Μουρίνιο: «Η FIFA δεν πρέπει να επιτρέπει στους παίκτες να εκπροσωπούν άλλες χώρες»

Μουρίνιο: «Η FIFA δεν πρέπει να επιτρέπει στους παίκτες να εκπροσωπούν άλλες χώρες»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος προέτρεψε τη FIFA να μην επιτρέπει στους παίκτες να αγωνίζονται για διαφορετικές χώρες από αυτές που κατάγονται

Mourinho_mk
Γνωστός για την αντισυμβατική φύση και ρητορική του, ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλησε για ακόμη μια φορά να ταράξει τα νερά του παγκόσμιου ποδόσφαιρου μέσω ανατρεπτικής πρότασης προς τη FIFA!

Με αφορμή τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται για διαφορετικές χώρες και ηπείρους παρά με τα χρώματα της πατρίδας τους, ο Πορτογάλος προέτρεψε την Παγκόσμια Συνομοσπονδία να πάρει μέτρα προκειμένου να ανθίσει ξανά το ταλέντο στην Αφρική και μαζί η ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Ρόμα πρότεινε στη FIFA να μην επιτρέπει στους παίκτες να εκπροσωπούν μια διαφορετική χώρα από εκείνη που κατάγονται, μια απόφαση που εφόσον παρθεί μπορεί να αλλάξει καταστάσεις και δυναμικές σε εθνικό επίπεδο.

«Θέλω ο κόσμος να δει ότι η Αφρική είναι ίση με όλους, οι Αφρικανοί δεν υστερούν σε ταλέντο. Έχουν το ταλέντο για να κερδίσουν οποιαδήποτε διοργάνωση στον κόσμο, αλλά οι περισσότεροι από τους καλύτερους παίκτες τους είναι διασκορπισμένοι παίζοντας για άλλες χώρες αντί για την πατρίδα τους.

Ξέρω ότι δεν θα είμαι αγαπητός μετά από αυτή τη δήλωση, αλλά η FIFA πρέπει να κάνει τα πράγματα δίκαια και να μην επιτρέπει στους παίκτες να εκπροσωπούν άλλες χώρες. Αυτό θα κάνει τις διοργανώσεις της FIFA ακόμα πιο ανταγωνιστικές και όχι τόσο μονόπλευρες» ήταν τα λόγια του.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 9.294 νέα κρούσματα την Κυριακή - Στους 93 οι διασωληνωμένοι και 13 θάνατοι

Η G7 θέλει να απαγορεύσει τον ρωσικό χρυσό – Απόφαση που θα κοστίσει στη Μόσχα «δισ. δολάρια»

Το Αττικό Πάρκο για τον χιμπατζή: Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση - Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε ανθρώπινη ζωή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης