Πέδρο Μαρτίνς: «Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση»

Πέδρο Μαρτίνς: «Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση»

Οι Πέδρο Μαρτίνς, Γιώργος Μασούρας μίλησαν για τον εκτός έδρας αγώνα του β' προκριματικού γύρου του Champions League ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (20:00) στο Ισραήλ

5646535
Απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (20/7, 20.00, Cosmote TV), στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Ενόψει του εκτός έδρας αγώνα των «ερυθρόλευκων», στη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στην έδρα της ομάδας μίλησε ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιώργος Μασούρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς:

Σας προβληματίζει το θέμα των καιρικών συνθηκών; Υπάρχει κάποιο αγωνιστικό θέμα της τελευταίας στιγμής και τέλος έχετε στο μυαλό σας το 4-3-3;
Σε σχέση με την υγρασία και τις συνθήκες θα είναι πιο υψηλή σε σχέση με την Ελλάδα, όμως η ομάδα μας είναι έτοιμη. Δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές σε σχέση με την Ελλάδα εκείνη την ώρα τα έχουμε δει αυτά. Πιστεύω θα ανταποκριθεί η ομάδα στις απαιτήσεις του αγώνα και στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει. Στο αγωνιστικό κομμάτι θα έχουμε κάποιες αλλαγές, ο Ανδρούτσος έχει κάποιες ενοχλήσεις και δεν θα ταξιδέψει μαζί μας, το ίδιο και ο Χασάν στο πλευρό του, όπως και ο Μπα στο πόδι του. Κάναμε κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, Άβιλα και Κούντε θα είναι μαζί μας. Για τα επόμενα ματς δεν υπολογίζουμε τους Χασάν, Μπα και θα είναι στη διάθεσή μας ο Άβιλα με τον Κούντε. Για το σύστημα δεν θα σας αποκαλύψω πως θα αγωνιστούμε, είναι όμως μία πιθανότητα αυτή που είπατε.




Είδατε τη Μακάμπι και έχετε την τελευταία εικόνα της αντιπάλου σας, τι περιμένετε από τη Μακάμπι και τι θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει αυτό που θέλει.
Κλείσιμο
Πραγματικά είδα το τελευταίο της ματς κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά. Η Μακάμπι μπήκε δυνατά στον αγώνα και σκόραρε γρήγορα, στη συνέχεια αντιμετώπισε δυσκολίες αλλά επέμεινε αρκετά στο παιχνίδι της. Είναι μία ομάδα με ποιότητα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν ισχυρό αντίπαλο. Θα αντιμετωπίσουμε τα δύο παιχνίδια ως δύο τελικούς, είναι οι πρώτοι τελικοί που έχουμε μέχρι τους ομίλους και είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Ξέρουμε ότι η Μακάμπι είναι μία ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να μας πιέσει και να μας κάνει να προσαρμοστούμε εμείς στο παιχνίδι της. Αυτή είναι η δύναμή της, η πίεσή της και η καλά οργανωμένη άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλο το παιχνίδι και επίσης ξέρουμε ότι μία συνθήκη που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι και η δυνατή έδρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί της.

5646523


Βλέπαμε στα προηγούμενα καλοκαίρια με εσάς στον πάγκο πως δεν έχετε ήττα και έχετε έναν αποκλεισμό στα πέναλτι, αναφορικά με τα προκριματικά. Αυτό που είχε μετρήσει ήταν το μηδέν στην άμυνά σας, είναι και τώρα αυτό η βάση στα παιχνίδια σας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οι ομάδες δεν είναι έτοιμες.
Δεν έχει σημασία αν δε χάσαμε πέρσι, γιατί αποκλειστήκαμε και δεν πετύχαμε το στόχο μας, οπότε για εμάς ήταν μία ήττα ακόμη και στα πέναλτι. Φέτος είναι διαφορετικά όμως για εμάς τα πράγματα, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να προκριθούμε στους ομίλους. είναι ένας σημαντικός και μεγάλος αγώνας. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλοι μαζί και να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην επιτρέψουμε έναν αποκλεισμό όπως πέρσι και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε. Η βάση για την επιτυχία σε αυτά τα ματς είναι η οργάνωση και η πειθαρχία, να είμαστε καλά οργανωμένοι και φυσικά δεν πρέπει να δεχτούμε περισσότερα γκολ απ’ όσα θα βάλουμε. Καλό είναι να μη δέχεσαι γκολ, αλλά και πάλι θα πρέπει να σκοράρεις. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη και έμπειρη ομάδα και ξέρει πως να αντιμετωπίσει αυτά τα ματς, η βάση μας όμως είναι η πειθαρχία και η καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας.

Υπάρχει πίστη απ’ ότι φαίνεται, ωστόσο επειδή πέρσι υπήρξε αυτός ο αποκλεισμός, αισθάνεστε ότι υπάρχει και μεγαλύτερη πίεση φέτος, γιατί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να είναι ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League είναι κάτι τουλάχιστον ασυνήθιστο.
Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας ξεκάθαρα, όπως ξέρουμε και τις φιλοδοξίες μας. Συγκεντρωνόμαστε στο τώρα και όχι στο τι έγινε την προηγούμενη σεζόν, ο αποκλεισμός αποτελεί παρελθόν και είμαστε συγκεντρωμένοι στο τώρα. Ξέρουμε ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι δυνατότητές μας.

5646551



Γιώργος Μασούρας: Μοναδικός στόχος η πρόκριση

Είναι ένα παιχνίδι προκριματικών Champions League απέναντι σε μία πρωταθλήτρια ομάδα. Αντιμετωπίζουμε το ματς με την αντίστοιχη προσοχή, με μοναδικό στόχο την πρόκριση.

Έχεις πετύχει σημαντικά γκολ, όπως με τη Νέφτσι πέρσι, παλαιότερα στην Κωνσταντινούπολη. Είναι η στιγμή να σπάσει μία γκίνια από πέρσι και να βάλεις ένα ακόμη γκολ σε σημαντικό αγώνα;
Είναι πάντα σημαντικό να σκοράρεις. Υπάρχει όντως μία καλή παράδοση στα προκριματικά, αλλά μοναδικός στόχος αυτήν την περίοδο είναι ομαδικός και όχι ατομικός, να προκριθούμε. Αν κατορθώσω να βάλω κάποιο γκολ θα είναι υπέροχο, αν όμως όχι και περάσουμε θα είναι ακόμη καλύτερα.

Τι σου έχουν δείξει τα προκριματικά από την εμπειρία που έχεις; Τι είναι αυτό που μετράει σε μία τέτοια περίοδο;
Το σημαντικό σε αυτά τα ματς είναι να πηγαίνεις βήμα-βήμα και να κοιτάς τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Να μη σκέφτεσαι το μετά της διοργάνωσης και το πόσο μακριά θα φτάσεις, πρέπει να αναλύεις το κάθε παιχνίδι και να παίρνεις το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή, γιατί όπως είπα η ομαδική δουλειά είναι αυτή που σε περνάει στην επόμενη φάση και να προσπαθείς να βγάζεις περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός και τι είναι αυτό που πρέπει να έχει η ομάδα απέναντι στη Μακάμπι;
Αυτήν την περίοδο καμία ομάδα δεν έχει την απόλυτη ετοιμότητα. Έτσι και εμείς δεν είμαστε στο 100% των ικανοτήτων μας, όμως είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι τακτικά να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα με αυτοπεποίθηση και καλή επιθετικά η οποία δημιουργεί συνεχώς στο παιχνίδι της. Είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι στο τέλος θα κατορθώσουμε το στόχο μας.

Όταν παίζεις στα δεξιά έχεις την τύχη να έχεις στην πλάτη σου τον Βρσάλικο με πλούσιο βιογραφικό, τι είναι αυτά που έχεις δει από τον ίδιο και τη συνεργασία σου μαζί του;
Είναι ένα παιδί το οποίο τώρα μπαίνει στην ομάδα, παρόλα αυτά έχει μία μεγάλη εμπειρία και αυτό φαίνεται στην προπόνηση και σε ένα φιλικό που παίξαμε μαζί. Συνεχώς επικοινωνεί μαζί μου και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό όσων έχουν εμπειρία, θεωρώ ότι θα με βοηθήσει αρκετά μέσα στο γήπεδο γιατί ξέρει να διαχειριστεί καταστάσεις μέσα στο γήπεδο και είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής.

5646743
5646725
5646720


Η αποστολή για το παιχνίδι

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον της Μακάμπι Χάιφα και ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή.

Οι ποδοσφαιριστές που επελέγησαν είναι οι: Αγκιμπού Καμαρά, Άβιλα, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Σισέ, Ελ Αραμπί, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κανέ, Κούντε, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μανωλάς, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Ραντζέλοβιτς, Τικίνιο, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βατσλίκ, Βαλμπουενά, Βρσάλικο, Ζινκερνάγκελ.

Η ομάδα του Ολυμπιακού αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης για το Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα δίωξη στη Ρούλα- Πήγε να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα και την άφησε τετραπληγική

Το μοιραίο λάθος του 15χρονου - Έκανε όπισθεν στην Εθνική γιατί έχασε την έξοδο προς το σπίτι

Συμφωνία 30 δισ. δολαρίων μεταξύ Πενταγώνου και Lockheed για την παραγωγή 375 μαχητικών F-35
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης