Super League: Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και ΚΕΔ, προς επίλυση το θέμα του στοιχήματος

Super League: Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και ΚΕΔ, προς επίλυση το θέμα του στοιχήματος

Οι αποφάσεις που πήραν οι 14 ΠΑΕ και το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

5650661
Συζήτηση με εκπροσώπους των ομάδων της πρώτης κατηγορίας είχε μετά το τέλος της κλήρωσης του πρωταθλήματος ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά την οποία αναδείχθηκαν τρία ζητήματα.

Πρώτον συμφωνήθηκε οι ΠΑΕ να δίνουν πλέον 1% ποσοστό προς την ΕΠΟ αντί για 5% που ίσχυε μέχρι πρότινος (κάτι που δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού πως θα περάσει με τροπολογία). Με αυτόν τον τρόπο θα δείξουν οι ΠΑΕ και την αντίδρασή τους προς την Ελληνική Ομοσπονδία, από την οποία έχουν αρκετά παράπονα.

Δεύτερον υπήρξε ενημέρωση πως το θέμα της απόδοσης του ποσοστού του στοιχήματος οδεύει προς επίλυση.

Τρίτον συμφωνήθηκε να υπάρχουν ξένοι ρέφερι στα ντέρμπι και η ΚΕΔ να στελεχώνεται αποκλειστικά από ξένους.

Γενικότερα σχετικά με το σκέλος της ΚΕΔ / ΕΠΟ να σημειωθεί βέβαια πως κανονιστικά ο πρώτος λόγος ανήκει στην ελληνική Ομοσπονδία. Ωστόσο αυτές οι κουβέντες εντός των... τειχών της Λίγκας δείχνουν μία περαιτέρω διάθεση που φτάνει ώς και την επαγγελματική διαιτησία.

Στο τραπέζι εκτός από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού ήταν ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, ο ιδιοκτήτης του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος, ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο Νίκος Βαβανέλος αντιπρόεδρος του Βόλου, ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαιωάννου και ο Γενικός Διευθυντής του Ιωνικού Βαγγέλης Σουφλέρης.

Κλείσιμο
5650662


Νωρίτερα, πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League, o πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και έβγαλε στη… σέντρα την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της, Τάκη Μπαλτάκο.

«Η ομοσπονδία ζει από τα χρήματα της Super League και επιστρέφει ασέβεια», ανέφερε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε ότι ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους και να πάρει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πρέπει να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις του Ranking της UEFA» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία των ομάδων της Super League να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αφαίμαξη των ομάδων. Επίσης, επισήμανε ότι η πλειοψηφία των μελών του συνεταιρισμού ήθελε την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή, αλλά οι ΕΠΟ και Μπαλτάκος είχαν άλλα σχέδια.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων ζήτησε να οργανώσει τη διαιτησία ο κύριος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος ωστόσο είχαν άλλα σχέδια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εχουμε πάντα τον νόμο στο πλευρό μας και είμαστε σε συνεννόηση με τις UEFA και FIFA».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cloziktggskh)


Αναλυτικά η ομιλία του
«Καλησπέρα, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει όλοι να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά και τις ευθύνες που του αναλογούν για να βγει το ποδόσφαιρο της χώρας μας από το τέλμα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πρέπει να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις του Ranking της UEFA.

Η ομοσπονδία ζει από τα χρήματα που προσφέρουν οι ομάδες της Super League. Η ομοσπονδία μας επιστρέφει ασέβεια. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων ζήτησε να οργανώσει τη διαιτησία ο κύριος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος ωστόσο είχαν άλλα σχέδια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας

Γι’ αυτό και κάναμε μια σύμβαση με τον κύριο Κλάτενμπεργκ και ελπίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει μια επαγγελματική διαιτησία. Σε ότι αφορά τις οικονομικές σχέσεις με την ΕΠΟ, δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αφαίμαξη των ομάδων. H Super League θα πράξει το αυτονόητο. Να είστε σίγουροι πως θα το κάνουμε. Εχουμε πάντα τον νόμο στο πλευρό μας και είμαστε σε συνεννόηση με τις UEFA και FIFA.

Θέλω να σταθώ επίσης σε ένα ακόμα ζήτημα. Στα έσοδα από το στοίχημα. Οι ημερομηνίες παίρνουν συνεχώς διαρκώς αναβολές. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ηδη έχουμε κάποιες συναντήσεις, για να βρεθούν λύσεις. Μετά το πέρας της κλήρωσης πρέπει να συζητήσουμε με τους ανθρώπους των ομάδων γι’ αυτό το ζήτημα.

Ευχομαι να έχουμε μια χρονιά γεμάτη δύναμη, υγεία και δημιουργικότητα».


5650635
5650542
5650512
5650658



Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει ότι «πήγε» με τη γυναίκα του συνιδρυτή της Google - «Έχω αιώνες να κάνω σεξ»

Ασύλληπτο τροχαίο στη Λάρισα - Στο νοσοκομείο ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά

Ο Ρίσι Σούνακ αναγορεύει την Κίνα στη «μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή» για τη Βρετανία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης