Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός - Άρης 109-79: Κεφάτος στην πρεμιέρα των playoffs

Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός - Άρης 109-79: Κεφάτος στην πρεμιέρα των playoffs

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στην πρεμιέρα των playoffs και με την εύκολη νίκη του απέναντι στον Άρη με 109-79 έκανε το πρώτο βήμα (από τα δύο που χρειάζονται) για τη πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League 

5606884
Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα φετινά playoffs έκανε ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας παράλληλα και μια καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας!

Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να νικήσουν τον Άρη στην πρεμιέρα της ελληνικής postseason και να κάνουν το 1-0 στη σειρά. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται άλλη μια νίκη προκειμένου να πάρουν και το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα βρεθεί και μία ομάδα εκ των Κολοσσού Ρόδου-Λάρισας (0-1).

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ δεν... χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης και κριτικής. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται από το πρώτο δεκάλεπτο με 21 πόντους διαφορά (34-13) και ουσιαστικά να «καθαρίζει» με την υπόθεση της νίκης. Η είδηση της βραδιάς δεν ήταν άλλη από την επιστροφή του Νεμάνια Νέντοβιτς στην ενεργό δράση, ο οποίος «πάτησε» παρκέ ύστερα από ενάμιση μήνα και φρόντισε να κάνει αισθητή (στο δεύτερο ημίχρονο) την παρουσία του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6hm9ge69bt)


Κλείσιμο
Όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Γιώργος Βόβορας είχε τη δυνατότητα να ανοίξει το rotation και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλους. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 19 πόντους ενώ ακολούθησε ο Οκάρο Ουάιτ με άλλους 15 πόντους. Στα θετικά και η θετική παρουσία του Πέιτον Σίβα ο οποίος είχε με τη σειρά του 11 πόντους με 4/7 εντός παιδιας.

Το ματς
Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός από το... πρώτο λεπτό του ματς. Χάρη στην επιθετική του άμυνα και το παιχνίδι στο τρανζίσιον, κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3' με διαφορά 13 πόντων (17-4) έχοντας 7/7 εντός παιδιάς (4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα). Στη συνέχεια η διαφορά το μόνο που έκανε ήταν να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντάριλ Μέικον να ήταν εκείνοι με τις περισσότερες (και μάλιστα εύστοχες) προσπάθειες στο παιχνίδι. Η διαφορά των 20 πόντων δεν άργησε να έρθει για τους «πράσινους» οι οποίοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας πετύχει 34 πόντους (34-13).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6g3oghxvgh)



Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε το εκπληκτικό 10/10 δίποντα και 14/17 στο σύνολο εντός παιδιάς, ενώ ο Αρης μόλις 5/15 σουτ. Αριθμοί που αποτύπωναν και τη μεγάλη διαφορά της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια ο Γιώργος Βόβορας ανακάτεψε πολύ τις «πράσινες» πεντάδες και δοκίμαζε διάφορα σχήματα με αποτέλεσμα να χαθεί λίγο η «έκρηξη» και η χημεία στις τάξεις της ομάδας. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 18 πόντους (38-20 στο 15') και αυτό διότι ακολούθησε ένα σερί 12-0 του Παναθηναϊκού με το οποίο ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε στο +30 (50-20!!!) δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (52-24).

Το πρώτο μισό του ματς έκλεισε με τους γηπεδούχους στο 80% στα δίποντα (17/21) αλλά και μόλις στο 38% στα τρίποντα (5/13) έχοντας μόλις 1/6 στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παπαπέτρου (15π., 4ασ.), Ουάιτ (14π., 5/5δίπ., 1/1τρ., 3ριμπ.) και Μέικον (10π., 2/4τρ.) οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, την ώρα που για λογαριασμό του Άρη είχε ξεχωρίσει μόνο ο Κέλι (7π.) ο οποίος είχε 3/3 σουτ ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του 7/32!!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6fr4fagiqh)


Βέβαια στην 3η περίοδο οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητα και μετά το αρχικό +30 (54-24) του 21' ο Άρης προσπάθησε να «ροκανίσει» την διαφορά. Αρχικά με σερί 8-0 μείωσε σε 54-32 και στη συνέχεια με επιμέρους 11-2 σε 56-35. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε περαιτέρω συνέχεια. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ανέλαβε δράση από εκείνο το σημείο και μετά σημειώνοντας 14 πόντους στην 3η περίοδο (!) επαναφέροντας την διαφορά στο +30 (76-46) για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στο 28'. Μάλιστα λίγο πριν από το τέλος τη 3ης περιόδου ο δείκτης του σκορ έφτασε για πρώτη φορά και στο +34 (80-46).


Φυσικά το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν απλά και μόνο μια... τυπική διαδικασία, με τις δύο ομάδες να είχαν... ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη (24/5) στο «Nick Galis Hall» όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Βέβαια στην 4η περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με 93-58 (!) ο Πέιτον Σίβα (ο οποίος ακόμα προσπαθεί να βρει τα πατήματά του) ευστόχησε και στα πρώτα του σουτ, παίρνοντας την απαιτούμενη... αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας. Μάλιστα ήταν εκείνος που «έσπασε» το φράγμα των 100 πόντων με τζαμπ σουτ από τα 4,5 μέτρα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να πέσουν... πρόωρα οι τίτλοι τέλους του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με 32-8 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (34-13) έχοντας προκαθορίσει με το «καλημέρα» και τον τελικό νικητή!

MVP: Λίγο πολύ όλοι διακρίθηκαν. Ίσως ο Παπαπέτρου με τον Ουάιτ να μοιράζονται το εν λόγω βραβείο του καλύτερου της βραδιάς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Νέντοβιτς και Πέιτον Σίβα έδειξαν έτοιμοι να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε γενικές γραμμές ο Άρης παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αλλά ο Ζίριους Ουίλιαμς ήταν εντελώς κλίματος αγώνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η επιστροφή του Νεμάνια Νέντοβιτς στην αγωνιστική δράση ύστερα από ενάμιση μήνα! Ο Σέρβος «πάτησε» και πάλι το παρκέ σε επίσημο ματς, ανεβάζοντας στροφές ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 10/10 δίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και είχε φροντίσει να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης. Φυσικά και το γεγονος ότι επτά παίκτες των «πρασίνων» ήταν διψήφιοι.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός έδειξε απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του. Κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και χάρη στην καλή του άμυνα δεν άφησε καμία ελπίδα στον Άρη να σκεφτεί το ενδεχόμενο να είναι ανταγωνιστικός. Ο Νέντοβιτς έδειξε σε καλή κατάσταση, ο Σίβα ανέβασε στροφές και ο Βόβορας έδειξε να έχει περισσότερες λύσεις, πλέον στα στα χέρια του.

Τα δεκάλεπτα: 34-13, 52-24, 80-49, 109-79

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας, Κοσιώνη, Πανταζάρας: Ποιοι βρέθηκαν στις κερκίδες για τον τελικό Κυπέλλου

Ριψοκίνδυνη δοκιμασία πίσω από το θάνατό του 14χρονου; Οι μαρτυρίες που δείχνουν δυστύχημα

Επικίνδυνο παιχνίδι ανήλικων μέσω TikTok στο Βόλο - Πετάγονται ξαφνικά μπροστά σε διερχόμενα αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης