Aταμάν: «Μεγάλη ομάδα με σπουδαίο προπονητή ο Ολυμπιακός»

Aταμάν: «Μεγάλη ομάδα με σπουδαίο προπονητή ο Ολυμπιακός»

O προπονητής της Εφές, Eργκίν Αταμάν μίλησε στην ιστοσελίδα της Euroleague για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό (19/5,19:00) και τις βλέψεις των Τούρκων στο Βελιγράδι

ataman
Η Εφές θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό (19/5, 19:00) στον πρώτο ημιτελικό της Euroleague, με τον Εργκίν Αταμάν να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Πειραιώτες.

Ο Τούρκος head coach μίλησε στην ιστοσελίδα της Euroleague και τόνισε πως σκέφτεται μόνο την κατάκτηση του τίτλου, ενώ πρόσθεσε πως γνωρίζει το σύστημα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αταμάν 

«Ποτέ δεν λέω στους παίκτες μου να μην σουτάρουν, να μην χρησιμοποιήσουν ένα πρόωρο fastbreak. Θέλω ψυχικά να αισθάνονται ελεύθεροι στο γήπεδο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου γιατί δεν θέλω οι παίκτες μου όταν έρθουν να παίξουν στο γήπεδο να σκέφτονται πάρα πολύ τι ζητάει ο προπονητής από αυτούς. Μου αρέσει να τους διδάσκω πριν, στην πράξη, στην preseason.

atamana_1


Κλείσιμο
Οι παίκτες είναι υπεύθυνοι. Για μένα το μπάσκετ είναι ένα απλό παιχνίδι. Αν γίνεται περίπλοκο το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο για τους παίκτες να δείξουν τις δεξιότητες τους στο ματς. Κάποιος πρέπει να δουλέψει περισσότερο στην άμυνα, κάποιος στα ριμπάουντ, κάποιος στο fastbreak, κάποιος στο σετ παιχνίδια και κάποιος πρέπει να ελέγχει τα αποδυτήρια της ομάδας. Όταν χτίζεις την ομάδα, δεν επιλέγεις μόνο τους καλύτερους παίκτες, πρέπει να σκέφτεσαι τα πάντα. Δεν μου αρέσουν μόνο παίκτες που σκοράρουν 20 ή 25 πόντους σε κάθε ματς, αλλά οι άλλοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Ολοι πρέπει να είναι χαρούμενοι που μοιράζονται τους ρόλους στην ομάδα. Και χτίζουμε την ομάδα με αυτή τη χημεία.


Στην ομάδα υπάρχει ίδιος σεβασμός για τον Σέιν Λάρκιν και για τον Τζέιμς Άντερσον. Ίδιος σεβασμός για τον Βασίλιε Μίσιτς ή τον Κρις Σίνγκλετον. Ο καθένας χρειάζεται να βοηθάει τους φίλους του»

Για το Final Four του Βελιγραδίου είπε: «Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε άλλη μια φορά τον τίτλο. Δυο φορές χάσαμε από τη Μπαρτσελόνα και μια φορά από Ολυμπιακό και Ρεάλ. Όμως είναι Final 4 και θα δούμε την απόδοση, την υγεία, το σχήμα των παικτών».

Για τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε παιχνίδι έχεις διαφορετική απόδοση από τους παίκτες σου. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχει σπουδαίο προπονητή, έκανε εξαιρετική χρονιά αυτή τη σεζόν. Γνωρίζουμε το σύστημά τους, γνωρίζουν το σύστημά μας. Δεν ξέρω ποια απόδοση θα δείξουν οι παίκτες στο γήπεδο. Σε αυτές τις προπονήσεις, θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες μας για να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μου αρέσει περισσότερο να παρακολουθώ τα παιχνίδια που παίξαμε εναντίον τους. Όπως και τα ματς τους με τη Μονακό».

Για τη σεζόν στην Εφές: «Η πιο δύσκολη χρονιά γιατί μετά την κατάκτηση του τίτλου, ίσως χάσαμε το κίνητρο κάποια στιγμή, επειδή πέρυσι φτάσαμε στον στόχο. Φέτος ξεκινήσαμε σιγά σιγά, για να κερδίσουμε τα πάντα. Ίσως οι άλλες ομάδες με τις οποίες παίξαμε να είχαν μεγάλο κίνητρο. Η ομάδα μου ψυχολογικά θα είναι έτοιμη. Έχουμε σπουδαίους παίκτες και θα έχουμε 100% κίνητρο για να κερδίσουμε άλλη μια φορά».

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα, μετριοπαθής και… ΠΑΣΟΚ η Κεντρική Επιτροπή - Οι πρωτιές και η «αποκαθήλωση» της παλιάς φρουράς

Ρωσία - Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ για τη Ρωσία

«Είναι φονιάς»: Ο ίδιος γιατρός με τον γαστρικό δακτύλιο σκότωσε και τη 14χρονη Γωγώ, λέει ο πατέρας της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης