Super League 1, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Επιτέλους νίκη και 2η θέση κόντρα στα... δεύτερα του ΠΑΟ

Super League 1, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Επιτέλους νίκη και 2η θέση κόντρα στα... δεύτερα του ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με εννέα αναπληρωματικούς, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος του Τριφυλλιού και πήρε εμφατικά το πρώτο του τρίποντο μετά από 11 ματς, σπάζοντας και το αήττητο του Τριφυλλιού στα play offs της Super League 1  - Αποβολή Μακέντα με δυο κίτρινες σε 10 λεπτά, χάνει τον τελικό!

5601108
Ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο από τους δύο τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο «έπαθλο» ήταν η 2η θέση στο πρωτάθλημα, το δεύτερο θα κριθεί σε τέσσερα βράδια στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Με το μυαλό στον τελικό

Με το μυαλό στον τελικό του Σαββάτου οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές και αρκετές δοκιμές. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Λευτέρη Λύρατζη, προκειμένου οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να αποκτήσουν ρυθμό, ενώ για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, είχε στον πάγκο τους Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα και Ζαμπά. Εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Γιάσμιν Κούρτιτς, ενώ ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής για να πάρει ανάσες ενόψει του τελικού.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια (στο 54ο παιχνίδι της σεζόν!) με τετράδα στην άμυνα τους Λύρατζη, Βαρέλα, Ίνγκασον και Σίντκλεϊ.

Οι τριάδα των χαφ αποτελούταν από τους Τσιγγάρα, Σβαμπ και Σοάρες, στις δύο πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Μπίσεσβαρ και Αν. Ζίβκοβιτς, ενώ ο Άκπομ βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με εννιά αλλαγές ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός κατέβηκε στην Τούμπα με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά αλλά το μυαλό όλων ήταν φυσιολογικά στον τελικό του Σαββάτου. Αυτό φάνηκε και από τις αρχικές επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος άλλαξε κατά 9/11 την ενδεκάδα σε σχέση με το 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, επιλέγοντας να επαναφέρει το 3-4-3.

Ο Σωκράτης Διούδης επέστρεψε στην κάτω από τα δοκάρια μετά από δύο μήνες. Τελευταία του παρουσία ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1) τον περασμένο Μάρτιο. Οι Κουρμπέλης, Σάρλια, Σένκεφελντ αποτελούσαν την τριάδα στο κέντρο της άμυνας, με τον Γκατσίνοβιτς δεξί μπακ-χαφ και τον Χατζηθεοδωρίδη στο απέναντι άκρο. Μπροστά του ήταν ο Βιτάλ, στο δεξί άκρο ο Χατζηγιοβάνης, οι Μαουρίτσιο και Αλεξανδρόπουλος στα χαφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ απ’ την αρχή

Κλείσιμο
Ο ΠΑΟΚ πήρε από το ξεκίνημα του ματς την μπάλα στα πόδια του και έφτασε κοντά στο 1-0 με την κεφαλιά του Άκπομ (ο Διούδης ήταν στη σωστή θέση και του είπε «όχι»), αλλά δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην κοντινή προβολή του Σβαμπ. Ο «Δικέφαλος» έβγαλε μια εξαιρετική κομπίνα από την εκτέλεση του Ζίβκοβιτς και την κεφαλιά του Ίνγκασον που έφερε τον Αυστριακό χαφ σε θέση για γκολ (1-0).

Οι «ασπρόμαυροι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν, έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να μαρκάρουν πολλές φορές με τα μάτια. Ο ΠΑΟΚ ήθελε και ένα δεύτερο το γκολ. Και το βρήκε πολύ γρήγορα και εύκολα. Στο 21ο λεπτό ήρθε το 2-0 με την κοντινή προβολή του Τσούμπα Άκπομ.

Ο Αγγλονιγηριανός φορ βρήκε για 11η φορά τη φετινή σεζόν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η κορυφαία προσωπική επίδοσή του. Καλύτερη από τα 10 γκολ που είχε την σεζόν 2019-20 με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Στο 37ο λεπτό ο «Δικέφαλος» άγγιξε το 3-0 με το δυνατό σουτ του Σοάρες, Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας ότι δεν μπορεί να σταθεί με επιτυχία το «3-4-3», γύρισε σε «4-3-3», φέρνοντας τον Κουρμπέλη στη θέση του αμυντικού χαφ, ο Παναθηναϊκός φάνηκε περισσότερο στο γήπεδο και κατέγραψε, έστω στο 40ο λεπτό, την πρώτη τελική προς την εστία του Πασχαλάκη.

Αρχισαν να σκέφτονται τον τελικό

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί, να είναι η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της (έκλεισε το πρώτο μισό με 63%), απειλούσε από στατικές μπάλες με τους παίκτες του να κερδίζουν κατά κράτος όλες σχεδόν τις εναέριες μονομαχίες.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας ο Λουτσέσκου άρχισε να λειτουργεί ξεκάθαρα με την προετοιμασία των παικτών του για τον τελικό του Σαββάτου. Η κερκίδα της Τούμπας το έκανε από πολύ νωρίτερα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να βγάζει Μπίσεσβαρ, Άκπομ και Ινγκασον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Νέλσον Ολιβέιρα, που απείλησε στο 66ο λεπτό, αλλά τον πρόλαβε η (δεύτερη) αλλαγή του Γιοβάνοβιτς, ο νεαρός Βαγιαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, το έκανε εξαιρετικά αλλά ο Καρλίτος χάλασε όλη την προσπάθεια, την ώρα που σηκωνόταν το ταμπελάκι του 4ου με το νούμερο του Αντρέ Βιεϊρίνια που μπήκε στο γήπεδο μαζί με τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Όλες οι αλλαγές είχαν στόχευση τον τελικό του Σαββάτου.

Δεκαπέντε λεπτά πριν το φινάλε η Τούμπα χειροκρότησε τον Ζοσέ Μαουρίσιο την ώρα που έδινε τη θέση του στον Μακέντα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Βραζιλιάνου χαφ την τριετία 2017-2020, δευτερόλεπτα μετά την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Οι Καντουρί και Σίντκλεϊ «έκρυψαν την μπάλα», ωστόσο ο Σβαμπ τα χάλασε στην τελική προσπάθεια.

Προς το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός απείλησε, πρώτα με τον Μακέντα (86’) και στη συνέχεια με τον Βαγιαννίδη (88’) χωρίς πάντως να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

MVP: Ο Στέφαν Σβαμπ και σκόραρε και περιοχή πάτησε και βοήθησε στην ανάπτυξη, ίσως έκανε το καλύτερο παιχνίδι το τελευταίο εξάμηνο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση 70 λεπτών από τον Λευτέρη Λύρατζη. Ο Καβαλιώτης μπακ έδειξε έτοιμος για τον τελικό του Σαββάτου.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ρόλο που του έδωσε ο Γιοβάνοβιτς.

Η ΓΚΑΦΑ: Μεγάλη η ευθύνη Σάρλια - Κουρμπέλη στη φάση του 2-0. Έχασαν απ’ τα μάτια τους τον Άκπομ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Σλοβένος Κρούζλιακ δεν είχε κανένα σοβαρό πρόβλημα, σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μακέντα για το πάτημα του Ιταλού πάνω στον Σβαμπ.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και πήρε αυτό που ήθελε από την τελευταία αναμέτρηση του φετινού πρωταθλήματος. Η νίκη τον κράτησε στη 2η θέση και η εμφάνιση του έφτιαξε την ψυχολογία ενόψει του τελικού. Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών φάνηκε στο γήπεδο προς το τέλος του αγώνα


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (72’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον (62’ Μιχάι), Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (61΄ Μιτρίτσα), Άκπομ (62’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (86’ Πέρεζ), Σάρλια, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας), Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο (75’ Μακέντα), Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάννης, Βιτάλ, Καρλίτος.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα, μετριοπαθής και… ΠΑΣΟΚ η Κεντρική Επιτροπή - Οι πρωτιές και η «αποκαθήλωση» της παλιάς φρουράς

Ρωσία - Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ για τη Ρωσία

«Είναι φονιάς»: Ο ίδιος γιατρός με τον γαστρικό δακτύλιο σκότωσε και τη 14χρονη Γωγώ, λέει ο πατέρας της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης