Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για τον Παπακωνσταντίνου στο Παγκόσμιο

Κωπηλασία: Ασημένιο μετάλλιο για τον Παπακωνσταντίνου στο Παγκόσμιο

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στην Τσεχία στο σκιφ ελαφρών βαρών

neda
Το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ρατσίστε της Τσεχίας.

Ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, ο 23χρονος κωπηλάτης διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο στο μεγαλύτερο μέρος του υγρού στίβου των 2.000 μέτρων, αλλά εν τέλει πέρασε δεύτερος τη γραμμή του φίνις με χρόνο 07:05.42.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn3t55fawpuh)


Ο Παπακωνσταντίνου αν και πρώτος, έχασε έδαφος και έμεινε στην 3η θέση, αλλά με αντεπίθεση πέρασε δεύτερος, επανήλθε στην πρώτη θέση για λίγα μέτρα, αλλά ο Ιταλός Γκαμπριέλ Σοάρες αποδείχτηκε πιο δυνατός και αναδείχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με χρόνο 07:03.40.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn3tlowx7gu1)


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβένος Ράικο Χρβατ με 07:08.66. Άτυχος αποδείχτηκε ο Ελβετός Αντρί Στρούζινα, καθώς αναποδογύρισε το σκάφος του, αλλά ανέβηκε ξανά και κατάφερε να τερματίσει.

«Έχω μια γλυκόπικρη γεύση γιατί ήθελα το χρυσό. Οι αγώνες πήγαιναν καλά μέχρι σήμερα από το πρωί όμως δεν ένιωθα καλά , δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Αυτοί οι αγώνες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και θα πρέπει να δουλέψω για το πώς θα τους αντιμετωπίσω. Συγχαρητήρια στον Γκάμπριελ (Σοάρες)» τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το τέλος του αγώνα.

Κλείσιμο
Στο ύψος της σε μια πολύ απαιτητική κούρσα στάθηκε η Ζωή Φίτσιου. Η πρωταθλήτρια του ΙΟΘ στον τελικό του σκιφ ελ βαρών πέρασε στα πρώτα 500μ στην 5η θέση κι εκεί παρέμεινε ως τον τερματισμό σημειώνοντας χρόνο 7:53.21 Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμάνα Κοσμιουκ με 7:42.59 , το ασημένιο η Ολλανδέζα Βελντούις με 7:44.48 και το χάλκινο η Κιντλ από τη Ν.Ζηλανδία με 7:48.59 .


Η 6η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και τον Στέφανο Ντούσκο να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του σκιφ το μεσημέρι της Κυριακής(15:44). Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κατέκτησε την 3η θέση στον ημιτελικό κάνοντας συντήρηση δυνάμεων με χρόνο 6:51.54 και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ούτε ο ίδιος ούτε άλλος Έλληνας κωπηλάτης στο θεσμό στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τρομερή εμφάνιση από τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιαννη Καλανδαρίδη που με εξαιρετικής τακτικής κούρσα πήραν την 2η θέση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ανδρών με 6:14.98 αφήνοντας μάλιστα στην 3η θέση τους Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές αδέλφια Σινκοβιτς (6:15.27) και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (14:39).


Η αυριανή προτελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει έξι τελικούς ανάμεσα στους οποίους και αυτόν του διπλού σκιφ ελ βαρών των γυναικών όπου θα δώσουν το παρών η Μιλένα Κοντού και η Ευαγγελία Αναστασιάδου. Τα δυο κορίτσια που έχουν κατακτήσει με διαφορετικά πληρώματα 4 μετάλλια το φετινό καλοκαίρι έχουν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις αντιπάλους τους ενώ η Μιλένα Κοντού σήμερα Παρασκευή κλείνει τα 17 της χρόνια και είναι η μικρότερη που παίρνει μέρος στον τελικό.


Ειδήσεις σήμερα:

Αθώος δήλωσε ο Φουρθιώτης για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του, μίλησε για «σενάριο» των αστυνομικών

Βίντεο: Ο γιος του Μπάιντεν κάνει νεροτσουλήθρα γυμνός και διασκεδάζει με πόρνες

Με μεσολάβηση Αμπράμοβιτς απελευθερώθηκαν οι Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων – Η «βασιλική» πτήση με ιδιωτικό τζετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης