Formula 1: Η Ferrari βρήκε την ακριβή αιτία εγκατάλειψης του Λεκλέρ

Formula 1: Η Ferrari βρήκε την ακριβή αιτία εγκατάλειψης του Λεκλέρ

Η ιταλική ομάδα της F1 αποκάλυψε που ήταν το πρόβλημα αλλά η ανακοίνωσή της γέννησε ερωτηματικά.

binotto_spain
Με μία αινιγματική ανακοίνωση, η Scuderia Ferrari έριξε φως στην αιτία της εγκατάλειψης του Σαρλ Λεκλέρ από το Grand Prix της Βαρκελώνης, ωστόσο άφησε και πολλά στη… φαντασία.

Ας ξεκινήσουμε από την ουσία. Το πρόβλημα στην F1-75 του Μονεγάσκου ήταν όντως στην υβριδική μηχανή. Συγκεκριμένα, ήταν διπλό: τόσο στον υπέρ-τροφοδότη όσο και στην MGU-H.
Leclerc-Spain-22-i1920x1080

Θυμίζουμε πως ο 24χρονος κυριαρχούσε πλήρως στο ισπανικό Grand Prix και ήταν καθοδόν για μία πολύ σημαντική νίκη, όταν στον γύρο 27 η αναπάντεχη απώλεια ισχύος τον οδήγησε στο γκαράζ της Scuderia και στην πρώτη φετινή του εγκατάλειψη στους έξι αγώνες που έχουν γίνει στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2022.

Πάμε όμως και στο… αίνιγμα. Επιστρέφοντας στις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο, οι τεχνικοί της ιταλικής ομάδας έκαναν ενδελεχή έρευνα στην πληγωμένη μονάδα 066/7. Εντόπισαν το διπλό πρόβλημα που αναφέραμε αλλά και κάτι ακόμα.
Leclerc-Spain-22-g1920x1080

«Έχοντας εξετάσει τη μονάδα ισχύος από το μονοθέσιο του Λεκλέρ, εντοπίσαμε πως το Turbo και η MGU-H, έχουν ζημιά που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί. Ωστόσο, έχοντας αναλύσει ενδελεχώς την αστοχία και το πως αυτή προκλήθηκε, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αυτή δεν προέκυψε μέσω κάποιας σχεδιαστικής αστοχίας ή προβλήματος αξιοπιστίας με αυτά τα δύο μέρη, ή οποιαδήποτε άλλα μέρη της μονάδας ισχύος», ανέφερε η ανακοίνωση της Scuderia Ferrari.

Κλείσιμο
Οι «κόκκινοι» καθρεφτίζουν κάποιο εξωγενή παράγοντα τον οποίο δεν κατονομάζουν και τουλάχιστον προς το παρόν, μας αφήνουν με την απορία.



Ανεξαρτήτως αιτίας, αυτή η εγκατάλειψη στοίχησε ακριβά – τόσο στον Λεκλέρ όσο και στη Ferrari. Ο Μονεγάσκος είναι πλέον 6 πόντους πίσω από τον Max Verstappen ενώ η ομάδα του 26 πόντους πίσω από τη Red Bull Racing.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εγκατάλειψη του Λεκλέρ, που καλείται την προσεχή Κυριακή, αγωνιζόμενος εντός έδρας, να ανακτήσει τα ηνία τα οποία έχασε για πρώτη φορά φέτος.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης