Dream Team: Τριάντα χρόνια από την τελευταία της παράσταση στη Βαρκελώνη - Δείτε βίντεο

Dream Team: Τριάντα χρόνια από την τελευταία της παράσταση στη Βαρκελώνη - Δείτε βίντεο

Η Dream Team είναι ακόμη η τελειότερη ομάδα που δημιουργήθηκε - Στις 8 Αυγούστου του 1992 ο κόσμος αντίκρισε την Team USA στην τελευταία, χρυσή, παράστασή της.

000_SAWH990121450480
Ήταν η πρώτη φορά. Οι επαγγελματίες του NBA αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με σκοπό να επουλώσουν τον τραυματισμένο εγωισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 8 Αυγούστου του 1992 η Dream Team αγωνίστηκε για τελευταία φορά στους Αγώνες της Βαρκελώνης. Ολοκληρώνοντας τον προδιαγεγραμμένο θρίαμβό της, με την επικράτηση κόντρα στην ομάδα του Πέταρ Σκάνσι με σκορ 117-85.

Αντίπαλός της, για δεύτερη φορά στο τουρνουά, η Κροατία. Ό,τι και αν σκαρφίστηκαν ο Ντράζεν Πέτροβιτς (24π.), ο Ντίνο Ράτζα (23π.) και ο Τόνι Κούκοτς (16π.), δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν την τελειότερη ομάδα που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο Μάικλ Τζόρνταν σταμάτησε στους 22 πόντους, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ πρόσθεσε 17 και ο Πάτρικ Γιούινγκ 15. Για τις ΗΠΑ ήταν η αρχή μιας σχεδόν ατελείωτης κυριαρχίας. Και για τους Κροάτες, η αρχή τους τέλους τους, αφού ένα καλοκαίρι αργότερα θα έχαναν για πάντα τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

🇺🇸 USA vs. 🇭🇷 Croatia - 🏀 Basketball Final Barcelona 1992


Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης