Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Τα Λιοντάρια έφαγαν τους Ροχιμπλάνκος

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Τα Λιοντάρια έφαγαν τους Ροχιμπλάνκος

Νίκη - ελπίδα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο της αποφασισμένης Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της αναιμικής επιθετικά και ευάλωτης αμυντικά Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0), η οποία βλέπει την θέση της στην τετράδα της La Liga να κινδυνεύει από την… φουριόζα Κυπελλούχο Μπέτις

athletic-atletico
Στο Κύπελλο Ισπανίας, η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέκλεισε κατά σειρά φέτος Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με νίκες στο «Σαν Μαμές». Ποια της είχε… ξεφύγει; Η Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία όμως τα Λιοντάρια φρόντισαν να… τακτοποιήσουν στο πρωτάθλημα (2-0), όπως βεβαίως είχαν κάνει και στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ!

Με τη σπουδαία αυτή νίκη, η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ κράτησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για την έβδομη θέση της La Liga και την έξοδο στο Europa Conference League, αφού πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από την Βιγιαρεάλ, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, από την πλευρά της, παραμένει μεν τέταρτη, αλλά απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς (με ματς περισσότερο) από την Μπέτις η οποία, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ορέγεται και την τετράδα για την έξοδο στο Champions League.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, στο επόμενο ματς θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια, άσπονδη συμπολίτισσα Ρεάλ (Κυριακή 08/05, 22:00), στην οποία βάσει πρωτοκόλλου υποχρεούται να κάνει «pasillo» για να της αποδώσει τα εύσημα για την επιτυχία της!

Αυτογκόλ με το «καλησπέρα»

Χωρίς Οϊχάν Σανθέτ και Ασιέρ Βιγιαλίμπρε ο Γκαρθία Τοράλ, ο οποίος παρέταξε σχεδόν την βασική του ενδεκάδα, με τον «Τσόλο» να μην υπολογίζει λόγω τραυματισμού τους πολύτιμους Στέφαν Σάβιτς - Ζοάο Φέλιξ, επιλέγοντας να αφήσει εκτός ενδεκάδας και τον αρχηγό Κόκε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, πιέζοντας ψηλά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είδαν τον Μάριο Ερμόσο να παίρνει κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό, ύστερα από φάουλ στον Ραούλ Γκαρθία, ο οποίος έφτασε τα 550 παιχνίδια στη La Liga, πιάνοντας τον θρύλο της Ρεάλ, Ραούλ, στην τρίτη θέση όλων των εποχών, πίσω μόνο από Αντόνι Θουμπιθαρέτα (622) και Χοακίν Σάντσεθ (596).

Κλείσιμο
Ο στόπερ, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει το ματς με την Ρεάλ (όπως και ο Ρεϊνίλντο), την… πάτησε στο όγδοο λεπτό, όταν προσπάθησε να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Ινιάκι Γουίλιαμς, στέλνοντας την στο βάθος της εστίας του Γιάν Όμπλακ.

Το αυτογκόλ του Ερμόσο έδωσε (επιπλέον) φτερά στην Αθλέτικ, η οποία λίγο αργότερα (14’) είχε δοκάρι σε σέντρα - σουτ του Γουίλιαμς, με την Ατλέτικο να μην μπορεί να ξεμπλοκάρει από την ασφυκτική πίεση των Λιονταριών μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τελική ευθεία, οι Ροχιμπλάνκος απείλησαν με κεφαλιά του Ζοφρουά Κοντογκμπιά που έφυγε λίγο άουτ, αλλά κυρίως με ατομική προσπάθεια και σουτ του Γιανίκ Φερέιρα - Καρασκό, που έδιωξε σε κόρνερ ο Γεράι Άλβαρεθ.

Δοκάρι ο Γκριεζμάν, σφραγίδα ο Γουίλιαμς

Στην ανάπαυλα, ο Σιμεόνε ρίσκαρε με την είσοδο του Άνχελ Κορέα αντί του Ρεϊνίλντο, αλλάζοντας την διάταξη για να ψάξει την ισοφάριση, την οποία άγγιξε στο 51’ ο Αντουάν Γκριεζμάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην οποία η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ουνάι Σιμόν.

Από το πιθανό 1-1 περάσαμε στο… πραγματικό 2-0, όταν ο Ίκερ Μουνιαΐν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Έκτορ Ερέρα, με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να μετατρέπει το πέναλτι σε γκολ, χάρη σε άψογη εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Το ματς είχε πάρει πλέον την… κατηφόρα για την Αθλέτικ και την… ανηφόρα για την Ατλέτικο η οποία, παρά την είσοδο των Κόκε, Ροντρίγκο Ντε Πολ και Ματέους Κούνια, γλίτωσε το 3-0 σε διπλή ευκαιρία των Μουνιαΐν και Ινιάκι. Στο 91', ο Κορέα άγγιξε το 2-1 σε σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά ήταν πλέον αργά...

Το φινάλε βρήκε τους Βάσκους να πανηγυρίζουν και να ελπίζουν στην ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά και τους Μαδριλένους να προβληματίζονται (και να προβληματίζουν) ενόψει των τεσσάρων «τελικών» που έχουν μπροστά τους για να διατηρήσουν την θέση τους στην τετράδα και το εισιτήριο για το… σεντόνι.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν - Ντε Μάρκος, Γεράι Άλβαρεθ, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε (87’ Μπαλενθιάγκα) - Νίκο Γουίλιαμς (74’ λ. τρ. Θάραγκα), Ντάνι Γκαρθία (75’ Βενθεδόρ), Μίκελ Βέσγκα, Μουνιαΐν - Ινιάκι Γουίλιαμς (77’ Άλεξ Μπερενγκέρ), Ραούλ Γκαρθία (87’ Βιβιάν).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Χιμένες, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (46’ Κορέα) - Γιορέντε, Ερέρα (65’ Κόκε), Κοντογκμπιά (70’ Ντε Πολ), Καρασκό (65’ Ματέους Κούνια), Ρενάν Λόντι - Σουάρες (65’ Βρσάλικο), Γκριεζμάν.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 34 αγώνες):
-Ρεάλ Μαδρίτης 81
-Σεβίλλη 64
-Μπαρτσελόνα (33) 63
-Ατλέτικο Μαδρίτης 61
-Μπέτις (33) 57
-Ρεάλ Σοσιεδάδ (33) 55
-Βιγιαρεάλ 52
-Αθλέτικ Μπιλμπάο 51

ملخص كامل مباراة اتلتيكو مدريد ضد اتلتيكو بلباو اليوم 2/0 مباراة مجنونة وجنون المعلق


ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Κατέστρεψαν το αεροδρόμιο, λένε οι Ουκρανοί

ΑΑΔΕ: 30 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Ε1 - Χωρίς φόρο 3 στα 4 εκκαθαριστικά

Στην Ουκρανία η Αντζελίνα Τζολί - Συνομιλεί με κόσμο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης