Stoiximan Basket League, Περιστέρι-Άρης 67-70: Παλικάρι και βλέπει εξάδα

Stoiximan Basket League, Περιστέρι-Άρης 67-70: Παλικάρι και βλέπει εξάδα

Ο Άρης έκανε άλμα για την κατάκτηση θέσης στην πρώτη εξάδα της Basket League καθώς επικράτησε του Περιστερίου με 67-70 στην Αθήνα

αρης_1
Ο Άρης  δεν είχε την κατεύθυνση από τον Γιάννη Καστρίτη καθώς ο 40χρονος τεχνικός έμεινε στη Θεσσαλονίκη για λόγους υγείας και τον αντικατέστησε ο Δημήτρης Βαρβούνης αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στη νίκη. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjbt0kpnld35)


Βασίστηκε στο τρομερό παιχνίδι του Έρικ Λόκετ αλλά και στην ψυχραιμία του Άντονι Κάουαν Τζούνιορ στις κρίσιμες βολές. 

Ιδανικό από άποψης εκτέλεσης και δημιουργίας ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τον Άρη καθώς είχε 60% (6/10) στα σουτ εντός παιδιάς και 71% (5/7) στα τρίποντα. Έτσι προηγήθηκε με 2-11 (3’) για να ακολουθήσουν τα μακρινά σουτ του Έρικ Λόκετ τα οποία ανέβασαν τη διαφορά έως το +15 για να κλείσει η πρώτη περίοδος με σκορ 16-30 (10’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjbrizszgivl)
Κλείσιμο


Ο Άρης δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στο δεύτερο ημίχρονο καθώς το Περιστέρι έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 26-34 (16’) έχοντας καλύτερη συχνότητα στην εκτέλεση και κυρίως μειώνοντας το πρόβλημα που είχαν στο ριμπάουντ με την παρουσία του Χρηστίδη. Εκεί το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά λόγω τραυματισμού της συντάκτριας του φύλλου αγώνα (σε μια φάση όπου ο Άντονι Κάουαν έπεσε πάνω στα προστατευτικά πλέξιγκλας μετά από σπρώξιμο του Σαλούστρου). Η ευστοχία του Τόμας Κίελο έδωσε τη δυνατότητα στο Περιστέρι να αυξήσει το επιμέρους σκορ (18-8) μειώνοντας τη διαφορά σε 34-38.

Ρεσιτάλ αστοχίας και κακού μπάσκετ έδωσαν οι δύο ομάδες στο τρίτο δεκάλεπτο με συνέπεια να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (47-46) ο Άρης ολοκλήρωσε ένα κακό… ημίχρονο καθώς στη 2η περίοδο σημείωσε 16 πόντους με 6/32 σουτ!



Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν φουριόζοι στην τελευταία περίοδο, ο Κάουαν ευστόχησε στα δύο από τα τρία τρίποντα της ομάδας του και η διαφορά πήγε στο +7 (48-55) έπειτα από 90 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, δεν επένδυσαν σ’ αυτή τη διαφορά, αλλά και το Περιστέρι επιδόθηκε σε διαδοχικές άστοχες επιθέσεις. Ο Άρης μπήκε στα τελευταία τρία λεπτά με το ίδιο προβάδισμα (56-63). Το Περιστέρι έκανε προσπάθεια επιστροφής και μείωσε σε 62-63 (39’) με τρίποντο του Γκρέι σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο οι «κίτρινοι» διατύπωσαν παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Εκεί ο Τζέιμς Κέλι νίκησε κατά κράτος τους ψηλούς του Περιστερίου, μάζεψε και το ριμπάουντ (μετά το άστοχο σουτ τριών πόντων του Κίελο). Ο Ζίριους Ουίλιαμς είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι αλλά ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές για να ακολουθήσει ένα τρελό τρίποντο του Κίελο (65-66) 12’’ πριν το τέλος για να έρθου τέσσερις εύστοχες βολές του Κάουαν οι οποίες κλείδωσαν τη νίκη του Άρη

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 34-38, 47-46, 67-70

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Άρης μάζεψε όλα τα κρίσιμα ριμπάουντ του αγώνα, έβαλε και τις πέντε από τις έξι βολές που έκριναν τον αγώνα, κυρίως όμως στο κρίσιμο σημείο του αγώνα είχε τους πρωταγωνιστές που χρειαζόταν.

Ο MVP: Ο Έρικ Λόκετ έκανε παιχνίδια καριέρας με double double αλλά και με τρεις εύστοχες προσπάθειες τριών πόντων

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ κουβαλά όλες τις ευθύνες στην οργάνωση και την εκτέλεση από την περιφέρεια, έβαλε και τις τέσσερις βολές που «κλείδωσαν» τη νίκη.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Το Περιστέρι δεν πήρε τίποτε από Χρυσικόπουλο, Κατσίβελη και Γκρέι

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Γιάννης Καστρίτης παρακολούθησε διαδικτυακά το παιχνίδι καθώς για λόγους υγείας δεν ήταν στον πάγκο της ομάδας του, ενώ ο Τζέιμς Κέλι επέστρεψε στη δράση έπειτα από σχεδόν δυόμισι μήνες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Από γραμμή της φιλανθρωπίας έγινε γραμμή του μαρτυρίου αυτή των ελευθέρων βολών στο πρώτο ημίχρονο. Το μεν Περιστέρι είχε 9/16 και ο Άρης 6/15!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας καθώς είχε κερδίσει (87-68) και στον αγώνα του πρώτου γύρου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης κέρδισε το Περιστέρι εκτός έδρας έπειτα από εννιά χρόνια και το άξιζε καθώς είχε κατεύθυνση σ’ αυτά που ήθελε να κάνει στο γήπεδο αλλά και πρωταγωνιστές εν αντιθέσει με το Περιστέρι.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου - «Κάποιος σήκωσε τη σύνταξή της μετά τον θάνατό της»

Αυτή είναι η σύζυγος Ρώσου στρατιώτη που του έδωσε τις... ευλογίες της για να βιάσει Ουκρανές

Το bootcamp ξεκινά στο «X-Factor»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης