πιο αλληλέγγυοι μεταξύ μας και ας δουλεύουμε ήρεμα. Είναι σαν να πάω και να πω εγώ να φύγεις από την εφημερίδα. Είναι πολύ λυπηρό. Το να επέμβεις για να διώξεις κάποιον από τη δουλειά του έχει να κάνει με κακό άτομο. Δεν θα το έκανα και δεν θα το κάνω. Αν υπάρχει ένας παίκτης που δεν τραβάει, τότε θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω και όχι να τον διώξω. Ο ίδιος μπορεί να φύγει μόνος του, αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητες, στον διάλογο, στην καλή πρόθεση και μετά αν υπάρχει κάποιος που θέλει να λειτουργήσει διαφορετικά, με κακή πρόθεση και να προδώσει, τότε υπάρχει κάποιος άλλος που θα τον κρίνει, όχι εγώ. Εγώ ως προπονητής θα έχω επιτυχίες, θα κάνω λάθη, αλλά θα πρέπει να είμαι προσεκτικός για να αναγνωρίζω όταν κάνω λάθη προκειμένου να βελτιώνομαι.

Οι αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου είναι να μην προδίδω ποτέ, να μην ξεφεύγω ποτέ από τα όρια και μετά τα πράγματα μπορεί να πάνε καλά ή όχι. Αλλά δεν έχω την πρόθεση να κάνω κάτι κακό. Ξέρετε γιατί; Γιατί είμαι πατέρας. Αν κάνω κάτι που δεν είναι σωστό, πώς θα γυρίσω σπίτι και θα κοιτάξω την κόρη μου που θέλω να της περάσω κάποιες αξίες; Αν εγώ πάω και διώξω κάποιον και μιλάω άσχημα για τον χαρακτήρα και τη δουλειά του, μετά τι μπορώ να πω στην κόρη μου για τον τρόπο που πρέπει να φέρεται; Όταν λέω ότι εγώ προπονώ όπως ζω, αυτό ακριβώς εννοώ. Πραγματικά δεν ξέρω αν είμαι καλός, κακός ή κανονικός. Οπότε όταν υπάρχει γνησιότητα, πάθος και αγάπη, τότε όλα όσα λέω, προσπαθώ να τα κάνω. Όλα αυτά μπορεί να με οδηγήσουν και σε λάθη. Οπότε δουλεύω προσπαθώντας να κάνω τα λιγότερα δυνατά λάθη».

«Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ένας παίκτης που πρέπει να... εκραγεί»

-Πώς αποφάσισες την αλλαγή θέσης του Λιβάι Γκαρσία από τα άκρα στην κορυφή της επίθεσης; Τι χαρακτηριστικά είχες δει συγκεκριμένα στον Λιβάι;

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύω ότι πρέπει να... εκραγεί. Έχει τεράστια δυναμική στη φυσική του παρουσία, στο σουτ που έχει, στο άλμα του. Όλο αυτό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί 100%. Τη μέρα που θα γίνει αυτό θα μιλάμε για έναν διαφορετικό παίκτη από τους υπόλοιπους. Εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση, το μυαλό και το κεφάλι του για να πάει παραπάνω ή να συμβιβαστεί με αυτό που έχει τώρα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι από την πρώτη συνέντευξη Τύπου είχα πει ότι θέλω από όλους τους ποδοσφαιριστές μου να κάνουν όλοι άμυνα και όλοι επίθεση. Θέλω παίκτες που να μπορούν να εναλλάσσονται. Αν κάνω ανάλυση για έναν παίκτη όπως ο Γκαρσία, σκέφτομαι πόσοι παίκτες υπάρχουν στη γραμμή σαν τον Γκαρσία. Αν όμως βγω και πω δημόσια ότι ο Γκαρσία δεν κάνει καλή άμυνα αυτό είναι ψέματα γιατί το δουλεύεις στην προπόνηση. Ο Γκαρσία στο ένας εναντίον ενός μπορεί να πιάσει έναν αντίπαλο. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο ή όχι; Για μένα μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο. Ο Γκαρσία θα πρέπει να τρέξει 30 μέτρα πίσω, μπορεί να το κάνει ή όχι; Θα έπρεπε να το κάνει χαλαρά.

Ο Γκαρσία είναι έτοιμος για δύο θέσεις. Μια μέρα μπορεί να τον χρησιμοποιήσω από τα δεξιά, την άλλη σαν εννιάρι. Αν εγώ ως προπονητής τοποθετήσω έναν ποδοσφαιριστή σε μια μόνο θέση τότε εγώ είμαι εγωιστής. Γιατί τον περιορίζω από τη στιγμή που θα του δώσω εντολή να παίζει μόνο ως εννιάρι. Ξέρετε τι μπορεί να συμβεί μετά; Να τον αγοράσει για παράδειγμα η Μπάγερν και να δείτε τον Γκαρσία να παίζει στα δεξιά. Στη Λατινική Αμερική παίκτες με περισσότερο τεχνική είναι αυτοί που τρέχουν λιγότερο. Μετά φτάνουν στην Ευρώπη και όταν πρέπει να κάνουν άμυνα πέφτουν. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί να περιμένουν να πάνε σε άλλο μέρος; Ας το κάνουμε τουλάχιστον εμείς σωστά εδώ.

Για να το τελειώσω αυτό το θέμα. Όταν ανέλαβα τη Ρίβερ έβαλα να ντεμπουτάρει ένας παίκτης 16 χρονών. Όταν εγώ ήμουν τελευταία ως παίκτης, αυτός είχε έρθει για προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει δύο ποδιές κατευθείαν και επειδή είχα μεγαλώσει δεν τον έψαξα μετά για να τον... χτυπήσω. Πήγα να του δώσω συγχαρητήρια. Και του είπα: “Μακάρι όταν χρειαστεί να παίξεις στην πρώτη ομάδα, να μπορέσεις να κάνεις το ίδιο και μακάρι να είμαι εγώ ο προπονητής”. Στις 30 μέρες ήμουν εγώ ο προπονητής. Δεν θυμόμουν όμως το πρόσωπό του. Οπότε μιλήσαμε με τις Ακαδημίες και τους είπα να φέρουν τους παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά και θα είμαι πίσω από το παράθυρο για να μπορέσω να τον θυμηθώ. Κοίταξα και τον θυμήθηκα και του είπα ότι από αύριο ξεκινάει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Έκανε την προετοιμασία και ξεκίνησε να παίζει πάνω στη γραμμή. Αυτός ο παίκτης ήταν ο Λούκας Οκάμπος. Επίσης ο Φούνες Μόρι ο στόπερ. Δουλεύω και βλέπω κάποια πράγματα, διαφορετικά αν δεν κάνω αυτό που βλέπω είναι σαν να προδίδω τον εαυτό μου και είναι πολύ δύσκολο να συμβιβαστείς με όλα. Πολλές φορές μαθαίνω από την κριτική, απλά εδώ δεν καταλαβαίνω ελληνικά. Μετά δεν ξέρω αν με βρίζουν. Εγώ τους χαιρετάω, αλλά αυτοί μπορεί να μου βρίζουν τη μάνα! Αυτό όμως μου επιτρέπει να δουλεύω».

-Μετά από πέντε αγωνιστικές ήδη έχεις δει τους αντιπάλους. Έχεις άποψη πέρα από τον Παναθηναϊκό, για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη;

«Έχω δει τα παιχνίδια τους. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που παίζουν καλά, έχουν καλά ρόστερ, δυνατούς, καλούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές, καλά συστήματα. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν καλά. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε για να βρισκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων αντίστοιχο με αυτό του κλαμπ και της ιστορίας που κουβαλάει».

-Αυτό που άρεσε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι ότι μετά το 1-0 και αφού δέχθηκε πίεση, η ΑΕΚ κατάφερε να έχει κυκλοφορία στο μισό του Παναιτωλικού και οι αντίπαλοι να τρέχουν να κυνηγούν την μπάλα...

«Κάποια πράγματα στο τελευταίο παιχνίδι μου άρεσαν και άλλα που δεν μου άρεσαν και καλύφθηκαν από το αποτέλεσμα. Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Υπήρξαν πράγματα που μου άρεσαν και άλλα που πρέπει να βελτιωθούν για μια ομάδα που θέλει να είναι ψηλά. Επίσης θέλω να πω ότι στο άλλο παιχνίδι που κερδίζαμε με 1-0 και χάσαμε με 2-1 από δύο πέναλτι, ήταν πράγματα που δεν ήταν πραγματικά. Σήμερα θα έπρεπε να είχαμε περισσότερους βαθμούς».

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:  

Τζο Μπάιντεν: «Ήταν 12 ετών, ήμουν 30...» - Τι εννοούσε ο πρόεδρος; - Δείτε βίντεο

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Καλό είναι οι Έλληνες να γνωρίζουν κολύμπι

Δέσποινα Μοιραράκη: Η σύλληψη στην Τεχεράνη και όσα έζησε - «Φαινόταν η φράντζα μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης