ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 0-2: Με το δεξί στη νέα σεζόν τα «κανόνια» του Αρτέτα - Δείτε τα γκολ

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 0-2: Με το δεξί στη νέα σεζόν τα «κανόνια» του Αρτέτα - Δείτε τα γκολ

Με... φόρα από τα φιλικά, η Άρσεναλ έκανε πρεμιέρα με νίκη μέσα στο «Selhust Park», αφού επικράτησε 2-0 απέναντι στη μαχητική Κρίσταλ Πάλας και ξεκίνησε ονειρικά τις υποχρεώσεις της στη φετινή σεζόν

arsenal
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Άρσεναλ έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα για τη συνέχεια της σεζόν. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως οι Gunners του Αρτέτα πέρασαν με πειστική εμφάνιση από μια έδρα, στην οποία μόλις λίγους μήνες πριν είχαν δεχθεί βαριά ήττα με 3-0. Η φετινή Άρσεναλ ωστόσο δείχνει από τα... γεννοφάσκια της διαφορετική!

Διευρύνοντας το νικηφόρο σερί που είχε χτίσει από τα φιλικά, η ομάδα του Λονδίνου υπερκέρασε το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας (2-0) και έκανε ιδανική πρεμιέρα στη νέα σεζόν της Premier League.

Από την αρχή του αγώνα άλλωστε φαινόταν πως εύκολα ή δύσκολα η πλάστιγγα θα γύρει υπέρ των φιλοξενούμενων. Με τους νεοφερμένους Γκαμπριέλ Ζεσούς και Ζιντσένκο να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στην αρχική ενδεκάδα, οι Gunners μπήκαν... φουριόζοι στην αναμέτρηση και σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4΄. Έπειτα από πίεση ψηλά, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έκλεψε τη μπάλα, χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και ουσιαστικά έβγαλε τον Μαρτινέλι σε θέση τετ-α-τετ, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει άστοχα προ του Γκουάιτα. Στο 20΄ωστόσο η κατάληξη θα ήταν διαφορετική. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζιντσένκο πήρε ολομόναχος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έδωσε ασίστ στον Μαρτινέλι, ο οποίος πήρε το αίμα του πίσω και με δεύτερη κεφαλιά έγραψε το 1-0.



Το εντυπωσιακό πρώτο 20λεπτο είχε αποδώσει καρπούς για την Άρσεναλ που μέχρι εκείνο το σημείο κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Το προβάδισμα ωστόσο σαν να... αφύπνισε την Πάλας που σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 42΄λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, όμως ο Ράμσντεϊλ έβαλε εντυπωσιακό στοπ στην καρφωτή κεφαλιά του Έντουαρντ.

Κλείσιμο
Το δεύτερος μέρος μάλιστα ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο: με χαμένη ευκαιρία για την Πάλας! Στο 52΄ο Έζε βγήκε ολομόναχος απέναντι από την εστία, όμως ο Ράμσντεϊλ άπλωσε εγκαίρως το κορμί του και με ακόμα μια επέμβαση κράτησε το μηδέν. Οι Αετοί προσπάθησαν να εντείνουν την πίεση, δεδομένα στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με το πρώτο μέρος, όμως η ισοφάριση δεν έμελλε να έρθει ποτέ.

Αντίθετα, εκείνη που βρήκε δίχτυα ήταν και πάλι η Άρσεναλ. Έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση, ο Σακά έκανε τη σέντρα σουτ από δεξιά, ο Γκέιχ έβαλε άτσαλα το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας και ουσιαστικά πρόσθεσε την ταφόπλακα στις ελπίδες της Πάλας με ένα αυτογκόλ - μαχαιριά.



Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Άρσεναλ να παίρνει νίκη σε πρεμιέρα έπειτα από δυο χρόνια (και πέμπτη σε εννιά χρόνια) και να περνάει με σχεδόν... άριστα το πρώτο φετινό τεστ, κερδίζοντας κάθε δικαίωμα να χαμογελά ενόψει της συνέχειας της σεζόν



Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ, Ντουκουρέ (75΄Μιλιβόγιεβιτς), Ζαχά, Έζε (86΄Μάλκολμ), Αγιού, Έντουαρντ (59΄Ματέτα)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Παρτέι, Σακά, Τσάκα, Ζιντσένκο (83΄Τίρνεϊ), Όντεγκααρντ (90+2΄Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Γκαμπριέλ Ζεσούς (83΄Εκνέτια)


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στην Premier League:

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-2

Φούλαμ-Λίβερπουλ 6/8

Μπόρνμουθ-Άστον Βίλα 6/8

Λιντς-Γουλβς 6/8

Νιούκαστλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 6/8

Τότεναμ-Σαουθάμπτον 6/8

Έβερτον-Τσέλσι 6/8

Λέστερ-Μπρέντφορντ 7/8

Μάντσεστερ Γ.-Μπράιτον 7/8

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 7/8



Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

ΡΑΕ: Ελέγχονται τρεις μεγάλοι προμηθευτές για παραπλανητικές διαφημίσεις

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμο για όλους τους πολίτες - Πώς «φορτώνουμε» τις ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα

Περιστέρι: Η 17χρονη είχε καταθέσει υπέρ του Πακιστανού για αιματηρό επεισόδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης