Ρεκόρ συλλήψεων στα βρετανικά γήπεδα την περσινή σεζόν

Ρεκόρ συλλήψεων στα βρετανικά γήπεδα την περσινή σεζόν

Συνολικά 2.198 συλλήψεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκαν πέρσι σε Αγγλία, Ουαλία, ο υψηλότερος αριθμός από τη σεζόν 2013-14, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας

Premier_League
Η σεζόν 2021-2022 ήταν η πρώτη πλήρης σεζόν, κατά την οποία όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες διεξήχθησαν με πλήρη χωρητικότητα θεατών, έπειτα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Οι συλλήψεις που έγιναν την περασμένη σεζόν ήταν περίπου 59% υψηλότερες από αυτές της σεζόν 2018-2019, διάστημα που προηγήθηκε της πανδημίας της Covid-19.

Η έκθεση προσέθεσε ότι έως τις 28 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ίσχυαν 1.308 απαγορευτικές εντολές ποδοσφαίρου, ενώ την τελευταία σεζόν εκδόθηκαν 516 νέες απαγορευτικές εντολές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 94% του επιπέδου της σεζόν 2018-2019.

Ο αριθμός των αγώνων με αναφερόμενα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς την περασμένη σεζόν αυξήθηκε κατά 60% (+602 αγώνες) σε σύγκριση με 1.007 αγώνες το 2018-19.

Οι πιο συχνά αναφερόμενοι τύποι περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς ήταν η χρήση φωτοβολίδων και καπνογόνων καθώς και περιστατικά βίας ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Την περασμένη σεζόν δε, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των εισβολών στα γήπεδα στην Premier League προς τα τέλη αυτής, καθώς οι οπαδοί γιόρταζαν τίτλους, άνοδο ή παραμονή.

Η Premier League ανακοίνωσε χθες (21/9) ότι οι φίλαθλοι ομάδων που συμμετέχουν σε παραβατικές συμπεριφορές στα γήπεδα θα αποβάλλονται αυτόματα από τους συλλόγους, τουλάχιστον για διάστημα ενός έτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Χάος στο Ιράν, αναφορές για τουλάχιστον 11 νεκρούς - «Έπεσε» το ίντερνετ


«Ο Πούτιν φλερτάρει ξανά με τη ζοφερή προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου» - Άμεση ανάλυση Guardian


Στο αρχείο η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα από τον Άρειο Πάγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης