Πέρεθ: «Αυτός δεν είναι ο δικός μου Εμπαπέ, προτιμώ να μείνει στην Παρί»

Πέρεθ: «Αυτός δεν είναι ο δικός μου Εμπαπέ, προτιμώ να μείνει στην Παρί»

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, έδωσε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στην υπόθεση του Εμπαπέ, στον Κουρτουά αλλά και στην απόφαση της UEFA να δώσει τον τελικό του Champions League στο Παρίσι μετά από το 1-0 της Παρί επί της ισπανικής ομάδας

25768979
Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή Chiringuito ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στην επιλογή του Κιλιάν Εμπαπέ να αρνηθεί την πρόταση της ομάδας του και να επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

«Άλλαξε, τού προσφέρουν άλλα πράγματα, τον πιέζουν και είναι ήδη ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Δεν υπάρχει κανείς στη Ρεάλ που να είναι πάνω από τον σύλλογο. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από άλλους, αλλά είναι ένα συλλογικό άθλημα και έχουμε αξίες και αρχές που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Τον αγαπώ, έκανε προσπάθεια, αλλά η πίεση τον έκανε να αλλάξει και δεν είναι εύκολο. Νομίζω ότι η μητέρα του ήθελε να έρθει στη Ρεάλ, γιατί ήταν το όνειρό του από μικρό παιδί. Λένε ότι (η μητέρα του) αισθάνεται ντροπή.



Ο Εμπαπέ που επρόκειτο να έρθει εδώ δεν είναι αυτός. Αν είναι, προτιμώ να μείνει στην Παρί. Θέλω τον άνθρωπο που το ονειρευόταν. Αυτός ο Εμπαπέ δεν είναι ο Εμπαπέ μου, που αρνείται να παρευρεθεί σε εκδήλωση χορηγού με την εθνική του ομάδα. Δεν το θέλω αυτό. Θα μπορούσε να ήταν καταστροφή, αλλά θεωρώ πως τον έχουν μπερδέψε», είπε αρχικά για τον Γάλλο και συνέχισε:

Κλείσιμο
«Μου έστειλε ένα μήνυμα και του απάντησα. Είδα αμέσως ότι δεν ήταν ο Εμπαπέ που ήθελα. Κανένας παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ δεν ήταν πάνω από τους άλλους και αυτό είναι ένα συλλογικό παιχνίδι. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μία μεταγραφή που θέτει σε κίνδυνο την ομάδα.

Είχε πάρει παράταση να υπογράψει, αλλά για κάποιον λόγο άλλαξε γνώμη. Δεν είναι εύκολο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σου ζητά να μην φύγεις. Αυτό στη Γαλλία και μετά στο Κατάρ (η διοίκηση) να σου προσφέρουν κάποια πράγματα που σε τρελαίνουν λίγο».

Δεν απέφυγε να σχολιάσει και την άρνηση του Εμπαπέ να συμμετάσχει σε εκδήλωση της εθνικής ομάδας της Γαλλίας λόγω του χορηγού της: «Ένας παίκτης δεν είναι τραγουδιστής ή ηθοποιός, είναι παίκτης μιας ομάδας στην οποία όλοι είναι ίσοι. Κανείς δεν είναι πάνω από τους άλλους. Νομίζω ότι αυτό που τον έχει επηρεάσει περισσότερο είναι πίεση που δέχθηκε από την Κυβέρνηση. Καταλαβαίνω ότι θα ήταν πολύ μπλοκαρισμένος, έλεγε σε όλη του τη ζωή ότι όνειρό του είναι να παίξει στη Μαδρίτη και στο τέλος πέρασε πολύ άσχημα».

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ σχολίασε και την απόφαση της UEFA να δώσει τον τελικό του Champions League στο Παρίσι (από την Αγία Πετρούπολη): «Χάσαμε 1-0 από την Παρί στο Παρίσι. Μετά από αυτό η UEFA επέλεξε να δώσει στο Παρίσι τον τελικό του Champions League. Μάλλον θα νόμιζαν ότι η Παρί θα κερδίσει και στο Μπερναμπέου και θα παίξει εντός έδρας τον τελικό. Θέλουμε εξηγήσεις για αυτή την απόφαση από την UEFA».

Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι όλοι γράφουν ότι η Ρεάλ πήρε το 14ο Champions League χάρις στον Κουρτουά: «Είναι ο τερματοφύλακας μας. Είναι παίκτης μας. Ο Κουρτουά δεν είναι ένας τύπος που πήραμε τυχαία ενώ περπατούσε στο δρόμο».

Ρωτήθηκε για το εάν έχει ακούσει "όχι" από παίκτη που ήθελε στο παρελθόν και είπε: «Υπέγραψα κάθε παίκτη που ήθελα. Τον Ζιντάν, τον Ρονάλντο, τον Φίγκο, τον Μπέκαμ και τον Κάκα μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο.». 

Εν συνεχεία θυμήθηκε πως έγινε η μεταγραφή του Μπενζεμά: «Τον ρώτησα εάν ήθελε να παίξει στη Ρεάλ. Εκείνος κούνησε το κεφάλι καταφατικά. Ήταν ντροπαλός. Είχα πάει στο σπίτι του για να υπογράψει». 

Τέλος ανέφερε ότι περνάει όλη την ημέρα του για τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν μαγειρεύει. «Η τελευταία φορά που μαγείρεψα ήταν αυγά τηγανητά πριν από πολλά χρόνια», θα δηλώσει. 


Ειδήσεις σήμερα:

Αύριο το τελευταίο αντίο στην 22χρονη αθλήτρια που κατέρρευσε στην Κομοτηνή - Η προσοχή στραμμένη σε τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις

Κομπίνα «μαμούθ» από Κινέζα στον Γέρακα - Απέσπασε πάνω από €4 εκατ. από 340 επενδυτές

Παραλήρημα Μεντβέντεφ για την επίσκεψη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στο Κίεβο - «Φίλοι βατράχων, λουκάνικων και σπαγγέτι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης