Ευρωμπάσκετ, Ιταλία-Εσθονία 83-62: Καλεσμένοι στο σόου του Φοντέκιο πριν την Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Ευρωμπάσκετ, Ιταλία-Εσθονία 83-62: Καλεσμένοι στο σόου του Φοντέκιο πριν την Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Η Ιταλία ξεκίνησε νικηφόρα και πλέον περιμένει την Ελλάδα (3/9, 22:00) στο ντέρμπι του 3ου ομίλου του EuroBasket 2022 - Απίθανη εμφάνιση του Σιμόνε Φοντέκιο με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα

italia_euro
Το Mediolanum Forum... βάφτηκε μπλε. Από τη μία, οι φίλοι της Ιταλίας. Και από την άλλη, αυτοί της Εσθονίας. Με το ηχητικό μείγμα να είναι εκρηκτικό. Όπως και η νίκη των Ιταλών με 83-62.

Για το διάστημα που η Εσθονία κατάφερε να βάλει μερικούς... γρίφους στην Ιταλία, η μάχη ήταν μοιρασμένη. Μόνο που η Ιταλία διέθετε περισσότερες λύσεις. Και τον Σιμόνε Φοντέκιο.

Ο νέος παίκτης των Γιούτα Τζαζ έκανε τους Ιταλούς φιλάθλους να λησμονήσουν για λίγο τη μεγάλη απώλεια του Ντανίλο Γκαλινάρι, ο οποίος τελικά υπέστη ρήξη χιαστού! Μόνο για λίγο, αλλά ήταν αρκετό.

Φοντέκιο για τρεις...
Στο πρώτο ημίχρονο ο Φοντέκιο σημείωσε 17 πόντους με 4/5 τρίποντα (το ένα από τα 8.5 μέτρα) και η Ιταλία από τα... δύσκολα του 21-20 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, βρέθηκε στο +17 με ένα σερί 14-0.

Ο Τζίτζι Ντατόμε ήρθε από τον πάγκο δίνοντας 7 πόντους, ο Νίκο Μάνιον πρόσθεσε ρυθμό, ο Φοντέκιο είχε την μπαγκέτα και οι Πολονάρα, Μέλι «ταλαιπώρησαν» τους Εσθονούς κοντά στο καλάθι.

Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με διαφορά 19 ποντων (52-33).

Κλείσιμο
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία τυπική διαδικασία. Η Ιταλία είχε τη συνταγή να διατηρήσει τη διαφορα, με τον Ποτζέκο να εκμεταλλεύεται την περίσταση και να δίνει ανάσες στους παίκτες του, ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα (3/9, 22:00).

Το δεύτερο μισό είδε τους Μέλι και Πολονάρα να παίρνουν τη σκυτάλη του σκορ, με τον Φοντέκιο να μένει στον πάγκο. Ο Μέλι τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και πολλές εντυπωσιακές φάσεις. Και ο Πολονάρα είχε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmm7igm1i7u1)


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο σερί 14-0 των Ιταλών στη 2η περίοδο, το οποίο άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς στο +17.

MVP: Ο Σιμόνε Φοντέκιο. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, εκεί που τον χρειάστηκε η ομάδα του, είχε 19 πόντους, με 5/8 τρίποντα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζίτζι Ντατόμε ήρθε από τον πάγκο σε ένα περίεργο κομμάτι του αγώνα και έδωσε 7 (από τους 9) πόντους του και λύσεις στην άμυνα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Βένε είχε 2 πόντους με 1/8 σουτ με 18:42 στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαφορά σε ριμπάουντ (43 έναντι 27) και ασίστ (24 έναντι 19, αλλά στο τέλος της 3ης περίόδου ήταν 21 έναντι 10).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ιταλία χρειάστηκε να πατήσει ελάχιστα το... γκάζι της. Ωστόσο – και ενόψει Ελλάδας – έδειξε ότι έχει μεγάλα κορμιά που μπορούν να κάνουν ζημιά (Μέλι, Πολονάρα, Ντατόμε) και φυσικά τον κορυφαίο παίκτη των «ατζούρι» τον Σιμόνε Φοντέκιο. Η Εσθονία είχε την εξέδρα, αλλά μέσα στο παρκέ οι δυνατότητες της ήταν περιορισμένες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 52-33, 69-52, 83-62



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Δείτε τον δράστη να τρέχει μετά τους πυροβολισμούς στην πλατεία Βάθη

Ρωσία: Ο Πούτιν πάσχει (και) από το «σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών»; - Νέα σχόλια για την υγεία του

Ενεργειακή κρίση - G7: Οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να μπει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης