Λίβερπουλ - Champions League: Το μυστικό όπλο των Reds

Λίβερπουλ - Champions League: Το μυστικό όπλο των Reds

Όλη την χρονιά η Λίβερπουλ χρησιμοποιεί τους αισθητήρες εγκεφάλου και λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Champions League ο Κώστας Τσιμίκας και ο Άντι Ρόμπερτσον με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ τους φόρεσαν δουλεύοντας σε στημένες φάσεις - Τι είναι οι αισθητήρες εγκεφάλου και πως βοηθούν τον ποδοσφαιριστή

tsimikas_1
Η επιστημή στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό.

Η Λίβερπουλ λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι (28/5) εμφάνισε στην προπόνηση της τους αισθητήρες εγκεφάλου τους οποίους χρησιμοποιεί από την αρχή της χρονιάς.

Οι "τυχεροί" στην προπόνηση της Τετάρτης που τους χρησιμοποίησαν ήταν ο Κώστας Τσιμίκας, ο Άντι Ρόμπερτσον, και ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ που είχαν αναλάβει να εκτελούν και τα στημένα.

Τι είναι οι αισθητήρες εγκεφαλου

Οι παίκτες βάζουν καλώδια στο κεφάλι τους την ώρα της προπόνησης και οι ειδικοί καταγράφουν τις αντιδράσεις τους.



Η εν λόγω τεχνολογία στοχεύει στο να εξελίξει και να αναπτύξει τη διανοητική πλευρά του ποδοσφαιριστή, προκειμένου να πάρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Μέσω των αισθητήρων βλέπουν τι ερεθίσματα έχει ο παίκτης όταν έρχεται σε επαφή με την μπάλα αλλά και το πως σκέφεται για εκείνη, δηλαδή ποια κατεύθυνση θα της δώσει ή εάν θα επιλέξει πάσα.

Οι αισθητήρες δεν ενοχλούν τους παίκτες όταν τους φορούν. Έχουν ως στόχο να καταγράψουν αυτά που αγχώνουν και αυξάνουν την πίεση των αθλητών με απώτερο σκοπό μετά από μελέτη των στοιχείων από ειδικούς να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν.

Κλείσιμο
Μέσω της μελέτης των στοιχείων ο παίκτης μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Μέσα από την ανάλυση ο προπονητής και οι συνεργάτες του μπορεί να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα ακόμη και για ποιος παίκτης θα χτυπήσει ένα πέναλτι.

Κάτι που συνέβη πρόσφατα με τον Κώστα Τσιμίκα τον οποίον ο Γιούργκεν Κλοπ εμπιστεύτηκε για να χτυπήσει το τελευταίο πέναλτι στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι.

«Η ομάδα αυτή έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αφορά την πνευματική κατάσταση των παικτών την ώρα της προπόνησης. Από τη στιγμή που πρέπει να φροντίζουμε για την ψυχική δύναμη των ποδοσφαιριστών σε τόσο υψηλό επίπεδο, είμαστε ενθουσιασμένο στο κλαμπ που καταφέρνουν να δουλέψουμε με αυτή την ομάδα και αυτή τη μέθοδο», είχε πει ο Κλοπ για την neuro11 team, την ομάδα που είναι υπεύθυνη για αυτό το πρόγραμμα.

Η neuro11 team ιδρύθηκε από τον Δρ. Νίκλας Χοζέρ και τον συνεργάτη του, Πάτρικ Χάντσκε.




Ειδήσεις σήμερα:

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα 65 «πρέπει» για να εισπράξουμε 5,3 δισ. ευρώ μέσα στο 2022

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι... «συνοδοί ανελκυστήρα» και οι άλλες παρωχημένες ειδικότητες που καταργούνται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης