Championship, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2: Προβάδισμα για τον τελικό του Γουέμπλεϊ

Championship, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2: Προβάδισμα για τον τελικό του Γουέμπλεϊ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη «άλωσε» την έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-2) και έκανε βήμα πρόκρισης για τον τελικό των play off ανόδου της φετινής Championship

Fporest1
Την τελευταία φορά που οι δυο τους συναντήθηκαν σε play off ανόδου (2002 -2003), η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υπερίσχυσε και έβαλε το λιθαράκι της για την παραμονή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Championship.

Αυτή τη φορά ωστόσο, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έστησε τις βάσεις για να πάρει... εκδίκηση και μαζί το εισιτήριο της επιστροφής στην Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι άλωσαν την έδρα των Blades (1-2) και έκαναν βήμα πρόκρισης για τον τελικό των play off ανόδου στο «Γουέμπλεϊ», εκεί όπου ο προκρινόμενος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ Χάντερσφιλντ και Λούτον.

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Φόρεστ φρόντισε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και να χαλυβδώσει την κυριαρχία της στο χορτάρι.

Μόλις στο 11΄ ο Έγκαρ γλίστρησε στην περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στον Κόλμπακ να γράψει το 1-0 από κοντά και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σάριτζ έσωσε τη Νότιγχαμ με απομάκρυνση της μπάλας πάνω στη γραμμή και ασυνείδητα έδωσε το έναυσμα για... αντεπίθεση.

Η Νότιγχαμ ανέβηκε, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και σπαταλούσε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, με κυριότερες το πλασέ του Τζόνσον στο 38΄και τη διπλή επέμβαση του Φοντέριγχαμ δυο λεπτά αργότερα.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο μέρος η Σέφιλντ προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της και εν μέρει το κατάφερε. Οι γηπεδούχοι πήραν τη μπάλα στα πόδια τους, έκλεισαν τη Φόρεστ στην περιοχή τη, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Κι αφού το 1-1 δεν ήρθε ποτέ, η Νότιγχαμ βρήκε τους χώρους στην αντεπίθεση για να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Στο 70΄ένα ακόμα λάθος του Έγκαρ έδωσε την ευκαιρία στη Φόρεστ να φύγει στην κόντρα και ο - μοιραίος μέχρι τότε - Τζόνσον πήρε το αίμα του πίσω για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν το ματς και τελικά δικαιώθηκαν στο 90΄! Ο Γουάιτ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαμπά έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπέργκε μείωσε με κεφαλιά στο τελικό 2-1, αναπτερώνοντας μερικώς τις ελπίδες της Σέφιλντ ενόψει της ρεβάνς στο «City Ground» στις 17 Μαΐου.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης