Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Βήμα Champions League και χωρίς «pasillo» στα… δεύτερα της Βασίλισσας (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Βήμα Champions League και χωρίς «pasillo» στα… δεύτερα της Βασίλισσας (vid)

Με πέναλτι - γκολ του Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό, η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε στο ντέρμπι μια Ρεάλ που ξεκίνησε χωρίς οκτώ βασικούς και έκανε άλμα εξασφάλισης του εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης σεζόν - «Τύπος και διαιτητές σας κάνουν pasillo εδώ και 120 χρόνια» έγραφαν σε πανό οι Ροχιμπλάνκος για τους πρωταθλητές

atletico-real
Μετά την Μπαρτσελόνα, το Champions League της επόμενης περιόδου θα έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Με πέναλτι - γκολ του Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό, οι Ροχιμπλάνκος λύγισαν (1-0) μια Ρεάλ που ξεκίνησε χωρίς οκτώ βασικούς και, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της La Liga, απέχει πλέον έξι βαθμούς από την πέμπτη Μπέτις.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος δεν υπολογίζει σταθερά λόγω τραυματισμού τον Ζοάο Φέλιξ, επέλεξε για επιθετικό δίδυμο τους Άνχελ Κορέα και Ματέους Κούνια, αφήνοντας στον πάγκο Αντουάν Γκριεζμάν και Λουίς Σουάρες.

Φουλ ροτέισον από τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος άφησε στον πάγκο επτά βασικούς, μετά την υπέρ προσπάθεια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και σκεπτόμενος τον τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ (Σάββατο 28/05, 22:00): Τιμπό Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Φερλάν Μεντί, Λούκα Μόντριτς, Φεδερίκο Βαλβέρδε, Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά. Εκτός παρέμεινε λόγω τραυματισμού και ο Νταβίντ Αλάμπα.

VAR, πέναλτι και γκολ ο Καρασκό
Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν έκαναν «pasillo» στους πρωταθλητές, όπως άλλωστε είχαν ξεκαθαρίσει, μπήκαν πιο δυνατά, ίσως και με την… ώθηση του Νταρθ Βέιντερ και των Stormtroopers που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Wanda Metropolitano» πριν από το ματς, στο πλαίσιο διαφήμισης της σειράς «Obi-Wan Kenobi», η οποία έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη (04/05), συμπίπτοντας με την «παγκόσμια ημέρα Star Wars». Ναι, υπάρχει και τέτοια.

Και, αντί για pasillo, υπήρχε ένα τεράστιο πλακάτ με το οποίο οι φίλοι της Ατλέτικο ήθελαν ξεκάθαρα να πικάρουν την Ρεάλ, το οποίο έγραφε: «Entre la prensa y los de amarillo, 120 años de pasillo». Σε ελεύθερη μετάφραση: «Τύπος και διαιτητές σας κάνουν pasillo εδώ και 120 χρόνια».

Κλείσιμο


Η Ατλέτικο ήθελε τη νίκη για να κάνει άλμα εξόδου στο Champions League και άγγιξε το γκολ μόλις στο τέταρτο λεπτό, με διαγώνιο σουτ του Κορέα που έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Αντρέι Λούνιν.

Η… εναλλακτική εκδοχή της Ρεάλ δεν έβρισκε τα πατήματά της, αφού δεν είχε χημεία και έκανε εύκολα λάθη, τα οποία δεν εκμεταλλευόταν η Ατλέτικο, παρά την διάθεση του (κορυφαίου) Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό και την σαφώς μεγαλύτερη αγωνιστική ένταση σε σχέση με τους Μπλάνκος.

Η Ρεάλ δεν είχε δημιουργία, δεν είχε πίεση, δεν είχε αγωνιστική ένταση, αλλά η Ατλέτικο αδυνατούσε να κάνει κλασικές ευκαιρίες και να προηγηθεί στο σκορ, με τον Νάτσο να διώχνει σωτήρια τελική προσπάθεια του Κούνια, με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Εντέλει, ό, τι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Σιμεόνε, το πέτυχε το… VAR. Ο Χεσούς Βαγέχο, σε μια διεκδίκηση με τον Κούνια μέσα στην περιοχή, πάτησε τον Βραζιλιάνο, ο διαιτητής κατέφυγε στο VAR και έδειξε (ορθά;) την άσπρη βούλα, από την οποία ο Καρασκό νίκησε τον Λούνιν και άνοιξε το σκορ (40’), έχοντας σημειώσει και τα τρία τελευταία γκολ της Ατλέτικο στο πρωτάθλημα.



Η Ρεάλ, άφαντη μέχρι εκείνο το σημείο, αντέδρασε (ως συνήθως) στα δύσκολα και πριν από την ανάπαυλα είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, πρώτα σε σουτ του Τόνι Κρόος που «έγλειψε» το δοκάρι της εστίας του Γιάν Όμπλακ και, στη συνέχεια, σε κακή τελική προσπάθεια του Λούκα Γιόβιτς, μόνος του προ του Σλοβένου τερματοφύλακα.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Η Ατλέτικο, όπως συνηθίζει όταν προηγείται στο σκορ, έκανε ένα βήμα πίσω για να προφυλάξει τα μετόπισθεν, με την Ρεάλ να παίρνει μέτρα μέσα στο γήπεδο, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με εξαίρεση μια καλή φάση με πρωταγωνιστή τον Γιόβιτς.

Ο Γκριεζμάν, ο οποίος πήρε την θέση του Κορέα στην ανάπαυλα, είχε το πρώτο (σχετικά) καλό σουτ των Ροχιμπλάνκος στο δεύτερο μέρος, το οποίο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, ειδικά από την πλευρά της Ατλέτικο.

Αδύναμο σουτ του Καζεμίρο στα χέρια του Όμπλακ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από γενικό… ύπνο της άμυνας των γηπεδούχων, οι οποίοι απάντησαν δευτερόλεπτα μετά με σουτ άουτ του Καρασκό, ο οποίος άγγιξε το δεύτερό του γκολ και της ομάδας του.

Ο Αντσελότι είπε να βάλει λίγο… αλατοπίπερο στην ομάδα του και έριξε ταυτόχρονα Βαλβέρδε και Βινίσιους στο γήπεδο αντί των Καζεμίρο (με τον οποίο αστειεύτηκε την στιγμή της αλλαγής, χαρακτηριστικό του εξαιρετικού κλίματος στην Ρεάλ) και Γιόβιτς, με την Ατλέτικο όμως να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 2-0, σε πλασέ του Κούνια που απέκρουσε καθοριστικά ο Λούνιν (62’).

Η ευάλωτη αμυντικά Ρεάλ απάντησε με δύο ευκαιρίες του Βαλβέρδε, η πρώτη σε μακρινό σουτ που έφυγε λίγο άουτ και η δεύτερη σε «κεραυνό» που έβγαλε θεαματικά ο Όμπλακ, την ώρα που ο Αντσελότι έριχνε στο ματς και Μεντί - Μόντριτς αντί Μιλιτάο - Κρόος για να φρεσκάρει μια ομάδα που έβλεπε σχεδόν σαν «φιλικό» το μαδριλένικο ντέρμπι.

Δύο ακόμα ευκαιρίες του Γκριεζμάν με ισάριθμα σουτ άουτ μέσα από την περιοχή, δοκάρι (!) σε πλασέ του Καρασκό (77’) για μια Ατλέτικο που… επέμενε να μην «τελειώσει» το ματς, αφήνοντας ζωντανή την αντίπαλό της.

Και αυτή, ως γνωστόν (ρωτήστε Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι να σας πουν!), δεν τα παρατάει ποτέ. Βαλβέρδε, Βινίσιους και Ασένσιο φλέρταραν με το 1-1, ο Όμπλακ όμως υπενθύμισε γιατί θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στον κόσμο.

Οι αποκρούσεις του Σλοβένου και μια κεφαλιά άουτ του Νάτσο από ιδανική θέση κράτησαν τρεις πολύτιμους βαθμούς για την Ατλέτικο, η οποία νίκησε για πρώτη φορά την Ρεάλ από το 2018 και επτά διαδοχικά ντέρμπι χωρίς νίκη (πρώτη νίκη στο «Wanda Metropolitano» και πρώτη γενικά από το... 2016), κάνοντας άλμα ανανέωσης του εισιτηρίου για το Champions League για δέκατη διαδοχική σεζόν.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Βρσάλικο, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλδο (73’ λ. τρ. .Φελίπε) - Γιορέντε, Κόκε, Κοντογκμπιά, Καρασκό - Ματέους Κούνια, Κορέα (46’ Γκριεζμάν).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο (68’ Μεντί), Βαγέχο, Νάτσο - Καζεμίρο (61’ Βαλβέρδε), Κρόος (68’ Μόντριτς), Καμαβινγκά - Ασένσιο, Γιόβιτς (61’ Βινίσιους Ζούνιορ), Ροντρίγκο.



Χωρίς νικητή στην Βαρκελώνη
Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Εσπανιόλ και Οσασούνα στην έδρα της πρώτης, με το μέλλον του Βιθέντε Μορένο στον πάγκο των Καναρινιών να θεωρείται εξαιρετικά αβέβαιο, ενόψει της επόμενης σεζόν.

Κακό ματς και ελάχιστες φάσεις, με την ομάδα της Παμπλόνα να μένει αήττητη στα πέντε τελευταία ματς. Ο Κίκε Μπάρχα άνοιξε το σκορ για την Οσασούνα στο 42ο λεπτό, ωστόσο στο 67' ο Νίκο Μελαμέντ έφερε το ματς στα ίσα.

Resumen de RCD Espanyol vs CA Osasuna (1-1)


Οι πρώτοι της La Liga (σε 35 αγώνες):
Ρεάλ Μαδρίτης (πρωταθλήτρια) 81
Μπαρτσελόνα 69
Σεβίλλη 65
Ατλέτικο Μαδρίτης 64
Μπέτις 58
Ρεάλ Σοσιεδάδ 56
Βιγιαρεάλ 53
Αθλέτικ Μπιλμπάο 52.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Εκλογές σε 12 μήνες, εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο» - Συγκλονίζει ο γιος ενός εκ των θυμάτων

Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας: Πώς και γιατί κάηκαν 11 ψυχές μέσα στο Euroferry Olympia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης