Παρτιζάν: Δεν θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Σερβίας

Παρτιζάν: Δεν θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Σερβίας

Η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε την απόφαση να μην κατέβει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Σερβίας μετά από τα επεισόδια στην Αδριατική Λίγκα - «Στόχος η εξάλειψη του χουλιγκανισμού», σημείωνει στην ανακοίνωση της - Υποβιβασμός στην 3η κατηγορία σημαίνει η απόφαση της Παρτιζάν 

partizan
Μετά τα όσα συνέβησαν στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, την ακατάπαυστη ρίψη αντικειμένων στις αναμετρήσεις Παρτίζαν-Ερυθρού Αστέρα και την εκκένωση των γηπέδων, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί στα playoffs του εγχώριου πρωταθλήματος.

Μία ημέρα μετά την απώλεια του τίτλου από τον «αιώνιο» αντίπαλο, ο Σέρβος τεχνικός είχε πει ότι δεν είχε ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα «κατέβαινε» τελικά η ομάδα του στα playoffs. Συγκεκριμένα η Παρτίζαν είχε να αντιμετωπίσει την FMP Βελιγραδίου ωστόσο μετά την επίσημη ανακοίνωση, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Μεταξύ άλλων η Παρτίζαν ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «παρά τις εκκλήσεις από τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν και τα πέντε παιχνίδια ήταν γεμάτα από επεισόδια που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παικτών και των προπονητών. Αυτά τα περιστατικά οδήγησαν σε μερική και ολική εκκένωση του γηπέδου, πολλά πρόστιμα και μεγάλη αμηχανία του σερβικού και περιφερειακού μπάσκετ μπροστά σε όλο τον κόσμο.



Σε όλη τη σειρά η αυτοκριτική από τους εκπροσώπους της Παρτιζάν ήταν αρκετά μεγάλη. Τόσο ο πρόεδρος Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, όσο και ο προπονητής Ζέλικο Ομπράντοβιτς επίκριναν δημόσια τους φιλάθλους για τη συμπεριφορά τους. Με αυτή την κίνηση, η Παρτίζαν θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η ομάδα δεν θέλει να είναι μέρος των όσων κάνουν οι χούλιγκαν, ανεξάρτητα από το εάν είναι οπαδοί της Παρτίζαν ή του Ερυθρού Αστέρα».

Κλείσιμο
«Σε 20 χρόνια συμμετοχής σε EuroLeague και EuroCup έχουν καταγραφεί επεισόδια σε όλους τους αγώνες στο Βελιγράδι όπως και στα πέντε τελευταία ματς της Αδριατικής Λίγκας. Αυτό μας λέει πως η ελπίδα να διορθωθούν τα βαθιά ριζωμένα λανθασμένα πράγματα εξακολουθεί να έχει βάση. Η Παρτίζαν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της το επόμενο διάστημα για να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα στη σερβική λίγκα και να επιστρέψει από μία θέση όπου τα άτομα έχουν το μονοπώλιο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων», αναφέρει ο σύλλογος. 

Αν δεν κατέβει στα playoffs, θα πέσει στην τρίτη κατηγορία

Ο πρόεδρος της σερβικού πρωταθλήματος, Αλεξάντερ Γκρούγιτς με δηλώσεις του στο Sportal, τόνισε πως θα εφαρμοστούν απολύτως όλα τα άρθρα του κανονισμού, σε περιπτωση που δεν κατέβει η Παρτιζάν, κάτι που σημαίνει υποβιβασμός στην τρίτη κατηγορία.

Αρχικά είπε: «Έκπληξη η απόφαση της Παρτιζάν. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για κάτι τέτοιο. Προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο σερβικό μπάσκετ, στο πρωτάθλημα, αλλά και στην πολιτεία της Σερβίας, η οποία επενδύει πολλά στο άθλημά μας Το προεδρείο και τα μέλη της λίγκας θα αποφασίσουν για αυτό. Θα εφαρμοστούν όλοι οι κανονισμοί και δεν θα υπάρξει κατάργηση, γιατί αυτό είναι μεγάλη ντροπή».

Για το αν θα πέσει στην τρίτη κατηγορία, είπε: «Θα εφαρμοστούν απολύτως όλα τα άρθρα του Κανονισμού. Δεν υπήρχε επίσημη επιστολή από την Παρτιζάν. Τον Απρίλη ξεκίνησε εκστρατεία στα Μέσα Ενημέρωσης ενάντια στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε μετά το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπουρσασπόρ Ακολούθησαν επιθέσεις εναντίον μας λόγω προτάσεων που είναι ίδιες κάθε χρονιά, που ψηφίστηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Είμαι ανοιχτοί στις προτάσεις της Παρτιζάν, αλλά το να ζητάμε το final 4 αντί playoffs, δύο μήνες πριν την έναρξη είναι εκτός λογικής».


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Νέες απειλές Ερντογάν στην Ελλάδα: Μην εξοπλίζετε τα νησιά, μιλάω σοβαρά, δεν αστειεύομαι

Σε σοκ οι γονείς της 16χρονης που εξαφανίστηκε - «Είχε κάνει μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας», λέει ο δικηγόρος τους

Η έκθεση DNA δείχνει ποιοι είχαν ενεργό ρόλο στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης