Μουντιάλ 2022: Στα τελικά για 5η σερί φορά η Αυστραλία, 5-4 στα πέναλτι το Περού - Δείτε βίντεο

Μουντιάλ 2022: Στα τελικά για 5η σερί φορά η Αυστραλία, 5-4 στα πέναλτι το Περού - Δείτε βίντεο

 Τα «καγκουρό» με... ήρωα τον Άντριου Ρεντμάιν της Σίδνεϋ FC (που πήρε τη θέση του βασικού γκολκίπερ Ράιαν στο 120' για τη διαδικασία των πέναλτι), ο οποίος απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Άλεξ Βαλέρα, πανηγύρισε την σπουδαία πρόκριση και μπήκε στον όμιλο μαζί με Γαλλία, Δανία και Τυνησία 

australiavperu
Η Αυστραλία πήρε το προτελευταίο "εισιτήριο" για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, καθώς επικράτησε με 5-4 του Περού στα πέναλτι (0-0 κ.α. και παρ.) στα play off ανάμεσα στις ομάδες της AFC και της CONMEBOL και προκρίθηκε για 5η σερί φορά σε τελική φάση Μουντιάλ.

Μετά από ένα πολύ "φτωχό" σε φάσεις παιχνίδι, στο πλήρως κλιματιζόμενο στάδιο "Ahmad bin Ali" της πόλης Αλ Ραγιάν του Κατάρ όπου θα φιλοξενηθούν επτά αγώνες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν δίκτυα στα 120 λεπτά ενός σκληρού αγώνα, όπου κυριάρχησε η ένταση και το άγχος, καθότι παιζόταν μία θέση στα τελικά.

Η Αυστραλία έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Χρούστιτς στο 88' για να πάρει τη νίκη, όμως ο Πέδρο Γκαλέζε τον νίκησε από πολύ κοντά, ενώ το Περού είχε τις δικές του στιγμές για να σκοράρει, χωρίς όμως να τα καταφέρει στο 107' με τον Κουέβα και στο 108' με τον Φλόρες.



Μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι, όπου ήταν τα "καγκουρό" πιο εύστοχα από τα 11 μέτρα και με "ήρωα" τον Άντριου Ρεντμάιν της Σίδνεϋ FC (που πήρε τη θέση του βασικού γκολκίπερ Ράιαν στο 120' για τη διαδικασία των πέναλτι!), ο οποίος απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Άλεξ Βαλέρα, πανηγύρισε την σπουδαία πρόκριση.

Κλείσιμο



Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μπόιλ Απέκρουσε ο Γκαλέζε

Λαπαντούλα 0-1

Μόι 1-1

Καλένς 1-2

Γκούντγουϊν 2-2

Αντβινθούλα Αριστερό δοκάρι

Χρούστιτς 3-2

Τάπια 3-3

ΜακΛάρεν 4-3

Φλόρες 4-4

Μάμπιλ 5-4

Βαλέρα Απέκρουσε ο Ρεντμάιν



Η Αυστραλία, μετά την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ, βάσει της κλήρωσης που έχει γίνει, θα πάρει θέση στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Γαλλία, Δανία και Τυνησία και θα δώσει τον πρώτο αγώνα της στις 22 Νοεμβρίου 2022 (22:00), κόντρα στους Γάλλους στο "Αl Janoub Stadium" της πόλης Αλ Ουάκρα.



Η 32η και τελευταία ομάδα που θα πάρει θέση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, θα προκύψει το βράδυ της Τρίτης (14/6, 21:00) στον αγώνα play off CONCACAF–OFC ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και τη Ν. Ζηλανδία, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο στάδιο "Ahmad bin Ali" της πόλης Αλ Ραγιάν.



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 140 εκατ. η περιουσία του Τράγκα - Η θυρίδα με τις ράβδους χρυσού

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ανατολική Ουκρανία

Αποθέωση στο live της Φουρέιρα στη Μύκονο, ουρά χιλιομέτρων για τον «Scorpio» και μία κρέπα… «χρυσάφι»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης