Τσιτσιπάς VS Μεντβέντεφ: Μάχη Νο10 σε blockbuster ημιτελικό

Τσιτσιπάς VS Μεντβέντεφ: Μάχη Νο10 σε blockbuster ημιτελικό

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανίλ Μεντβέντεφ θα κοντραριστούν για 10η φορά μεταξύ τους και πρώτη μετά τον ημιτελικό στο Australian Open

tsitsipas-medvedev
Στις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανίλ Μεντβέντεφ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά Masters του Σινσινάτι.

Ένα ματς που ήταν ότι καλύτερο ήλπιζαν οι διοργανωτές μετά τον αποκλεισμό του Ναδάλ, καθώς Στέφανος και Ντανίλ έχουν… πλούσια προϊστορία και το παιχνίδι μεταξύ τους πάντα ιντριγκάρει.

Ποτέ δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, μάλλον εχθρικές καθώς ποτέ δεν θα ξεχαστεί ο τσακωμός τους στο τέλος του πρώτου μεταξύ τους αγώνα στο Μαϊάμι το 2018. Εκεί ο Στέφανος κάτι είχε πει στα ρώσικα στον Μεντβέντεφ και το Νο1 πλέον της παγκόσμιας κατάταξης, αντέδρασε.

Από τότε πέρασε καιρός και τα πράγματα ηρέμησαν, αλλά πάντα τα μεταξύ τους ματς έχουν ιδιαίτερη… ατμόσφαιρα.

Βέβαια, στις προηγούμενες 9 αναμετρήσεις, ο Μεντβέντεφ είναι απόλυτος κυρίαρχος με ρεκόρ 7-2. Μετά την πρώτη κόντρα στο Μαϊάμι, κέρδισε κατά σειρά σε US Open (2018), Βασιλεία (2018), Μόντε Κάρλο (2019), και Σαγκάη (2019).

Η πρώτη νίκη για τον Τσιτσιπά ήρθε στο ATP Finals του 2019 που έμελλε να είναι και η πρώτη μεγάλη του επιτυχία, ενώ ακολούθησε μία ήττα το 2021 στο Australian Open.


Κλείσιμο
Στα προημιτελικά του Roland Garros πέρυσι ο Στέφανος τον κέρδισε, στην πορεία του για τον τελικό, ενώ η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν στον φετινό ημιτελικό του Australian Open.

Εκεί δεν έλειψαν οι εντάσεις με τον Μεντβέντεφ να κατηγορεί για coaching την πλευρά του Τσιτσιπά και να διαμαρτύρεται στους διαιτητές. Οι διοργανωτές μάλιστα έστειλαν… κρυφά την Εύα Ασδεράκη κάτω από το box του Τσιτσιπά για να ακούει και ο Ελληνας τενίστας τιμωρήθηκε με παράβαση. Τελικά έχασε και το ματς με 3-1 (7-6, 4-6, 6-4, 6-1 ο Μεντβέντεφ) με τον Ρώσο να είναι σαφώς ανώτερος.

Σε σκληρή επιφάνεια ο Μεντβέντεφ μετράει ρεκόρ 6-1, αλλά η μία ήττα του ήταν σε κλειστό και όχι σε ανοιχτό γήπεδο (σε ανοιχτό μετράει 5-0).

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης