Premier League: Όλοι οι παίκτες θα λαμβάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση για τη σεξουαλική συναίνεση

Premier League: Όλοι οι παίκτες θα λαμβάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση για τη σεξουαλική συναίνεση

Αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση επαγγελματιών παικτών, η Premier League αποφάσισε να υποχρεώσει σε εκπαίδευση για την σεξουαλική συναίνεση

s2-league
Μέσα σε ένα χρόνο η Premier League έχει δει αρκετούς από τους παίκτες της να κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση, βιασμό ή/και κακοποίηση. Ως εκ τούτου, ωθούμενη από διάφορες συλλογικότητες που αγωνίζονται κατά της βίας κατά των γυναικών, η αγγλική λίγκα αποφάσισε να δράσει και, σύμφωνα με την The Telegraph, να καταστήσει υποχρεωτική την εκπαίδευση για τη σεξουαλική συναίνεση για όλους τους παίκτες και το προσωπικό του πρωταθλήματος.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό και πολυαναμενόμενο πρώτο βήμα, το οποίο πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση», αντέδρασε η Shaista Aziz, συνδιευθύντρια, των Three Hijabis, μιας από τις ομάδες που συζητούν με την Premier League. «Ωστόσο, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια για το πώς αυτές οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα εφαρμοστούν από τους συλλόγους της Premier League», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα, το αγγλικό πρωτάθλημα διεξήγαγε σεμινάρια για παίκτες ακαδημιών και παίκτες των πρώτων ομάδων, αλλά δεν ήταν υποχρεωτικά για επαγγελματίες παίκτες. Βέβαια δεν είχε ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα από ομάδες που καταπολεμούν τη βία κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένου αυτού της αυτόματης αναστολής οποιουδήποτε παίκτη συλλαμβάνεται ως ύποπτος για βιασμό.

Η Shaista Aziz επισημαίνει επίσης ότι ενώ οι συζητήσεις με την Premier League ήταν διδακτικές και οδήγησαν σε δράση, η αγγλική ομοσπονδία παρέμεινε « απορριπτική στη συμπεριφορά της». Η FA είπε στη στήλη της στη Telegraph ότι «καταδικάζει έντονα τη βία και την προκατάληψη κάθε είδους» και ενθαρρύνει όποιον είναι θύμα ή μάρτυρας ανάρμοστης συμπεριφοράς να καταθέσει άμεσα στις Αρχές.



Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης