Ρωσία: Αποκλεισμός ενός έτους στον γυμναστή για το «Ζ»

Ρωσία: Αποκλεισμός ενός έτους στον γυμναστή για το «Ζ»

Ο Ιβάν Κούλιακ τιμωρήθηκε από την FIG με ετήσιο αποκλεισμό επειδή είχε το γράμμα «Z» στην φόρμα του κατά την διάρκεια του αγώνα στο Κατάρ - Του αφαιρέθηκε και το χάλκινο μετάλλιο

z_gtymnastic
Αποκλεισμό ενός έτους από κάθε διοργάνωση και αφαίρεση μεταλλίου επέβαλε η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) στον Ιβάν Κούλιακ.

Ο νεαρός Ρώσος γυμναστής είχε κερδίσει πριν από λίγους μήνες, ενώ είχε ξεκινήσει η εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία,  χάλκινο μετάλλιο σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, και είχε ανέβει στο βάθρο με ένα μεγάλο "Ζ" στην φόρμα του.

Το "Ζ" είναι το γράμμα που έχουν τοποθετήσει οι Ρώσοι στα στρατιωτικά τους οχήματα τα οποία είναι στην Ουκρανία και μάλιστα ο γυμναστής είχε σταθεί δίπλα στο βάθρο με τον Ουκρανό νικητή του αγώνα.

Φυσικά η κίνηση του είχε προκαλέσει σάλο και κλήθηκε σε απολογία από την FIG η οποία αποφάσισε να τον τιμωρήσει.

«Ο κ. Κούλιακ παραβίασε το καταστατικό της FIG, τον Κώδικα Πειθαρχίας της FIG, τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIG και τους Τεχνικούς Κανονισμούς της FIG, φέροντας το γράμμα «Z» στην στολή του. Δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει, σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή διοργάνωση που εγκρίνεται από την FIG και που διοργανώνεται από συνδεδεμένη ομοσπονδία μέλος της FIG, για ένα έτος από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.


Κλείσιμο

Εάν τα προστατευτικά μέτρα που απαγορεύουν στους Ρώσους αθλητές να αγωνίζονται, εξακολουθούν να ισχύουν στις 17 Μαΐου 2023, η ποινή θα συνεχιστεί και θα λήξει έξι μήνες μετά την άρση του εν λόγω μέτρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο αθλητής δεν έχει αλλάξει άποψη και στηρίζερι την επιλογή του: «Το είδα με τον στρατό μας και κοίταξα τι σημαίνει αυτό το σύμβολο. Αποδείχθηκε ότι σημαίνει, «για την νίκη και για την ειρήνη». Δεν ευχήθηκα τίποτε κακό σε κανέναν, απλώς έδειξα την θέση μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Κλήθηκαν για κατάθεση οι δυο ψαράδες που είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον 14χρονο από τα Σεπόλια

Ιστορική στιγμή: Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης