«Αρκετά!» - Συγκλόνισε ο Στιβ Κερ μετά το μακελειό στο σχολείο του Τέξας

«Αρκετά!» - Συγκλόνισε ο Στιβ Κερ μετά το μακελειό στο σχολείο του Τέξας

 O προπονητής των Γουόριορς δεν θέλησε να μιλήσει για μπάσκετ - Με αφορμή το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας εξαπέλυσε επίθεση στους 50 γερουσιαστές που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή

stiv_kerr
Παρότι οι Γκολντεν Στέτ Γουόριορς βρίσκονται μια νίκη μακριά από την επιστροφή τους στους τελικούς του NBA μετά το 2019, ο  Στίβ Κερ, πριν από την έναρξη του 4ου με τους Ντάλας Μάβερικς, έστρεψε με δηλώσεις του την προσόχή στο μακελειό σε σχολείο του Τέξας που άφησε νεκρούς 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες.

«Καμία ερώτηση για μπάσκετ δεν έχει σημασία. Από την ώρα που τελειώσαμε την προθέρμανση, δολοφονήθηκαν 14 παιδιά και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες 10 μέρες ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα βλέπουμε παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο», είπε ο προπονητής των Γουόριορς. Μέχρι τη στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις του δεν είχε γίνει γνωστό ότι ο αριθμός των νεκρών είχε ανέβει.


«Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια  σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!» πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Θα παίξουμε το παιχνίδι σήμερα, αλλά θέλω  όλοι όσοι είστε εδώ και όλοι όσοι μας ακούνε να σκεφτούν τα δικά τους παιδιά και εγγόνια, μητέρα και πατέρα, αδερφό και αδερφή. Πώς θα αισθανόσασταν αν αυτό σας συνέβαινε σήμερα;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο 56χρόνος προπονητής, ο οποίος είχε  χάσει τον πατέρα του, Μάλκομ Κερ, το 1984, όταν δολοφονήθηκε από εξτρεμιστές στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βυρητού στο οποίο ήταν καθηγητής.

«Δεν μπορούμε να καθόμαστε εδώ, να διαβάζουμε για το περιστατικό και να πούμε "εντάξει, ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγής τώρα. Πάμε να παίξουμε!" Θα παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ σήμερα αλλά 50 γερουσιαστές θα μας κρατάνε όμηρους».

«Το 90% των Αμερικανών ζητούν να υπάρχει έλεγχος ιστορικού για την αγορά όπλων. Μας κρατάνε ομήρους 50 γερουσιαστές επειδή αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για να διατηρήσουν τη δύναμή τους. Είναι αξιολύπητο. Αρκετά!» κατεληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Για ένταση των επιθέσεων προειδοποιεί ο Σοϊγκού, 20.000 εγκλήματα πολέμου καταγγέλλει το Κίεβο

Στο μικροσκόπιο 10 ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Η 4η εγκυμοσύνη και οι ερωτήσεις Ρούλας - Μάνου σε γενετιστή

Αυτός είναι ο 18χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο του Τέξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης