Ο Μπενζεμά στο πάνθεον της «φουριόζας» Βασίλισσας

Ο Μπενζεμά στο πάνθεον της «φουριόζας» Βασίλισσας

Eπιασε τον Ραούλ στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης (από 323 γκολ έκαστος), η οποία έκανε μια καλή… προπόνηση με «φονικό» τον Βινίσιους Ζούνιορ (παρθενικό χατ - τρικ) και απολαυστικό Λούκα Μόντριτς (τρεις ασίστ για πρώτη φορά με τη Ρεάλ) απέναντι σε μια Λεβάντε (6-0) που υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη δεύτερη κατηγορία

Στιγμιοτυπο_2022-05-13__12_30_04_πμ
16 ημέρες πριν από τον τελικό του Champions League με την Λίβερπουλ (Σάββατο 28/05, 22:00), η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους Κόκκινους του Γιούργκεν Κλοπ για την αγωνιστική της κατάσταση.

Η Βασίλισσα ήταν πολύ κεφάτη, «κατάπιε» τη Λεβάντε (6-0), σφράγισε τον υποβιβασμό της και είδε τον Καρίμ Μπενζεμά να γράφει μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του, αφού έπιασε τον Ραούλ στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στον σύλλογο της ισπανικής πρωτεύουσας.


Σε σχέση με την ανώδυνη ήττα στο ντέρμπι από την Ατλέτικο ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του Ντάνι Καρβαχάλ, Νταβίντ Αλάμπα, Μαρσέλο, Ντάνι Θεμπάγιος, Ίσκο, Γκάρεθ Μπέιλ, Εντέν Αζάρ και Μάρκο Ασένσιο, επανέφερε στην ενδεκάδα τους Τιμπό Κουρτουά, Φεδερίκο Βαλβέρδε, Λούκα Μόντριτς, Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους Ζούνιορ.

Ο Αλέσιο Λίστσι, προπονητής μιας Λεβάντε που έπαιζε για την επιβίωσή της και έκανε το «pasillo» στην πρωταθλήτρια (σε αντίθεση με την Ατλέτικο), επέλεξε μια ενδεκάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τους Ντάνι Γκόμεθ (μεγαλωμένος στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ) και Χοσέ Λουίς Μοράλες στην επιθετική γραμμή.


Ρεσιτάλ Μόντριτς, ιστορικός Μπενζεμά

Στο (προ) τελευταίο τους ματς φέτος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά από την αρχή, με τον Μπενζεμά να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Ντάνι Κάρδενας με το «καλημέρα» (3’).

Οι φιλοξενούμενοι, μην έχοντας και άλλη επιλογή, ρίσκαραν και έψαξαν, χωρίς αποτέλεσμα, την εστία του Κουρτουά, δεχόμενοι όμως το πρώτο γκολ από έναν ποδοσφαιριστή που σίγουρα δεν περίμεναν.

Κλείσιμο
Ο Φερλάν Μεντί, περί ου ο λόγος, προωθήθηκε στον κενό χώρο ύστερα από μπαλιά του Μόντριτς, μπήκε στην περιοχή από πλάγια, πλάσαρε άψογα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (13’).

Επτά λεπτά αργότερα και αφού ο Βαλβέρδε είχε διπλή ευκαιρία (η δεύτερη με δοκάρι), ένας άλλος Γάλλος της Ρεάλ φώναξε, όπως πάντα φέτος, παρών. Ο Μπενζεμά με κεφαλιά ευχαρίστησε τον Βινίσιους Ζούνιορ για μια ακόμα ασίστ και έφτασε τα 44 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια!

Κυρίως, όμως, έφτασε τα 323 τέρματα με την φανέλα της Ρεάλ (σε 603 ματς), όσα δηλαδή και ο θρυλικός Ραούλ Γκονθάλεθ Μπλάνκο (αυτός σε 741 παιχνίδια), δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Βασίλισσας, πίσω μόνο από τον απλησίαστο Κριστιάνο Ρονάλντο (450).

Πρώτο χατ - τρικ ο Βινίσιους

Η Ρεάλ είχε πολλά κέφια και, κόντρα σε μια ομάδα που ήξερε πως ήταν ήδη στη Segunda Division, δεν σταμάτησε να επιτίθεται κατά κύματα. Ευκαιρίες για Βινίσιους Ζούνιορ, Βαλβέρδε, Μπενζεμά και ακυρωθέν γκολ μέσω VAR για τον Ροντρίγκο, ο οποίος… ρέφαρε λίγο αργότερα, πλασάροντας εύστοχα από κοντά ύστερα από δεύτερη ασίστ του καταπληκτικού και πάλι Μόντριτς (34’).

Νέα σωτήρια απόκρουση του Κάρδενας σε προσπάθεια του Βαλβέρδε που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Ουρουγουανός είχε στη συνέχεια και νέο σουτ στο οριζόντιο (!) με τον εφιάλτη της Λεβάντε να μην έχει τελειωμό στο πρώτο μέρος, παρά τις δύο αλλαγές… απελπισίας του Λίστσι.

Ο 36χρονος Μόντριτς που μοιάζει με… 20άρη, συνδυάστηκε με τον Βινίσιους Ζούνιορ ο οποίος, ύστερα από την τρίτη ασίστ του Κροάτη στην βραδιά (πρώτη του φορά ως παίκτης της Ρεάλ), νίκησε τον Κάρδενας από πλάγια θέση, φτάνοντας τα 19 γκολ (έχει και άλλες τόσες ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις (45’).

Ο Μόντριτς έκανε… ποδαρικό στο δεύτερο μέρος με μια ακόμα ευκαιρία που έβγαλε ο Κάρδενας, η Λεβάντε «απάντησε» με ωραίο σουτ του Πεπέλου που έφυγε λίγο άουτ, αλλά η συνέχεια άνηκε ξανά στη Ρεάλ.

Ο Ροντρίγκο «έσκαψε» την μπάλα και την έστειλο λίγο άουτ ύστερα από μαγική ασίστ του Μπενζεμά, γκολ του Βινίσιους ακυρώθηκε ορθά για (οριακό) οφσάιντ του Βραζιλιάνου, ο οποίος όμως βρήκε (νόμιμα) δίκτυα λίγο αργότερα, σπρώχνοντας την μπάλα στο βάθος της κενής εστίας, ύστερα από χορευτικό (χωρίς εισαγωγικά) και ασίστ του Μπενζεμά (68’).

Μόντριτς και Μπενζεμά δεν ολοκλήρωσαν το 90λεπτο (rotation γαρ) και γνώρισαν την αποθέωση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το οποίο αφιέρωσε τα τελευταία λεπτά στο να τραγουδάει συνθήματα… κούπας ενόψει του ραντεβού με την Λίβερπουλ στο Παρίσι και να υποκλίνεται στον Βινίσιους, ο οποίος με πλασέ από κοντά σημείωσε το πρώτο του χατ - τρικ ως Μπλάνκο (82’).

Ευρώπη η Σοσιεδάδ, πολύ κοντά η Βιγιαρεάλ

Στα άλλα δύο παιχνίδια με τα οποία έκλεισε η 36η αγωνιστική της La Liga, η έκτη Ρεάλ Σοσιεδάδ εξασφάλισε ότι θα παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την επόμενη σεζόν, ενώ η έβδομη Βιγιαρεάλ έκανε άλμα, καταρχήν, για να βρίσκεται τουλάχιστον στο Europa Conference League.

Οι Βάσκοι, όντες πολύ πιο αποτελεσματικοί, επικράτησαν στο Σαν Σεμπαστιάν με 3-0 (19’ Σέρλοθ, 53’ πέν. Γιανουζάι, 90’+8’ πέν. Πόρτου) της Κάντιθ, η οποία εξακολουθεί να φλερτάρει με τον υποβιβασμό, αφού είναι 17η και μόλις στο +2 από την 18η Μαγιόρκα.

Στη Μαδρίτη, το Κίτρινο Υποβρύχιο πέρασε επιβλητικά από την έδρα της (αδιάφορης) Ράγιο Βαγιεκάνο με 5-1 (21’ Γκουαρδιόλα - 3’, 88’ Πεδράθα, 27’ Φόιθ, 38’ Αλκάθερ, 45’+1’ Πάου Τόρες) και, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, βρίσκεται στο +4 σε σχέση με την όγδοη Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ, Βαγέχο, Νάτσο (82’ Μάριο Χίλα), Μεντί - Βαλβέρδε (75’ Κρόος), Μόντριτς (75’ Πίτερ Γκονθάλεθ), Καμαβινγκά - Ροντρίγκο (62’ Μαριάνο Ντίαθ), Μπενζεμά (75’ Γιόβιτς), Βινίσιους Ζούνιορ.

Λεβάντε (Αλέσιο Λίστσι): Κάρδενας - Μιραμόν, Κάσερες (39’ Καμπάνια), Ποστίγκο, Ρόμπερ Πιέρ (77’ Βέζο), Σον - Πεπέλου - Ραντόγια (39’ Μπάρδι), Μελέρο (57’ Καντέρο) - Ντάνι Γκόμεθ (57’ Ροτζέρ), Μοράλες.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 36 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 84, Μπαρτσελόνα 72, Ατλέτικο Μαδρίτης 67, Σεβίλλη 66, Μπέτις 61, Ρεάλ Σοσιεδάδ 59, Βιγιαρεάλ 56, Αθλέτικ Μπιλμπάο 52.



Πηγή: Gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμιος τρόμος για μια «μεγάλη ύφεση»: Bουτιά στις αγορές, τριγμοί στην ΕΕ και «γκρίζες ζώνες» στις κυρώσεις


Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το θέατρο διάρκειας 10 ωρών της απολογίας του - Γιατί η έδρα τον «ξετίναξε» με ερωτήσεις


Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθαρές θέσεις για τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τις σχέσεις με ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης