Πέθανε ο Πολωνός πρώην μέσος της ΑΕΛ Γιάνους Κούπτσεβιτς

Πέθανε ο Πολωνός πρώην μέσος της ΑΕΛ Γιάνους Κούπτσεβιτς

Ο παλαίμαχος Πολωνός ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ΑΕΛ τη σεζόν 1985-1986 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών

Cupcevic_χρ
Ένας θρύλος του πολωνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος είχε κι ένα σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα με τη φανέλα της μεγάλής ΑΕΛ της δεκαετίας του '80 άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Ο Γιάνους Κούπτσεβιτς ήταν ο άνθρωπος που σφράγισε την 3η θέση στο Μουντιάλ του 1982 όταν πέτυχε το τρίτο γκολ της Πολωνίας στον μικρό τελικό με τη Γαλλία (τελικό σκορ 3-2), με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, αλλά όπως συχνά, πυκνά ανέφεραν οι συμπατριώτες του ποτέ δεν έφτασε στο σημείο που θα μπορούσε σύμφωνα με το ταλέντο του.

1982 [383] Polska v Francja [3-2] Poland v France


Ένας μέσος με ηγετικές ικανότητες, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Όλστιν, αλλά ενώ θα μπορούσε να παίξει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρας του επέλεξε την Άρκα Γκντίνια στη Βαλτική όπου άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του... Ο Κάζιμιρ Γκόρσκι (ο θρυλικός προπονητής με την σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα) τον κάλεσε στην εθνική Πολωνίας σε ηλικία 20 ετών...

Ο Κούποτσεβιτς με την Πολωνία έπαιξε μόνο σ' ένα μεγάλο τουρνουά, το Μουντιάλ της Ισπανίας όπου η απόφαση του προπονητή να προωθήσει στην επίθεση τον Μπόνιεκ και να βάλει τον Κούπτσεβιτς ως δεκάρι αποδείχθηκε καθοριστική για να φτάσει η ομάδα στην 3η θέση.

Κλείσιμο
Στην ΑΕΛ ήρθε σε καλή ηλικία κι αφού είχε ήδη αγωνιστεί στο εξωτερικό με την Σεντ Ετιέν, αλλά έχοντας να καλύψει το κενό του ήρωα των Θεσσαλών Κρέζιμιρ Κμιέτσικ κι αντμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες...

Ο Κούπτσεβιτς πριν από λίγες ημέρες είχε παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κι αυτός που ενημέρωσε για τα δυσάρεστα νέα ήταν ο άσπονδος φίλος του Ζμπίγκνιου Μπόνιεκ.



«Είναι απίστευτο... Πριν λίγες ημέρες γιορτάζαμε μαζί την επέτεια από τα 40 χρόνια του χάλκινου μεταλλίου στην Ισπανία και τώρα έμαθα ότι είναι νεκρός», έγραψε ο παλαίμαχος Πολωνός άσος με την είδηση να επιβεβαιώνεται λίγο αργότερα κι από την Άρκα Γκντίνια.

Στη φωτό ο Κούπτσεβιτς (τελευταίος δεξιά όπως βλέπουμε) με τους παλιούς του συμπαίκτες στην γιορτή για τα 40 χρόνια.


Cupcevic3



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί στην άσφαλτο 15χρονη και 23χρονος

Νέο Φάληρο: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 30χρονη από τον 22χρονο σύντροφό της - Την παράτησε ημιλιπόθυμη στον δρόμο

Οικονόμου: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει από σήμερα με απόλυτη ασφάλεια για 3 μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης