Premier League. Τσέλσι-Τότεναμ 2-2: Χωρίς νικητή η ματσάρα στο Λονδίνο

Premier League. Τσέλσι-Τότεναμ 2-2: Χωρίς νικητή η ματσάρα στο Λονδίνο

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Premier League τα είχε όλα - Τέσσερα γκολ, με την Τσέλσι να προηγείται δύο φορές και την Τότεναμ να ισοφαρίζει ισάριθμες (το 2-2 ήρθε στο 90'+6'), αλλά και φοβερή ένταση στο φινάλε μεταξύ των δύο προπονητών

26064022
Το μεγαλείο της Premier League έγκειται στο γεγονός πως μπορεί να σε κρατάει μέχρι στις επάλξεις μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο! Αν ο ρέφερι δεν σφυρίξει, όλα μπορούν να συμβούν και... νεότερος ιεροκήρυκας για αυτό το μάθημα έγινε η Τσέλσι! Εκεί όπου όλα έδειχναν πως οι Μπλε θα αναδεικνύονταν και πάλι αφεντικά του Λονδίνου, ο Χάρι Κέιν «χτύπησε» στο φινάλε του αγώνα για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 για την Τότεναμ και να παγώσει το «Σταμφορντ Μπριτζ». Δευτερόλεπτα αργότερα πάντως Τούχελ και Κόντε φρόντισαν να εκτοξεύσουν και πάλι τη θερμοκρασία στα ύψη με κόντρα που είχε ξεκινήσει από νωρίς, με αποτέλεσμα την αποβολή τους και την πιο χαρακτηριστική σφραγίδα σε ένα έκρυθμο ντέρμπι.

Η αρχή της αναμέτρησης πάντως βρέθηκε σε πλήρη αντιδιαστολή με το φινάλε της. Οι δυο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρές στον αγωνιστικό χώρο, με την Τσέλσι να παίρνει την κατοχή και την Τότεναμ να οχυρώνεται στην περιοχή της. Μετά το πρώτο τέταρτο ωστόσο, το ματς άρχισε να αποκτά ρυθμό. Αρχικά στο 18΄ο Χάβερτς έριξε προειδοποιητική βολή με πλασέ που απέκρουσε ο Γιορίς και από το κόρνερ ο Κουλιμπαλί έγραψε το 1-0 με φοβερό αεροπλανικό, ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα της Τσέλσι. Τρία λεπτά αργότερα ο Σεσενιόν σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για την Τότεναμ να ισοφαρίσει, όμως ο Μεντί τον κέρδισε κατά κράτος στο τετ-α-τετ. Οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα ανάκτησαν τον έλεγχο, είχαν κάποιες σκόρπιες ευκαιρίες για να βρουν και δεύτερο γκολ αλλά τίποτα δεν έδινε τη λύση απέναντι στον αμυντικό γρίφο της Τότεναμ.

Στο δεύτερο μέρος πάντως η εικόνα άλλαξε! Η Τότεναμ έγινε πιο aggressive κάτι που μεταφέρθηκε και στον πάγκο τη στιγμή της ισοφάρισης. Αφού είχαν προειδοποιήσει με τα χαμένα τετ-α-τετ των Σον (48΄) και Κέιν (61΄), τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 68΄με σουτάρα του Χόιμπεργκ που «καρφώθηκε» στη γωνία του Μεντί. Ένα γκολ που πυροδότησε έκρηξη στους πάγκους, αφού ο Κόντε πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στον Τούχελ, με τους δυο άνδρες παραλίγο έρχονται να στα χέρια. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δόθηκε συνέχεια στο ματς, εκεί όπου η Τσέλσι πήρε και πάλι το προβάδισμα. Στο 75΄οι Μπλε έπιασαν ανοργάνωτη την άμυνα των Spurs, o Στέρλινγκ σέρβιρε στον Τζέιμς και ο τελευταίος τον ευχαρίστησε για το 2-1.

Ακόμα και τότε ωστόσο, η Τότεναμ δεν είχε καμία διάθεση να τα παρατήσει, άγγιξε το γκολ σε προσπάθεια του Ντέιβις στο 90+4΄και τελικά δικαιώθηκε για την επιμονή της κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Πέρισιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κέιν έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Τσέλσι και ξέρανε τους Μπλε με σκαστή κεφαλιά. Μια ενέργεια που σφράγισε τον βαθμό για την Τότεναμ και προκάλεσε νέα έκρηξη μεταξύ Κόντε και Τούχελ, οι οποίοι... αρπάχτηκαν στη χειραψία μετά το φινάλε και αντίκρισαν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα. Με λίγα λόγια... ντέρμπι με τα όλα του!

Η χαμένη ευκαιρία και το γκολ του Κέιν ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις
Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια, Λόφτους Τσικ, Ζορζίνιο (73΄Αθπιλικουέτα), Καντέ (85΄Γκάλαχερ), Μάουντ, Χάβερτς (89΄Μπρόγια), Στέρλινγκ (85΄Πούλισικ)

Κλείσιμο
Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (82΄Μόουρα), Σεσενιόν (58΄Ριτσάρλισον), Χόιμπεργκ, Μπεντανκούρ (82΄Μπισούμα), Κουλουσέφσκι, Σον (82΄Πέρισιτς), Κέιν


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Σάββατο (13/8)
Άστον Βίλα-Έβερτον 2-1 (31' Ινγκς, 85' Μπουεντία - 87' αυτ. Ντιν)

Άρσεναλ-Λέστερ 4-2 (23', 35' Ζεσούς, 55' Τσάκα, 76' Μαρτινέλι - 53' αυτ. Σαλιμπά, 74' Μάντισον)

Γουλβς-Φούλαμ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ 4-0 (19' Γκιντογκάν, 31' Ντε Μπρόινε, 37' Φόντεν, 79' Λερμά)

Μπράιτον-Νιούκαστλ 0-0

Σαουθάμπτον-Λιντς 2-2 (72' Αριμπό, 81' Γουόκερ-Πίτερς - 46', 60' Ροντρίγκο)

Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0 (10' Ντασίλβα, 18' Γιένσεν, 30' Μι, 35' Εμπεουμό)

Κυριακή (14/8)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουέστ Χαμ 1-0 (45'+2' Αβονίγι)

Τσέλσι-Τότεναμ 2-2 (19' Κουλιμαπλί, 77' Τζέιμς - 68' ΧόιΜπιεργκ, 90'+6' Κέιν)

Δευτέρα (15/8)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)



Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Μεγάλος υδροστρόβιλος στην Χαλκιδική

Πάνω από 1.000 τουρίστες είδαν την αλλαγή της προεδρικής φρουράς - Βίντεο και φωτογραφίες

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πώς θα κάνουμε 15αύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης