Ευρωμπάσκετ 2022: Προσφεύγει στο CAS η Τουρκία για το παιχνίδι με τη Γεωργία

Ευρωμπάσκετ 2022: Προσφεύγει στο CAS η Τουρκία για το παιχνίδι με τη Γεωργία

Τουρκία και FIBA θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία μπάσκετ της γειτονικής χώρας

26143205
Η Τουρκία δε μένει στην ένσταση για το παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία, την οποία απέρριψε η FIBA και θα λύσει πλέον τις διαφορές της στα δικαστήρια. Όπως ενημέρωσε η oμοσπονδία της χώρας, θα προσφύγει στο CAS για να δικαιωθεί, ένεκα του λάθους και του χαμένου χρόνου των 22 δευτερολέπτων από το παιχνίδι.

Λίγο νωρίτερα ο Τούρκογλου ανέφερε πως η απόφαση αυτή κατά της Τουρκίας είναι ντροπή της FIBA. 

Η ανακοίνωση της Τουρκίας
«Στον Α' όμιλο του EuroBasket ​​2022, η Εθνική μας Ανδρών αντιμετώπισε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 τη Γεωργία, μια από τις οικοδέσποινες της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια του αγώνα που διεξήχθη στην Τιφλίδα και μετά το τέλος του αγώνα, έγινε μεγάλος καυγάς στους διαδρόμους που οδηγούσαν στα αποδυτήρια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmnw7ypf2wxt)


Εκτός από αυτό το περιστατικό, το ρολόι του αγώνα έτρεξε στα 4 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, αν και το παιχνίδι διακόπηκε αφού ο Ντούντα Σανάτζε από τη Γεωργία έκανε φάουλ στον εθνικό μας παίκτη Φουρκάν Κορκμάζ με 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα. Ως Τουρκική Ομοσπονδία Μπάσκετ καταδικάζουμε την απόφαση απόρριψης της ένστασης για το λάθος στο τέλος του αγώνα και τον χαμένο χρόνο των 22 δευτερολέπτων.


Κλείσιμο
Ως Τουρκική Ομοσπονδία Μπάσκετ δεν αποδεχόμαστε αυτή την απόφαση της FIBA, η οποία απέρριψε την ένσταση γιατί «υπήρξε λάθος χρόνου στο 4ο δεκάλεπτο του αγώνα Τουρκίας-Γεωργίας, αλλά δεν μπορούσε να καθορίσει ότι αυτή η απώλεια χρόνου θα άλλαζε σίγουρα το αποτέλεσμα». Θα αναζητήσουμε όλα τα δικαιώματά μας σχετικά με την απόφαση που ελήφθη στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό CAS.

Εμπιστευόμαστε επίσης τους αθλητές της Εθνικής μας και το τεχνικό μας τιμ και πιστεύουμε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα υποβαθμιστεί από τη σημερινή του θέση εάν η FIBA, που έχει λόγο στη διαχείριση του μπάσκετ στην Ευρώπη, δεν δημιουργήσει δίκαιο διαχειριστικό κλίμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τον έσφιξα με το σχοινί, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον στραγγάλισα, λέει ο δολοφόνος του εργολάβου


Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης: Αρκούν 375 δισ. ευρώ για να ζεσταθούμε;


Με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα για τον κορωνοϊό δηλώνει ο Πλεύρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης