ΠΑΟΚ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 4-0: «Πολυβόλο» ο Δικέφαλος στο πρώτο φιλικό του

ΠΑΟΚ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 4-0: «Πολυβόλο» ο Δικέφαλος στο πρώτο φιλικό του

Εντυπωσιακός και αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό του συνέτριψε με 4-0 την ολλανδική - πρώτης κατηγορίας - Γκόου Αχέντ Ιγκλς με 4-0 και σκόρερς τους Ολιβέιρα, Ρικάρντο, Κωσταντέλια, ενώ το δεύτερο γκολ επιτεύχθηκε με αυτογκόλ του Μπάκερ

5634594

Εύκολο αποδείχθηκε το απόγευμα στο Ντεβέντερ για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς.

Κλασικά τέτοια εποχή το σκορ, ουδόλως, απασχολεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά όπως κα να το κάνουμε μια ικανοποίηση πρέπει να υπάρχει για την εικόνα της ομάδας στη μεγαλύτερη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην Eredivisie (α' κατηγορία) της Ολλανδίας.


Με τέσσερα νέα πρόσωπα
Η ανακοίνωση της πρώτης ενδεκάδας έδωσε ένα έξτρα ενδιαφέρον αναφορικά με τα τέσσερα νέα πρόσωπα (Ρ. Σοάρες, Κάργας, Ντάντας, Κουαλιάτα), που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός, ωστόσο οι «παλιοί» (Αουγκούστο, Ολιβέιρα) ήταν αυτοί που φάνηκαν περισσότερο και έδειχναν να πατάνε καλύτερα πάνω στο χορτάρι.

Ο Ράφα Σοάρες και ο Νίκο Κουαλιάτα πήραν πολλές φορές την μπάλα στα πόδια τους, με τον ΠΑΟΚ να «φορτώνει» την αριστερή του πλευρά, ο Γιάννης Κάργας είχε ένα εξαιρετικό τάκλιν ανάμεσα σε δύο επιθετικούς της ολλανδικής ομάδας, ενώ ο Τιάγκο Ντάντας έδειχνε να είναι έξω από τα νερά του, με τον αρχηγό στο χτεσινό φιλικό, Ντάγκλας Αουγκούστο, να τον επισκιάζει στη μεσαία γραμμή.

Κλείσιμο
Με την μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια να είναι σε «ασπρόμαυρα» πόδια, η άμυνα του «Δικεφάλου» μόλις μία φορά βρέθηκε σε ανισορροπία στο 18ο λεπτό δίνοντας τη δυνατότητα στον Μπέρντεν να πιάσει το σουτ από τον άξονα και να στείλει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ με τον βασικό του φορ κι αυτό είναι καλό για την ψυχολογία του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο συνδυασμός δύο (απ’ τους πολλούς…) Πορτογάλων έφερε στο 29ο λεπτό το 1-0 για την ομάδα του Λουτσέσκου. Ο Φιλίπε Σοάρες σήκωσε το κεφάλι, έκανε την σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και εκεί ο Ολιβέιρα με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα.

Κυριάρχησε στο β’ μέρος παρά τις αλλαγές
Οι… ακαδημίες του «Δικεφάλου» εμφανίστηκαν στο β’ μέρος, με έξι από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που έριξε στο ματς ο Λουτσέσκου στο γήπεδο (Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας) να προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με αρκετή δόση τύχης, είναι αλήθεια, αφού από την σέντρα του Λύρατζη η μπάλα άλλαξε τροχιά, ξεγέλασε τον Μπάκερ και από τα πόδια του Ολλανδού αμυντικού κατέληξε στα δίχτυα των Ιγκλς για το 0-2.

Ο «Δικέφαλος» έδειξε να έχει περισσότερη συνοχή, παρότι άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα, είχε πολύ περισσότερη ποιότητα στο χορτάρι κι αυτό φάνηκε από την απόλυτη κυριαρχία του.

Ο συνδυασμός των Σβαμπ-Καντουρί έφερε στο 63ο λεπτό το 0-3 με τον Αντρέ Ρικάρντο να «συστήνεται» στο κοινό της νέας ομάδας με δυνατό πάτημα, ωραία κεφαλιά και το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του έτερου ακραίου επιθετικού του ΠΑΟΚ στο β’ μέρος να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με εξαιρετική ατομική ενέργεια πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Το μόνο που εκνεύρισε και χάλασε το απόγευμα των «ασπρόμαυρων» ήταν το χτύπημα που δέχθηκε ο Λευτέρης Λύρατζης από τον Οζτούρκ προς το φινάλε της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος» να ολοκληρώσει το φιλικό με δέκα ποδοσφαιριστές.

Οι συνθέσεις:
Γκόου Αχέντ Ιγκλς (α’ ημίχρονο): Ντε Λανζ, Φοντάν, Κάιπερς, Ίντζες, Λίνθχορστ, Λίντμπεργκ, Ρόμενς, Αντεκάνι, Μπέρντεν, Στόκερς, Νικολάι.

Γκόου Αχέντ Ιγκλς (β’ ημίχρονο): Ντεΐλ, Αβεντισιάν, Γιάνσεν, Μπλόμε, Οζτούρκ, Μπάκερ, Βάϊενμπεργκ, Σάαθοφ, Μπέρενσοτ, Χάαρ, Στάινφελερ.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Ζίβκοβιτς, Ρ. Σοάρες, Παναγιώτου, Κάργας, Σάστρε, Αουγκούστο, Ντάντας, Φ. Σοάρες, Κουαλιάτα, Λάμπρου, Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ρικάρντο (78’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Τσόλακ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ζαχάροβα για τους «ανεπιθύμητους» Έλληνες διπλωμάτες: Δεν είναι δική μας επιλογή οι αμοιβαίες απελάσεις

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η Ρωσία αποτελεί τη σημαντικότερη και αμεσότερη απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης