Serie A: «Όρθια» η Ρόμα μέσα στο «Μαραντόνα», νέο κάζο για την Αταλάντα - Δείτε τα γκολ

Serie A: «Όρθια» η Ρόμα μέσα στο «Μαραντόνα», νέο κάζο για την Αταλάντα - Δείτε τα γκολ

Η Νάπολι κρατούσε με νύχια και με δόντια το τρίποντο ως το 90', ωστόσο, ο Ελ Σαράουι έδωσε στη Ρόμα δίκαιο βαθμό με γκολ στο 90+1' και στέρησε ακόμα δύο βαθμούς από τους Παρτενοπέι στο κυνήγι του τίτλου - Η Αταλάντα γνώρισε τρίτη σερί ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας από την Ελλάς Βερόνα (1-2) και βλέπει το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης πιο ορατό από ποτέ στη φετινή σεζόν

roma-napoli
Η «πληγή» της έδρας άνοιξε ξανά για τη Νάπολι. Μία εβδομάδα μετά το κάζο από τη Φιορεντίνα, οι Παρτενοπέι έχασαν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στη Ρόμα, βλέποντας τον Στεφάν Ελ-Σαράουι να ισοφαρίζει στο 90+1' και να τους «κόβει» τα πόδια κι άλλους δύο εντός έδρας βαθμούς στην κούρσα του τίτλου.

Σε αντίθεση με προηγούμενες γκέλες μέσα στο «Μαραντόνα», αυτή τη φορά η Νάπολι έκανε τη ζωή της ευκολότερη, βρίσκοντας πολύ νωρίς το γκολ. Μόλις στο 11', έπειτα από το «γκρέμισμα» του Ιμπάνιες στον Λοσάνο που με τη χρήση του VAR καταλογίστηκε ως πέναλτι, ο Λορέντσο Ινσίνιε ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Συνταγή γνωστή κι επιτυχημένη άλλωστε για τον Καπιτάνο των Ναπολιτάνων, ο οποίος έχει σκοράρει οκτώ από τα εννέα πέναλτι της ομάδας του φέτος (καμία άλλη ομάδα στα Top-5 πρωταθλήματα δεν έχει περισσότερα). Αυτό ήταν και σημαδιακό, καθώς αποτέλεσε το γκολ Νο120 με τη φανέλα της Νάπολι, απέχοντας ένα από το να ισοφαρίσει τον Μάρεκ Χάμσικ στη 2η θέση της all-time λίστας.

Η ομάδα του Μουρίνιο παρασύρθηκε από το αρνητικό ξεκίνημα και δεν μπορούσε να «ξεμυτίσει» και να δημιουργήσει μέχρι το 35'. Στην ανάπαυλα, όμως, πήγε με δύο αξιόλογες στιγμές, το δοκάρι στο 39' από την εκτέλεση φάουλ και την επαφή του Οσιμέν που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο, καθώς και το πλασέ του Ζαλέφσκι που εξουδετέρωσε ο Μέρετ στο 45'. Προοδευτικά στο β' μέρος, μάλιστα, ανέβασαν ρυθμό και κυριάρχησαν, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τον Έιμπραχαμ στο 61' και το 66'. Οι Τζιαλορόσι «φώναξαν» και για πέναλτι στον Τζανιόλο σε ανατροπή από τον Μέρετ στο 75', αλλά ο ρέφερι κατόπιν χρήσης μόνιτορ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ωστόστο, το φινάλε ανήκε στους Ρωμαίους. Με συμπληρωμένα τα 90', ο Έιμπραχαμ «έστρωσε» υπέροχα τη μπάλα με τακουνάκι για τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, τον Ελ-Σαραουί, ο οποίος πλάσαρε άψογα τον Μέρετ, λυτρώνοντας Ρόμα και... Μουρίνιο για το τελικό 1-1. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το πετυχαίνει στη φετινή σεζόν ο Ιταλός εξτρέμ, αφού και τα δύο προηγούμενα γκολ του τα είχε σημειώσει στις καθυστερήσεις (για τη νίκη κόντρα στη Σασουόλο, για το γκολ της... τιμής κόντρα στη Μίλαν).

Έτσι, η Νάπολι έμεινε στο -4 από τη Μίλαν και θα βρεθεί στο -5 από την Ίντερ, αν οι Νερατζούρι κερδίσουν το εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στη Μπολόνια. Από την άλλη, η Ρόμα δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη γκέλα της Γιουβέντους και παρέμεινε στο -5 από την τετράδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjdlwqfiw3bt)
Κλείσιμο


Αγνώριστη Αταλάντα, νέο κάζο και κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης. Οι Μπεργκαμάσκι μετά τις ήττες από Νάπολι, Σασουόλο και τον αποκλεισμό από τη Λειψία στο Europa League, πρόσθεσαν ακόμα μία αποτυχία στα τελευταία ματς, καθώς ηττήθηκαν από την Ελλάς Βερόνα (1-2) κι έμειναν έτσι στο -5 από την εξάδα, αν και με ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι «πληγώθηκε» από το γκολ των «Ελλήνων» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Κετσερίνι να δικαιώνεται από το VAR και να ανοίγει το σκορ σε καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αγώνα. Η τύχη γύρισε ξανά την πλάτη στη «Dea» στο δεύτερο μέρος, όταν στο 55' η μπάλα από το πλασέ του Ίλιτς χτύπησε στον Μούσο και εξοστρακίστηκε στο πρόσωπο του Κόοπμαϊνερς, γράφοντας έτσι με «φθηνό» τρόπο το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν, το κατάφεραν μερικώς με τον πιτσιρικά Σκαλβίνι να μειώνει σε 1-2 από μία φάση, πάντως, που λίγο έλειψε να γίνει το 0-3, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η Αταλάντα καλείται να «συνέλθει» πριν να είναι πολύ αργά στην κούρσα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έστω για το Conference League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjdoi5k7tyvt)


Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της Serie A και η βαθμολογία:

Σπέτσια-Ίντερ 1-3

Μίλαν-Τζένοα 2-0

Κάλιαρι-Σασουόλο 1-0

Σαμπντόρια-Σαλερνιτάνα 1-2

Ουντινέζε-Έμπολι 4-1

Φιορεντίνα-Βενέτσια 1-0

Γιουβέντους-Μπολόνια 1-1

Λάτσιο-Τορίνο 1-1

Νάπολι-Ρόμα 1-1

Αταλάντα-Βερόνα 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

Μίλαν 71

Ίντερ 69 -32αγ.

Νάπολι 67

Γιουβέντους 63

Ρόμα 58

Λάτσιο 56

Φιορεντίνα 56 -32αγ.

Αταλάντα 51 -32αγ.

Βερόνα 48

Σασουόλο 46

Τορίνο 40 -32αγ.

Ουντινέζε 39 -31αγ.

Μπολόνια 38 -32αγ.

Έμπολι 34

Σπέτσια 33

Σαμπντόρια 29

Κάλιαρι 28

Βενέτσια 22 -32αγ.

Τζένοα 22

Σαλερνιτάνα 19 -31αγ.




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Το σχέδιο για την ακρίβεια: Ρεύμα σε τιμές προ κρίσης από τον Μάιο

Μακρόν: Με ανοιχτό πουκάμισο που αποκαλύπτει το δασύτριχο στήθος του σε νέες «παρασκηνιακές» φωτογραφίες

Επίδομα βενζίνης: Ανοίγει σε λίγες ημέρες η πλατφόρμα, πώς θα κάνετε την αίτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης