Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός 0-0: Στο σωστό δρόμο οι πράσινοι

Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός 0-0: Στο σωστό δρόμο οι πράσινοι

Με ισοπαλία (0-0 κόντρα στη Λεβερκούζεν), καλή εμφάνιση και σωστό αμυντικό προσανατολισμό ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την προετοιμασία επί αυστριακού εδάφους - Ντεμπούτο για Μάγκνουσον

5645900
Βελτιωμένος ήταν ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και είναι στο σωστό δρόμο εν όψει της επιστροφής της στα Κύπελλα Ευρώπης.

Τα πρόσωπα και η διάταξη
Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, τον Γκάνεα αριστερό μπακ, τον Βαγιαννίδη δεξιό και τους Πούγγουρα, Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Αλεξανδρόπουλος η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή του 4-3-3 ο Ιωαννίδης. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λοντίγκιν πήρε θέση στην εστία, ο Χουάνκαρ ως αριστερός μπακ, ο Κώτσιρας δεξιός και αντί του Πούγγουρα, ο Σάρλια.

Στο 62’ ο Καμπετσής πέρασε δεξιός εξτρέμ, ο Μάγκνουσον αντί του Σένκεφελντ και ο Κουρμπέλης στη θέση του Ρούμπεν. Στο 66’ ο Καρλίτος μπήκε στην θέση του Αλεξανδρόπουλου, πέρασε πίσω από τον Ιωαννίδη και η διάταξη γύρισε σε 4-2-3-1. Έξι λεπτά αργότερα με την είσοδο του Ηλιάδη και του Σαρδέλη, ο Καμπετσής πέρασε σέντερ φορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cli37l1bwl3l)


Απόλυτα ανταγωνιστικός
Στα φιλικά παιχνίδια το τελευταία που μετρά είναι το αποτέλεσμα και αυτό που έχει αξία και σημασία είναι η εικόνα. Απέναντι στον πιο δυνατό αντίπαλο των φιλικών επί αυστριακού εδάφους, την τρίτη πέρσι και πανίσχυρη Λεβερκούζεν, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα απόλυτα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cli2uhln7jm9)


Κλείσιμο
Οι ‘’πράσινοι’’ είχαν καλή συμπεριφορά χωρίς την μπάλα, τόσο στο πρέσινγκ όσο και σε οργανωμένη άμυνα, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν και να κλέψουν αρκετές μπάλες ψηλά. Στο κομμάτι της κυκλοφορίας το Τριφύλλι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αλλά από το 30’ και έπειτα έγινε πιο αποτελεσματικό σε αυτό το κομμάτι, ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 55% κατοχή και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως από τα αριστερά με τον Αϊτόρ. Εκεί του έλειψαν οι καλές επιλογές στη τελική πάσα για να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά.

Ντεμπούτο για Μάγκνουσον
Στο δεύτερο μέρος και με τις πολλές αλλαγές, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν η ίδια, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, με τους Γερμανούς να απειλούν αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν με Πογιάνπαλο και Χλόζεκ ενώ στο 77’ ο Λοντίγκιν είπε όχι σε Μπράβο και Πογιάνπαλο. Δημιουργικά οι ‘’πράσινοι’’ δεν έφτιαξαν κάτι το ιδιαίτερο και η… είδηση ήρθε από το ντεμπούτο του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ μπήκε στο 62’ και είχε μερικές εξαιρετικές επιλογές στο build up, περνώντας την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές ενώ είχε και μια πολύ καλή διαγώνια μπαλιά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cli2laerb609)


Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει τα φιλικά του στην Αυστρία χωρίς να δέχεται γκολ αλλά και χωρίς να σκοράρει σε ροή αγώνα. Αυτοί ξεχώρισαν Σε ατομικό επίπεδο πολύ καλή εμφάνιση από τον Ρούμπεν και τον Αλεξανδρόπουλο, όπως και από τον Μπαρτ Σένκεφελντ που είχε ένα λάθος, το οποίο διόρθωσε με την προβολή στο σουτ του Φρίμπονγκ στο 19’.

Ο Ιωαννίδης κράτησε μπάλα με πλάτη αλλά σε καθοριστικές στιγμές θα έπρεπε να είναι πιο ουσιαστικός ενώ ο Λοντίγκιν στο 77᾽είχε διπλή επέμβαση στο σουτ του Μπράβο αρχικά και στο τετ α τετ με τον Πογιάνπαλο που πήρε το… ριμπάουντ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cli1alefdj1l)


Σταθερή βελτίωση, περιμένει τις μεταγραφές για να γίνει καλύτερος
Ο Παναθηναϊκός σε γενικές γραμμές παρουσιάζει σταθερή βελτίωση, έχει την εικόνα μίας πραγματικά καλής ομάδας που φυσικά μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη όταν προστεθούν τα κομμάτια του ρόστερ που λείπουν από τις μεταγραφές ενόψει και των προκριματικών του Conference League.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι(46’ Λοντίγκιν), Γκάνεα(46’ Χουάνκαρ), Βαγιαννίδης(46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ(62’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας(46’ Σάρλια), Ρούμπεν(62’ Κουρμπέλης), Τσέριν(72’ Σαρδέλης), Αλεξανδρόπουλος(66’ Καρλίτος), Αϊτόρ(78’ Κρυπαράκος), Παλάσιος(62’ Καμπετσής), Ιωαννίδης(72’ Ηλιάδης).

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι (46’ Λούνεφ), Φρίμπονγκ (46’ Φοσού-Μενσά), Ταπσόμπα (46’ Ταχ), Κοσουνού (46’ Μοναμέι), Μπάκερ (46’ Χίνκαπι), Ντεμιρμπάι, Ε. Παλάσιος, Αζμούν (46’ Μπράβο), Αουρίρ (46’ Αζχίλ), Ντιαμπί (46’ Χλόζεκ), Σικ (46’ Πογιάνπαλο).

Πηγή: www.gazzetta.gr 





Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Εντοπίστηκε άγνωστη λευκή ουσία στο σημείο της συντριβής - Ειδικό drone σαρώνει την περιοχή

Η πορεία του αεροσκάφους τύπου Antonov λίγο πριν τη συντριβή στην Καβάλα

Πανελλαδικές: Αύριο Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας υποβολής Μηχανογραφικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης