Σάκκαρη - Κις 2-1: Διπλή ανατροπή και πρόκριση για την Μαρία

Σάκκαρη - Κις 2-1: Διπλή ανατροπή και πρόκριση για την Μαρία

Η Σάκκαρη με τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισε το ματς με την Κις και μετά από 2,5 ώρες προκρίθηκε στην επόμενη φάση του όπεν στην Μαδρίτη - H Ντάρια Κασάτκινα επόμενη αντίπαλος της

Screenshot_64
Η Μαρία Σάκκαρη πήρε μία από τις δυσκολότερες προκρίσεις φέτος απέναντι στην Μάντισον Κις.

Κατάφερε να την κερδίσει με 2-1 σετ (6-7 (8), 6-3, 6-4 σε 2 ώρες και 30 λεπτά) βρισκόμενη δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο και σταματώντας ένα αρνητικό σερί τριών ηττών. Στον επόμενο γύρο θα παίξει με την Ντάρια Κασάτκινα.



Η Αμερικανίδα ήταν εξαιρετική στο πρώτο σετ, με την Σάκκαρη να αντέχει ωστόσο στο σερβίς της και να πηγαίνει στο tie break το οποίο έχασε στις λεπτομέρειες. Κέρδισε το δεύτερο με ένα break ενώ στο τρίτο δέχτηκε break νωρίς (0-2), γύρισε την κατάσταση και στο 4-4 και με σκορ 40-0 υπέρ της Κις, κατάφερε να κάνει απίθανο break και να σερβίρει στη συνέχεια για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο όπου την περιμένει η Ντάρια Κασάτκινα (κέρδισε την Αννα Μπόνταρ με 4-6, 6-4, 6-3)

Στις λεπτομέρειες το 1-0 η Κις
Η Κις ξεκίνησε κρατώντας εύκολα το σερβίς της. Δύσκολα ισοφάρισε η Μαρία που βρέθηκε με δύο break point στην πλάτη της, αλλά τα λάθη της Κις έφεραν το 1-1. Η Αμερικανίδα ωστόσο με δύο άσους στο επόμενο game κράτησε το προβάδισμα με 2-1.



Κλείσιμο
Πολύ δύσκολα η Σάκκαρη κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 2-2. Η Αμερικανίδα όμως με εξαιρετικό σερβίς έφτασε στο 3-2 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Σάκκαρη βελτίωσε το δικό της σερβίς και έφτασε εύκολα στο 3-3. Ωστόσο η Κις συνέχισε να πιέζει την Ελληνίδα τενίστρια που είχε μεν καλές επιστροφές, αλλά η αντίπαλός της ήταν πιο επιθετική για να φτάσει στο 4-3.


Δύο χαμένες επιστροφές της Κις έφεραν το 4-4, όμως σε ένα ακόμη service game η Αμερικανίδα είχε σωστά χτυπήματα και δυσκόλεψε τις επιστροφές της Σάκκαρη.

Η Μαρία σέρβιρε για να μείνει στο σετ και με αβίαστο λάθος της αντιπάλου της, τα κατάφερε (5-5). Τρεις λάθος επιστροφές της Σάκκαρη και ένας winner της Κις έφεραν το 6-5 για την Αμερικανίδα. Η Σάκκαρη όμως οδήγησε το σετ σε tie break.

Στο 4-5 της Κις, η Σάκκαρη έβγαλε δύο ωραίους winner και βρέθηκε με set point. Ωστόσο ισοφάρισε η Κις με καλό σερβίς σε 6-6 και το tie break συνεχίστηκε με την Αμερικανίδα να χάνει δύο ευκαιρίες για το σετ, αλλά στην τρίτη να τα καταφέρνει και να παίρνει το tie break με 10-8.

Ενα break και ισοφάριση για την Σάκκαρη
Η Σάκκαρη βρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο και άρχισε το σετ με ένα love service game. Με άσο όμως και με το δικό της love service game ισοφάρισε η εξαιρετική σήμερα Κις.

Η Μαρία με μια πολύ όμορφη λόμπα διατήρησε το προβάδισμα με 2-1. Το 2-2 ήρθε εύκολα για την Κις, όμως με βελτιωμένο σερβίς η Μαρία δυσκόλεψε τις επιστροφές της αντιπάλου της για να προηγηθεί με 3-2.


Το πρώτο break στο ματς ήρθε για την Σάκκαρη! Δύο λάθη της Κις και μία λόμπα της Μαρίας έφεραν το υπέρ της 4-2 και στη συνέχεια στο σερβίς της ήρθε το 5-2 από ένα χαμένο φόρχαντ της Αμερικανίδας.

Η Κις με love service game μείωσε 5-3, αλλά η Ελληνίδα τενίστρια σέρβιρε εξαιρετικά και έφτασε εύκολα στο 6-3, στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ.

Ανατροπή με break στο 4-4 από 40-0 για Σάκκαρη
Η Κις πήρε εύκολα το πρώτο γκέιμ και με break έφτασε στο 2-0. Ομως πρόσφερε ένα break αμέσως στην Σάκκαρη χάνοντας έναν πολύ εύκολο πόντο πάνω στο φιλέ. Η Μαρία μείωσε σε 2-1 και έμεινε ζωντανή στο ματς, σβήνοντας το προηγούμενο break.

Με λάθος της Κις ήρθε το 2-2 για την Σάκκαρη, με την Αμερικανίδα να παίρνει στη συνέχεια προβάδισμα με 3-2. Η Μαρία με τα λάθη της Κις ισοφάρισε 3-3 και έφτασε σε break με την βοήθεια του φιλέ και λάθος της Αμερικανίδας.

Ομως η Κις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έκανε break με την σειρά της, για να ισοφαρίσει 4-4. Το... απίθανο έγινε στο σερβίς της Κις. Η Αμερικανίδα ήταν μπροστά με 40-0 και ανεξήγητα άρχισε το ένα λάθος μετά το άλλο, για να κάνει το break η Σάκκαρη και να προηγηθεί με 5-4, πηγαίνοντας να σερβίρει για το ματς!

Εφτασε σε διπλό match point και με έναν winner στη διαγώνιο τα κατάφερε.

Πηγή: https://www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης